Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ ➽ Μαχητική κινητοποίηση στο υπουργείο Ενέργειας ➽ «Αδέρφια της ΛΑΡΚΟ είμαστε μαζί σας» ➽ «Κυριάκο, Σταϊκούρα ακούστε το καλά, η ΛΑΡΚΟ δεν θα γίνει μάντρα για υλικά» ➽ Όλοι στην αυριανή απεργία και στη συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου ➽ Και η χυδαιότητα της κυβέρνησης δεν έχει όρια ➽ «Έκοψε» ακόμη και τα χειρουργεία σε βαριά αρρώστους ➽ VIDEO

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Μαχητική κινητοποίηση στο υπουργείο Ενέργειας - Όλοι στην αυριανή απεργία και στη συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με μαχητική κινητοποίηση στην Αθήνα, στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, απάντησαν οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ στην εντολή να πεταχτούν οι εργαζόμενοι από το εργοστάσιο και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, που έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο ειδικός διαχειριστής, προχωρώντας στην υλοποίηση των προκλητικών, επικίνδυνων και εκδικητικών σχεδιασμών της κυβέρνησης.

Τα Σωματεία κάλεσαν στον μεγάλο σταθμό του συγκλονιστικού τους αγώνα: Στη γενική απεργία στη Λοκρίδα και στη μεγάλη συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, την Τετάρτη 17 Ιούλη στις 10.30 π.μ.

Συνδικάτα και φορείς της Αθήνας αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» στην αυριανή κινητοποίηση. Λεωφορεία για την απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα θα ξεκινήσουν από την Αθήνα στις 8 π.μ. από την πλατεία Μεταξουργείου.

Πάνω από τέσσερα χρόνια οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ συγκρούονται με μια αντιλαϊκή στρατηγική

Αντιπροσωπεία των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ συναντήθηκε με εκπρόσωπο του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους για τα αποτελέσματα της συνάντησης ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, ανέφερε ότι στη συνάντηση παρουσιάσαμε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, τα οποία ο εκπρόσωπος του υπουργείου κατέγραψε και περιμένουμε μια απάντηση, χωρίς να έχουμε αυταπάτες.

Βρισκόμαστε, συνέχισε ο Π. Πολίτης, σε μια σύγκρουση εδώ και 4 χρόνια με μια αντιλαϊκή στρατηγική, ενώ καταλήγοντας αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους, τα Συνδικάτα και τους φορείς της Αττικής που συμπαραστάθηκαν και σήμερα στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία στη Λοκρίδα και στη συγκέντρωση που θα γίνει στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με το σύνθημα «Αδέρφια της ΛΑΡΚΟ είμαστε μαζί σας παλεύουμε για τη δουλειά και τη ζωή σας», να δονεί την ατμόσφαιρα.

«Αδέρφια της ΛΑΡΚΟ είμαστε μαζί σας»

Στο πλευρό τους βρέθηκαν σωματεία, φορείς και εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα της Αττικής, εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ από την Αθήνα, αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους. Επίσης Σωματεία Εκπαιδευτικών και Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και τα μέλη της ΚΕ και βουλευτές του Κόμματος, Νίκος Αμπατιέλος και Χρήστος Κατσώτης.

«Αδέρφια της ΛΑΡΚΟ είμαστε μαζί σας, παλεύουμε για τη δουλειά και τη ζωή σας»«Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ να μη συνεχιστεί αυτοί είναι με τα κέρδη και εμείς με τη ζωή»«Κυριάκο, Σταϊκούρα ακούστε το καλά, η ΛΑΡΚΟ δεν θα γίνει μάντρα για υλικά» ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση.

Νωρίτερα σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι είμαστε εδώ και ζητάμε να σταματήσει η απόγνωση, άρα να εξασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων και να εξασφαλιστούν οι επαναπροσλήψεις των εργαζομένων.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στα αδέλφια μας στη ΛΑΡΚΟ και απαιτούμε να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ και να εξασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων, καθώς και να μην ξεσπιτωθούν αυτοί και οι οικογένειές τους, επισήμανε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας. 

902

ΛΑΡΚΟ

Δεν έχει όρια η χυδαιότητα της κυβέρνησης - «Έκοψε» ακόμη και τα χειρουργεία σε βαριά αρρώστους

Δεν έχει όρια η χυδαιότητα και η εκδικητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, καθώς άφησε βαριά αρρώστους, ακόμη και με προγραμματισμένο χειρουργείο, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, παρά τις δεσμεύσεις της ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για αυτές τις περιπτώσεις θα ίσχυε και μετά τις απολύσεις.

Ακόμη πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός, ότι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με προγραμματισμένο χειρουργείο ενημερώθηκαν από τους γιατρούς τους ότι το χειρουργείο τους ακυρώνεται καθώς πλέον δεν ισχύει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που κάλυπτε τα νοσήλειά τους. Μάλιστα η ειδοποίηση τους έγινε πριν καν ένας ενημερωθούν οι εργαζόμενοι ότι απολύονται, κάτι που δείχνει ότι η ασφαλιστική εταιρεία και οι ιδιωτικές κλινικές ειδοποιήθηκαν σε προτεραιότητα για τις εγκληματικές αποφάσεις της κυβέρνησης. 

Την ίδια στιγμή το ιατρείο στη Λάρυμνα έχει πάψει ουσιαστικά να λειτουργεί, καθώς οι εργαζόμενοι νοσηλευτές δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις. Μάλιστα βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο αν ανανεώσουν τη συμβάσεις τους να χάσουν τα προγράμματα εργασίας για το απολυμένο προσωπικό της ΛΑΡΚΟ. 

Πριν ακόμη δηλαδή στεγνώσει το μελάνι των απολύσεων, το αφήγημα της κυβέρνησης και του ειδικού διαχειριστή περί ετοιμότητας για την επόμενη μέρα κατέρρευσε. Μαζί του καταρρέει και η δήθεν φύλαξη και διασφάλιση των εγκαταστάσεων, καθώς αυτό που αναδείχθηκε είναι ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα, κανένα σχεδιασμός. Το εργοστάσιο και υπόλοιπες εγκαταστάσεις παραμένουν αφύλακτες και εκτεθειμένες απέναντι σε κάθε κίνδυνο ακόμη και αυτόν τις πρόκλησης βιομηχανικού ατυχήματος. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.