Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

33η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στο Ποσείδι της Χαλκιδικής ➽ Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη ➽ Να παλέψουν μέχρι και την οριστική ανατροπή, για να ζήσουν με ειρήνη, χωρίς τους πολέμους για τα κέρδη των καπιτα-ληστών ➽ Θοδωρής Κωτσαντής: Η νεανική αμφισβήτηση, η οργή, η δυσαρέσκεια να συναντηθούν με τις ανατρεπτικές ιδέες του ΚΚΕ, να γίνουν μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο ➽ 2 VIDEO

*

33η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής

«Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών!»

Αναλυτικόρεπορτάζ από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

*

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Να παλέψουν μέχρι και την οριστική ανατροπή, για να ζήσουν με ειρήνη, χωρίς τους πολέμους για τα κέρδη των καπιτα-ληστών

Κυριακή 07/07/2024 - 12:18

«Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών»: Το μήνυμα της 33ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης «παραδόθηκε» έξω από την πύλη του ΝΑΤΟικου στρατηγείου στη Θεσσαλονίκη, με την μεγάλη συγκέντρωση με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις.

Νέοι και νέες από όλη τη χώρα, που με πίστη στο δίκιο και τη νίκη του αγώνα ενάντια στα βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστών, πάντα με την σωστή πλευρά της ιστορίας, μετέφεραν εκεί την απαίτηση για καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Σε μια συγκέντρωση που ένωνε τα όνειρα και τη θέληση των νέων που δεν χωρούν στο σύστημα των πολέμων και της εκμετάλλευσης. Επεκτείνοντας στο σήμερα και για όσο χρειαστεί το νήμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, με σημείο αναφοράς τον μεγάλο σταθμό του 1999, όταν μαινόταν ο βρώμικος πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία και ο λαός μας ήταν στους δρόμους, με πρωτοπόρο το ΚΚΕ και τη νεολαία του την ΚΝΕ.

«1999- 2024 Θεσσαλονίκη ορμητήριο αγώνων και αντίστασης όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών» ήταν το μήνυμα στο πανό της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας ΚΚΕ. Το σύνθημα της αντιιμπεριαλιστικης κατασκήνωσης αποτυπωνόταν και στο πανό της ΟΠ Κρήτης της ΚΝΕ όπου εκφραζόταν ο αγώνας ενάντια σε άλλο μεγάλο Αμερικανονατοικό ορμητήριο στη Σούδα.  Και ενδιάμεσα,  οργανώσεις από όλη τη χώρα.

«Ένας αγώνας αγώνα και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» ακουγόταν όταν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ανέβαινε στο βήμα χαιρετίζοντας τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν στην κατασκήνωση καθώς και στη συγκέντρωση έξω από το Γ' στρατού και διαμηνύοντας πως «Είμαστε με τους λαούς».

Δεν θα δεχθούμε τη συμμετοχή της χώρας στο αιματοκύλισμα των λαών

Ο χαιρετισμός του Δημήτρη Κουτσούμπα

«Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες νέες και νέους που πήραν μέρος στην 33η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, όλες και όλους που είναι σήμερα εδώ, δίνοντας ένα βροντερό "παρών" έξω από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη.

Από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, που ο λαός της, 25 χρόνια πριν, τη μετέτρεψε σε ορμητήριο αντίστασης και αγώνα απέναντι στη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ενάντια στον λαό της Γιουγκοσλαβίας, στέλνουμε σήμερα το δικό μας μήνυμα:

  • Δεν θα γίνει η χώρα μας ορμητήριο πολέμου για τα πολεμικά σας σχέδια!
  • Δεν θα δεχτούμε το αιματοκύλισμα και άλλων λαών με τη συμμετοχή της πατρίδας μας για τα δικά σας κέρδη.
  • Δεν αποδεχόμαστε να είμαστε στο μάτι του κυκλώνα των συγκρούσεων των ιμπεριαλιστικών κρατών για τα συμφέροντα μιας χούφτας εκμεταλλευτών.
  • Δεν θα γίνουν τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι κρίσιμες υποδομές της πόλης και της χώρας ΝΑΤΟικό τσιφλίκι.

Είμαστε με τους λαούς, με το δίκιο τους, με τον αγώνα τους, για ειρήνη στις πατρίδες τους, απαλλαγμένοι από τους κάθε λογής επικυρίαρχους εκμεταλλευτές.

Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Από δω, από τη Θεσσαλονίκη, δηλώνουμε ότι οι ιμπεριαλιστές δεν είναι παντοδύναμοι, δεν είναι ανίκητοι.

Οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Μπορούν με τον αγώνα τους και τη δράση τους να καθορίσουν εξελίξεις.

Μπορούν να παλέψουν μέχρι και την οριστική ανατροπή, για να ζήσουν με ειρήνη, χωρίς τους πολέμους για τα κέρδη των καπιτα-ληστών, του συνεχούς μοιράσματος εδαφών, αγορών και σφαιρών επιρροής.

Ακονίζουν τα μαχαίρια για μια γενικευμένη σύγκρουση

Ήταν 24 Μάρτη 1999, 8 παρά τέταρτο το βράδυ, όταν τα αμερικανοΝΑΤΟικά αεροπλάνα και οι πύραυλοι άρχισαν να "σπέρνουν" φωτιά και όλεθρο στη Γιουγκοσλαβία, προσθέτοντας μια ακόμη σελίδα στην αιματοβαμμένη ιστορία της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ.

Ξεκινούσε ένα μακελειό που κράτησε 78 μέρες.

Η Γιουγκοσλαβία δεν επελέγη τυχαία. Βρισκόταν στο κέντρο των Βαλκανίων, στην καρδιά μιας περιοχής-σταυροδρόμι δύο παγκόσμιων πολέμων.

Ο κατακερματισμός αυτής της χώρας και η σταδιακή ΝΑΤΟποίησή της ήταν προϋπόθεση για να προχωρήσει το αμερικανοΝΑΤΟικό σχέδιο στην περιοχή, να ανακοπούν τα σχέδια των ανταγωνιστών τους.

Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι και τις μέρες μας, με την καθοριστική συμβολή και των ελληνικών κυβερνήσεων, της ΝΔ σήμερα και του ΣΥΡΙΖΑ προηγουμένως, με τη στήριξη φυσικά και του ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτή την κατεύθυνση δραστηριοποιούνται νυν και πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί, καθώς και τα διάφορα Ινστιτούτα που ξεφυτρώνουν, όπως αυτά των Τσίπρα - Ζάεφ, με έντονη ευρωατλαντική σφραγίδα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον κατακερματισμό και τη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, τις αλλαγές των συνόρων, ξεκίνησε όταν ανατράπηκε ο σοσιαλισμός στη Σοβιετική Ένωση και τις άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης…

Όταν στόχος πλέον, στην οικονομία και στην πολιτική, δεν ήταν η κοινωνική ευημερία, αλλά η αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, οι οποίοι σήμερα είναι κυρίαρχοι και ανταγωνίζονται σκληρά στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας.

Μετά τις ανατροπές αυτές, η επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στα Βαλκάνια πήρε γενικευμένο χαρακτήρα.

Ο στόχος τους ήταν και παραμένει το μοίρασμα των νέων αγορών μεταξύ των μονοπωλιακών ομίλων.

Για να τον πετύχουν, δεν διστάζουν να αλλάξουν σύνορα, να αποδυναμώσουν κυρίαρχα κράτη και να δημιουργήσουν κράτη-προτεκτοράτα.

Μόνο που τα σύνορα χαράζονται, πιο σωστά τα χαράζουν οι ιμπεριαλιστές, με των λαών το αίμα...

Γι' αυτό στις μέρες μας δεν διστάζουν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για μια ευρύτερη πολεμική σύγκρουση…

Όπως γίνεται τα τελευταία δυόμισι χρόνια με τον πόλεμο ΝΑΤΟ - Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας.

Δεν διστάζουν να οδηγήσουν στη γενοκτονία έναν ολόκληρο λαό στην Παλαιστίνη, δημιουργώντας συνθήκες γενίκευσης αυτού του μακελειού σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Και πάντα βρίσκουν προσχήματα.

Τότε, το πρόσχημά τους ήταν το λεγόμενο δικαίωμα του "αυτοπροσδιορισμού", της δήθεν "υπεράσπισης" των μειονοτήτων!

Τώρα είναι η δήθεν "εναντίωση στους αυταρχικούς ηγέτες", το λεγόμενο δικαίωμα στην αυτοάμυνα για το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ…

Η ξετσιπωσιά, άλλωστε, ήταν πάντα ένα από τα χαρακτηριστικά των ιμπεριαλιστών.

Σήμερα οι χώρες του ΝΑΤΟ ακονίζουν τα μαχαίρια τους για μια ακόμη πιο αιματηρή γενικευμένη σύρραξη.

Στη Σύνοδο που διεξάγεται τις επόμενες μέρες θα "γιορτάσουν" τα 75 χρόνια αιματηρών επεμβάσεων, πολέμων, πραξικοπημάτων, με νέα πιο επικίνδυνα σχέδια για τους λαούς.

Θα γιορτάσουν το ότι πάνω από 20 κράτη-μέλη, για πρώτη φορά στην ιστορία αυτής της δολοφονικής συμμαχίας, θα ξεπεράσουν τον στόχο για τις ΝΑΤΟικές δαπάνες στους προϋπολογισμούς τους τη φετινή χρονιά.

Η ελληνική κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα φυσικά πρωτοπορούν, σταθερά πιάνουν τον στόχο και στέλνουν τον φουσκωμένο ΝΑΤΟικό λογαριασμό στον λαό…

Μάλιστα, μόλις την περασμένη βδομάδα, εγκρίθηκε στη Βουλή άλλο ένα εξοπλιστικό πακέτο ύψους 8,5 δισ., με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ουσιαστική συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ.

Βλέπετε, για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ πάντα υπάρχουν "λεφτόδεντρα", αλλά για τις λαϊκές ανάγκες ποτέ!

Την ίδια ώρα η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ επιβεβαίωσε τη μετατροπή της ευρωπαϊκής οικονομίας σε πολεμική οικονομία…

"Λαγός" αυτών των εξελίξεων είναι ο κ. Μητσοτάκης. Ο οποίος, εδώ και καιρό, στο όνομα των γεωπολιτικών προκλήσεων, ζητάει και ενιαίο αμυντικό - πολεμικό ταμείο, ο χουβαρντάς!!!

Κάτι σαν ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης - υπερμνημόνιο για την Άμυνα, υποτίθεται, το οποίο θα πληρώσουν ξανά οι λαοί, με τόκους και εκμετάλλευση όπως πληρώνουν όλα τα μνημόνια.

Για όλα αυτά, τα πραγματικά, σοβαρά ζητήματα της επόμενης μέρας των ευρωεκλογών, δεν γίνεται καμιά ουσιαστική συζήτηση.

Μπορεί όλοι να μαλώνουν με όλους, ανεξάρτητα αν είναι στο ίδιο ή σε αντίπαλο κόμμα, αλλά για το τι μέλλει γενέσθαι για τους λαούς, σε τι επικίνδυνες περιπέτειες τον μπλέκουν, δεν μιλάει κανείς.

Φαγώνονται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους δορυφόρους του… Τρώγονται μέσα στο ΠΑΣΟΚ με ουρά υποψηφίων να περιμένει για την αρχηγική καρέκλα…

Φαγώνονται στη ΝΔ για τη "μετάλλαξή" της… Αλληλοδιαγράφονται και αποχωρούν από τα κόμματα εκ δεξιών της ΝΔ…

Κοινώς, τουρλουμπούκι!!!

Κι όλα αυτά, για να μη φανερωθεί η απόλυτη ταύτισή τους στους σχεδιασμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στους στόχους της ελληνικής άρχουσας τάξης που διεκδικεί καλύτερο μερίδιο από τα κλεψιμέικα της πολεμικής λείας.

Δεν τους τα είπανε καλά!

Γιατί εδώ σ΄αυτή τη χώρα υπάρχει Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, υπάρχει, δρα, αναπτύσσεται και δυναμώνει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, υπάρχει ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Συνεχίζουμε να τους αποκαλύπτουμε, να προειδοποιούμε γι' αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις και το πιο σημαντικό, να μπαίνουμε μπροστά για να οργανώνουμε την πάλη του λαού ενάντια στα επικίνδυνα σχέδιά τους.

Η «αμαρτωλή» σοσιαλδημοκρατία διεξήγαγε τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία

Η μάχη που έδωσε πριν 20 χρόνια ο λαός της Γιουγκοσλαβίας, μάχη άνιση εκείνη τη δεδομένη στιγμή, δεν πήγε χαμένη.

Συνέβαλε στην αφύπνιση λαϊκών δυνάμεων, που τα προηγούμενα χρόνια τις είχαν "αποκοιμίσει" με τη δήθεν "ειρηνική διευθέτηση και ανάπτυξη" που θα έφερνε η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση, μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ και την ανατροπή του σοσιαλιστικού στρατοπέδου στην Ευρώπη.

Αποκάλυψε τον ρόλο διάφορων δήθεν "αριστερών", δήθεν "σοσιαλιστικών", δήθεν “πράσινων” κομμάτων στην ΕΕ και στις ΗΠΑ, όλων των δήθεν “προοδευτικών” κυβερνήσεων που επί της ουσίας διεξήγαγαν αυτόν τον πόλεμο.

Τους θυμόμαστε όλους έναν - έναν:

- Ήταν οι Δημοκρατικοί με πρόεδρο τον Κλίντον στις ΗΠΑ…

- Ο Ντ' Αλέμα στην Ιταλία…

- Οι Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι στη Γερμανία, που ξέχασαν τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες και άρχισαν να ρίχνουν βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου...

- Ήταν οι Σοσιαλιστές του Ζοσπέν με τη συμμετοχή του μεταλλαγμένου ΚΚ στη Γαλλία, δηλαδή, όλες εκείνες οι δυνάμεις, που σήμερα συμμετέχουν στο περιβόητο "νέο Λαϊκό Μέτωπο" της Γαλλίας, που δήθεν θα φράξει τον δρόμο στην ακροδεξιά της Λεπέν.

- Τότε, μάλιστα, οι Σοσιαλιστές είχαν βουλευτή τους και αργότερα υπουργό τους τον δήθεν "ακροαριστερό", όπως τον αποκαλούν οι δεξιοί, κ. Μελανσόν...

- Και φυσικά εδώ στην Ελλάδα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που έδωσε "γην και ύδωρ" στους ιμπεριαλιστές!

Όλη αυτή την ορχήστρα των πολεμοκάπηλων την συντόνιζε ο Ισπανός σοσιαλδημοκράτης Χαβιέ Σολάνα, που ήταν τότε Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Όλα αυτά είναι καλό να τα θυμόμαστε τώρα που φουντώνουν οι διεργασίες στη σοσιαλδημοκρατία, με στόχο να βρουν το σχήμα που θα μπορέσει να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια που δημιουργούν η κυβερνητική πολιτική, για να αποτελέσουν την καινούργια "ρεζέρβα" του συστήματος.

Ναι, να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι για ποιους λόγους αποκαλούμε "αμαρτωλή" τη σοσιαλδημοκρατία κι ας ενοχλούνται ορισμένοι...

Την περίοδο μετά το ’90, φίλες και φίλοι, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όπως και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αργότερα, υιοθέτησαν το ίδιο επιχείρημα:

Ότι "η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τάχα το ρίσκο και να είναι παρούσα και ενεργή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, για να είναι δήθεν σε θέση να διεκδικήσει «ανταλλάγματα», μερίδιο δηλαδή από τις νέες αγορές"!!!

Το ίδιο ακούμε και σήμερα. Μόνο που το ρίσκο είναι μόνο για την Ελλάδα του λαού…

Και τα κερδοφόρα ανταλλάγματα είναι μόνο για την Ελλάδα των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών!

Γι' αυτό η κυβέρνηση έχει εξελιχθεί σε σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, συνεχίζοντας στα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς τη συμβολή της Ελλάδας τότε, δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί το αιματοκύλισμα του γιουγκοσλαβικού λαού.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης ακόμα θυμάται, στο λιμάνι της πόλης και στην ευρύτερη περιοχή, τις ορδές των τανκς και των κοντέινερ που μετέφεραν στρατεύματα και πολεμικό εξοπλισμό στη Σερβία.

Κάτι σαν την εικόνα που υπάρχει σήμερα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Γι' αυτό και οι κομμουνιστές, όπως πάντα στην ηρωική ιστορία αυτού του τόπου -και εδώ στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα- μπήκαν μπροστά.

Βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης ώστε να εκφραστεί έμπρακτα η αντίσταση του ελληνικού λαού στον σφαγιασμό των γειτόνων μας.

Με χίλιους δυο τρόπους, αψηφώντας τον κίνδυνο, δυσκόλεψαν το πέρασμα των στρατευμάτων.

Σύμφωνα μάλιστα με τα δικά τους, με τα ΝΑΤΟικά στοιχεία, από τις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας της πατρίδας μας, το δολοφονικό τους έργο καθυστέρησε περίπου ένα μήνα.

Δεν θα ξεχάσουν ποτέ οι ΝΑΤΟικοί το "χουνέρι" που τους έκανε ο λαός της Θεσσαλονίκης, στέλνοντάς τους για μπρόκολα στη λαχαναγορά.

Κυριολεκτικά "τους έκανε με τα «κρεμμυδάκια»" δηλαδή...

Δεν θα αφήσουμε επίσης να ξεχαστεί κάτι που τους πόνεσε πολύ.

Το παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων του συντρόφου μας και του υπόλοιπου προσωπικού στο αντιτορπιλικό "Θεμιστοκλής" που με την ηρωική επιστολή τους δήλωσαν:

"Αρνούμαι να συμμετέχω στο έγκλημα"!!!

Αυτός είναι ηρωισμός, ο πραγματικός πατριωτισμός, που είναι επίκαιρος ειδικά τώρα, που, μετά τη φρεγάτα "Ύδρα" στέλνουν και τη φρεγάτα "Ψαρά" στο στόμα του λύκου.

Για το ΚΚΕ αυτές οι ενέργειες, αυτές οι πρωτοβουλίες δεν ήταν απλά κάποιοι "ακτιβισμοί".

Πηγάζουν από την ακλόνητη πίστη μας για τη δύναμη του λαού, όταν μαζικά εισέρχεται στον αγώνα.

Πηγάζουν από τη σιγουριά μας ότι κανένας αρνητικός συσχετισμός δεν είναι ανίκητος.

Και ο ελληνικός λαός και πριν 25 χρόνια σε όλη τη χώρα και τώρα συνεχίζει!

Από την Ηγουμενίτσα μέχρι τα Χανιά και από τον Πειραιά μέχρι την Αλεξανδρούπολη…

Ακούγεται παντού το σύνθημα του '99: NATO KILLERS GO HOME!

Να μετατραπεί το ρεύμα γενικής αμφισβήτησης σε ρεύμα συγκεκριμένης ανατροπής

Τώρα που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν, η επαγρύπνηση, η ετοιμότητα του λαού για να δράσει, ως καθοριστικός παράγοντας στις εξελίξεις, είναι ακόμη πιο αναγκαία.

Κάτι τέτοιο, όμως, μπορεί να γίνει μόνο με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό. Παντού.

Είμαστε αισιόδοξοι, γιατί οι διεργασίες στις λαϊκές συνειδήσεις, που αποτυπώθηκαν ως ένα βαθμό και στις πρόσφατες ευρωεκλογές, αποδεικνύουν ότι σταθεροποιείται και δυναμώνει εν μέρει ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, του καπιταλιστικού και ευρωΝΑΤΟικού μονόδρομου.

Και δυναμώνει πιο πολύ εκεί που μετράει περισσότερο, όπως στους ηρωικούς πια εργάτες της ΛΑΡΚΟ που τώρα πρέπει να δυναμώσει η αλληλεγγύη γιατί ο αγώνας τους βρίσκεται σε κρίσιμη φάση…

Δυναμώνει σε μεγάλους χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα, όπως στα Μαντεμοχώρια της Χαλκιδικής και τους μεταλλεργάτες, στη νεολαία.

Αλλά και σε αρχαιρεσίες του κινήματος που γράφουν ιστορία, όπως η πρωτιά της παράταξης στην οποία συμμετέχουν οι κομμουνιστές για πρώτη φορά στα 100 χρόνια της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας!

Στοιχεία που δείχνουν ότι ζούμε σε μια περίοδο σημαντικών διεργασιών, στην οποία πρέπει να αντιστοιχηθεί η δική μας πρωτοπόρα δράση.

Και θα τα καταφέρουμε. Το πείσμα μας είναι τώρα ακόμα μεγαλύτερο και η θέλησή μας επίσης.

Για να μετατραπεί το ρεύμα γενικής αμφισβήτησης σε ρεύμα συγκεκριμένης ανατροπής, ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, για τη νέα κοινωνία, τη σοσιαλιστική!

Με την ορμή αυτής της μεγάλης νεανικής κατασκήνωσης…

Με τον παλμό της σημερινής διαδήλωσης…

Με τις μνήμες των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων 25 χρόνια πριν…

Λέμε αποφασιστικά: Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών!

Μέχρι τη νίκη, για πάντα!».

902

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θοδωρής Κωτσαντής: Η νεανική αμφισβήτηση, η οργή, η δυσαρέσκεια να συναντηθούν με τις ανατρεπτικές ιδέες του ΚΚΕ, να γίνουν μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο

«Η νεανική αμφισβήτηση, η οργή, η δυσαρέσκεια να συναντηθούν με τις ανατρεπτικές ιδέες του ΚΚΕ, να γίνουν μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο, να σαρώσουν τα ταξικά τείχη της καταπίεσης και της αδικίας», τόνισε ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο Γ' Σώμα Στρατού - ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, στη Θεσσαλονίκη, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της 33ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

«Αγώνας, γνώση τόλμη κι αντοχή, εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική» ήταν ένα από τα συνθήματα που φωνάχτηκαν καθώς ξεκινούσε η ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

Με την ορμή της 33ης αντιιμπεριαλιστικής κατασκήνωσης χιλάδες νέες και νέοι βροντοφωναξαν: «Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι η λαοί», ότι η ελπίδα βρίσκεται στην πάλι των λαών: «Στο παιδί με την παλαιστινιακή μαντίλα που αγωνίζεται για λεύτερη Παλαιστίνη απέναντι στην ισραηλινή πολεμική μηχανή. Στους φοιτητές που ξεσηκώθηκαν, αψηφώντας την άγρια καταστολή στις ΗΠΑ, στη μητρόπολη του καπιταλισμού που σαπίζει πιο γρήγορα από τον γερασμένο της πρόεδρο. Στον περήφανο λαό της Βολιβίας που μέσα σε μια μέρα πήρε στο κυνήγι τους πραξικοπηματίες. Στους λαούς της Ευρώπης που διαδηλώνουν μαζικά ενάντια στην ΕΕ του πολέμου, της φτώχειας και των λόμπι, ξεσκίζοντας τα ψέματα περί ευημερίας και δημοκρατίας. Στους νέους στρατευμένους και εν ενεργεία αξιωματικούς στη χώρα μας που αρνούνται να υπηρετήσουν τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», όπως τόνισε από το βήμα ο Θ. Κωτσαντής ανατρέχοντας σε όλους τους μεγάλους διαρκείς αγώνες σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης.

Από την Θεσσαλονίκη στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Η ομιλία του Θοδωρή Κωτσαντή

«Από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη των μεγάλων ταξικών αναμετρήσεων και αντιιμπεριαλιστικών αγώνων, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για τη φιλία, την ειρήνη και κοινή πάλη των λαών.

Η 33η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωσή μας σε λίγο φτάνει στο τέλος της.

Στις αποσκευές μας κουβαλάμε όμορφες εμπειρίες, νέες φιλίες, δυνατές συγκινήσεις, νέες γνώσεις, πολλά βιβλία και τον "Οδηγητή" συντροφιά για το καλοκαίρι.

Κουβαλάμε το μήνυμα των αντιπροσώπων 7 Κομμουνιστικών Νεολαιών που βρέθηκαν μαζί μας. Μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης στους λαούς που αγωνίζονται ενάντια "σε αυτή τη μηχανή" που "αντί για λάδι καίει ανθρώπου αίμα".

Κουβαλάμε τη μεγάλη απόφαση να παλέψουμε για την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης, της αδικίας, των πολέμων. Μαζί με δεκάδες νέους συντρόφους και συντρόφισσες που έκαναν το βήμα να οργανωθούν στην ΚΝΕ αυτές τις μέρες και κρατάνε σήμερα ψηλά τις σημαίες του ΚΚΕ!

Τις ίδιες σημαίες που υψώσανε μια χούφτα Κνίτες και Κνίτισσες το 1992 στις Πρέσπες κόντρα στον άνεμο της αντεπανάστασης. Σαλπίζοντας "νεανική επίθεση ειρήνης" ενάντια στη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, των ανταγωνισμών, των εθνικισμών στα Βαλκάνια.

Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της Αντιιμπεριαλιστικής μας Κατασκήνωσης. Και συνεχίστηκε στη Σούδα, στο Άκτιο, στη Λάρισα, στον Άραξο, στο Λιτόχωρο, στη Μαγνησία, στη Θεσσαλονίκη κ.α. Χιλιάδες νέοι και νέες περικύκλωσαν ΝΑΤΟικές βάσεις και λιμάνια, σταμάτησαν τις αμαξοστοιχίες του θανάτου, εμπόδισαν να ξεφορτωθούν πλοία με πολεμικό υλικό, άφησαν το κόκκινο στίγμα τους στα ΝΑΤΟικά τανκς, ξεφτίλισαν τους μακελάρηδες.

Έτσι και σήμερα, εδώ, στην πύλη του ΝΑΤΟικού στρατηγείου, διαδηλώνουμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τη σφαγή στην Παλαιστίνη.

Δεν δεχόμαστε τη μετατροπή της χώρας μας σε πολεμικό ορμητήριο της -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- "ιερής συμμαχίας" του ΝΑΤΟ που οδηγεί τώρα σε οικονομική αιμορραγία και αύριο σε μεγάλες περιπέτειες τον λαό και τα παιδιά του.

Βροντοφωνάζουμε "Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών!".

Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών και στους αγώνες που δυναμώνουν

Ναι! Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, στην πάλη των λαών!

Στο παιδί με την παλαιστινιακή μαντίλα που αγωνίζεται για λεύτερη Παλαιστίνη απέναντι στην ισραηλινή πολεμική μηχανή.

Στους φοιτητές που ξεσηκώθηκαν, αψηφώντας την άγρια καταστολή στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη μητρόπολη του καπιταλισμού, που σαπίζει πιο γρήγορα από τον γερασμένο της πρόεδρο.

Στον περήφανο λαό της Βολιβίας που μέσα σε μια μέρα πήρε στο κυνήγι τους πραξικοπηματίες.

Στους λαούς της Ευρώπης που διαδηλώνουν μαζικά ενάντια στην ΕΕ του πολέμου, της φτώχειας και των λόμπι, ξεσκίζοντας τα ψέματα περί ευημερίας και δημοκρατίας.

Στους νέους στρατευμένους και εν ενεργεία αξιωματικούς στη χώρα μας που αρνούνται να υπηρετήσουν τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ξέρουμε ότι θέλει ακόμα πολύ φως να ξημερώσει. Ο συσχετισμός παραμένει αρνητικός στη χώρα μας και παγκόσμια.

Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν θετικές διεργασίες σε εργατικές - λαϊκές δυνάμεις, νέες σπίθες αγώνα ξεπηδούν, συνειδήσεις ξυπνούν. Η ταξική πάλη δεν σταματά, κινείται όπως οι τεκτονικές πλάκες, προετοιμάζοντας "τους σεισμούς που μέλλονται να ‘ρθούν"!

Στη χώρα μας υπάρχει μια υπολογίσιμη δύναμη για να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή πάλη, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής.

Και αυτή η δύναμη είναι το ΚΚΕ που βγήκε ενισχυμένο στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Καταγράφοντας ένα θετικό αποτέλεσμα που δεν είναι συγκυριακό γιατί αποτυπώνει αγωνιστικούς δεσμούς που έχουν δοκιμαστεί σε σημαντικούς αγώνες.

Αγώνες που θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δυναμώσουν.

Όπως ο ηρωικός αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ για να καπνίσει η τσιμινιέρα, κουρελιάζοντας τα κυβερνητικά φιρμάνια.

Όπως στα μεταλλεία Χαλκιδικής, όπου οι μεταλλωρύχοι δεν δέχονται να θαφτούν 10 και 12 ώρες μέσα στις στοές για να θησαυρίζουν μια χούφτα μέτοχοι-κοινωνικά παράσιτα.

Όπως οι αγώνες για το μεροκάματο, για συλλογικές συμβάσεις. Για σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει. Ο μεγάλος αγώνας των φοιτητών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, των βιοπαλαιστών αγροτών ενάντια στην ΚΑΠ.

Όπως οι συγκλονιστικές κινητοποιήσεις για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, που έβαλαν στο επίκεντρο το πραγματικό δίλημμα "Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας".

Μέσα από τέτοιους αγώνες κάτι αλλάζει σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Αλλάζουν οι συσχετισμοί σε αρχαιρεσίες σωματείων και συλλόγων, δυναμώνει η εμπιστοσύνη στους κομμουνιστές.

Στις φοιτητικές εκλογές με την 3η συνεχόμενη πρωτιά της "Πανσπουδαστικής". Στη ΔΟΕ όπου το ψηφοδέλτιο που στηρίζουν οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές δάσκαλοι βγήκε πρώτη δύναμη για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας. Στην ΟΛΜΕ 2η δύναμη.

Σήμερα σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής.

Αυτό το ρεύμα παλεύουμε να αποκτήσει νέα δυναμική, ριζοσπαστισμό και αντοχή.

Η αμφισβήτηση να γίνει σύγκρουση με την εξουσία του κεφαλαίου.

Η δυσαρέσκεια να γίνει απόφαση αγώνα, να γίνει πεποίθηση ότι καμιά αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, γιατί ποτέ και πουθενά δεν ταίριαξαν τα κέρδη των λίγων με τα δικαιώματα των πολλών.

Αυτή την προοπτική ξορκίζουν τα αστικά επιτελεία και τα κόμματα του συστήματος.

Δεν περιμένουμε τον επόμενο διαχειριστή της βαρβαρότητας

Ειδικά σήμερα που πυκνώνουν τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που φουντώνουν οι ανταγωνισμοί και οι κίνδυνοι γενικευμένης ανάφλεξης. Η ΕΕ μετατρέπεται σε ένωση πολεμική όπως και η οικονομία της.

Μαζί με τις "πράσινες" επενδύσεις τρέχει τις "μαύρες" επενδύσεις στα σύγχρονα οπλικά συστήματα! Το "πράσινο" δεν αποδείχτηκε αρκετό για να κινήσει την οικονομία τους και τώρα ποντάρουν τα λεφτά τους σε όπλα και πυραύλους...

Προ των πυλών είναι μια νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση. Τα δύσκολα είναι μπροστά και τα περιθώρια ελιγμών στενεύουν. Πλέον πεινάνε κι όσοι εργάζονται, με τον μισθό να στερεύει στα μισά του μήνα.

Η πολιτική τους δεν διορθώνεται, αντίθετα θα γίνεται όλο και πιο άγρια, πιο βάρβαρη, πιο καταστροφική, γιατί πιο βάρβαρο και αντιδραστικό γίνεται το σύστημα που υπηρετούν όλα τα αστικά κόμματα.

Από τη μια η κυβέρνηση της ΝΔ, παρότι βγαίνει αποδυναμωμένη από τις εκλογές, υπόσχεται να προχωρήσει πιο "αποτελεσματικά" το αντιλαϊκό της έργο. "Σεμνά και ταπεινά" μπροστά στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές, με σφαλιάρες και βρισιές απέναντι στους εργάτες όπως ο θρασύδειλος πρώην υπουργός Αυγενάκης.

Βία όμως δεν είναι μόνο οι τραμπουκισμοί, η εργοδοτική τρομοκρατία ή η κρατική καταστολή.

Βία είναι η 6ήμερη και 7ήμερη εργασία, οι καθηλωμένοι μισθοί.

Βία είναι η ανασφάλεια και η ανεργία.

Βία είναι το κομμένο ρεύμα και τα πανάκριβα εμπορεύματα.

Βία είναι τα εργοδοτικά εγκλήματα με 1 σκοτωμένο εργάτη κάθε 3 μέρες.

Βία είναι οι καμένες περιουσίες και οι κατεστραμμένες ζωές, με το κράτος επιλεκτικά ανίκανο να τις προστατεύσει.

Βία είναι η φοροληστεία και οι πλειστηριασμοί που στηρίζονται στο αντιλαϊκό οπλοστάσιο όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Δεν έχουν τον θεό τους! Ακόμα και την οικογένεια πρωταθλήτριας, κοπέλας με Ειδικές Ανάγκες πήγαν να ξεσπιτώσουν!

Σπάσαν τα μούτρα τους μπροστά στο τείχος της ταξικής αλληλεγγύης! Και θα τα ξανασπάσουν αν ξαναδοκιμάσουν!

Τώρα η κυβέρνηση, για λογαριασμό του κεφαλαίου, επιβάλλει επιπλέον ώρες απλήρωτης δουλειάς, αφαιρεί από τον εργάσιμο χρόνο το μισάωρο διάλειμμα και το εικοσάλεπτο προετοιμασίας στις βιομηχανίες. Αποδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο πως το καύσιμο της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανάπτυξης είναι ο απλήρωτος χρόνος εργασίας.

Η υποκρισία ξεχειλίζει με εξαγγελίες για δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, την ίδια στιγμή που βασιλεύει ο εργασιακός μεσαίωνας της ΕΕ με τα 13ωρα και τη δουλειά μέχρι τον τάφο για τους συνταξιούχους.

Η κυβέρνηση παραγγέλνει επίσης νέα αεροπλάνα και φρεγάτες για το ΝΑΤΟ, ξοδεύοντας δισεκατομμύρια από τις τσέπες του λαού μας, 21 δισ. την τελευταία τριετία, όταν για Υγεία και Παιδεία "δεν υπάρχουν λεφτά". Σε όλα αυτά συναινούν και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος.

Από την άλλη, έχει ανοίξει το καπάκι του υπόνομου στη σοσιαλδημοκρατία και ξεχειλίζει η βρωμιά, η καρεκλομαχία, τα μαχαιρώματα και τα ξεκατινιάσματα!

Η αστική τάξη πριν πεινάσει μαγειρεύει. Στόχος της είναι να φτιαχτεί ένας δεύτερος κυβερνητικός πόλος ώστε να μπορεί να παίζεται το παιχνίδι της δικομματικής - διπολικής εναλλαγής και να εγκλωβίζεται η δυσαρέσκεια του λαού.

Το έργο παίζεται σε επανάληψη και πλέον δεν κόβει εισιτήρια!

Το σενάριο είναι χιλιοπαιγμένο: Να ενωθούν λένε οι "προοδευτικές δυνάμεις ενάντια στον Μητσοτάκη", παραμυθιάζοντας ότι δήθεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική χωρίς σύγκρουση με τις δεσμεύσεις της ΕΕ και τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου. Ότι μπορεί ο λύκος να γίνει αρνάκι.

Οι νέοι και οι νέες μπορούν να ψάξουν και να μάθουν τι έγινε στα προηγούμενα επεισόδια και να πετάξουν το σίκουελ στα σκουπίδια!

Γιατί υπάρχει πικρή πείρα από τους διάφορους "σωτήρες", από κόμματα που καλλιέργησαν ψεύτικες ελπίδες, έσπειραν την απογοήτευση και τον συμβιβασμό, καπηλεύτηκαν αξίες και οράματα, έστειλαν τον κόσμο στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και άλλοι ως κυβέρνηση έκαναν τη βρώμικη δουλειά για το σύστημα και έστρωσαν τον δρόμο στην επάνοδο της ΝΔ. Ψήφισαν 100άδες αντεργατικά μέτρα. Έγιναν οι καλύτεροι σύμμαχοι των ΗΠΑ. Απογείωσαν τη συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου, πρωθυπουργός του 1ου μνημονίου και ο Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός του 3ου μνημονίου, σαν να μην πέρασε μια μέρα, υπόσχονται να μας ξανασώσουν! "Ποιος θα μας σώσει από τους μεσσίες;", ρωτάμε εμείς!

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και άλλοι ως αντιπολίτευση με τη συναίνεσή τους στα κρίσιμα θέματα, με τη βολική τους στάση έδωσαν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το ίδιο κάνουν και τώρα, καλώντας τον λαό να περιμένει καρτερικά τις επόμενες εκλογές το 2027!

Η μόνη επιλογή που αναγνωρίζουν στον λαό και τη νεολαία είναι να ψηφίζει κάθε 4 χρόνια και να επιλέγει τον επόμενο διαχειριστή της βαρβαρότητας.

«Φραγμό» στην άνοδο της ακροδεξιάς μπορεί να βάλει μόνο ο λαός

Η συμμετοχή στα σωματεία, στους αγώνες χλευάζεται, υπονομεύεται, διώκεται. Και αφού πρώτα καλλιεργούν την απάθεια και τον ατομισμό, μετά κλαίγονται για τα μεγάλα ποσοστά αποχής!

Με όλους αυτούς μας χωρίζει άβυσσος!

Εκείνοι θέλουν τους νέους στο περιθώριο. Εμείς τους θέλουμε πρωταγωνιστές, να σκέφτονται, να συζητούν συλλογικά, να οργανώνονται, να παλεύουν, μέχρι και να ασκήσουν αύριο οι ίδιοι την εξουσία, την εργατική εξουσία.

Εκείνοι θέλουν τους νέους σε ρόλο followers, να βουλιάζουν στον καναπέ και στη μοιρολατρία. Να εκτονώνονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά να λουφάζουν στον χώρο δουλειάς ή εκπαίδευσης. Εμείς τους θέλουμε ενεργούς στα Σωματεία, στους Φοιτητικούς Συλλόγους, στην πολιτική δράση, να ζούνε με πάθος την πραγματική ζωή και όχι σε ένα εικονικό κλουβί.

Αυτοί που αντιμετωπίζουν τη νεολαία περίπου ως άβουλη και ανίκανη, ταυτόχρονα δεν παραιτούνται από την προσπάθεια να τη βάλουν στο χέρι!

Σήμερα, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την ανησυχία της για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, σερβίροντας τις ξινισμένες σούπες των "λαϊκών μετώπων" των κομμάτων της σοσιαδημοκρατίας δήθεν για την αναχαίτιση της ακροδεξιάς!

Αλήθεια δεν έμαθαν τίποτα από τη Γαλλία;

Εκεί που τα περιβόητα "λαϊκά μέτωπα" εδώ και δεκαετίες στήριξαν όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, ξέπλυναν τις αντιλαϊκές πολιτικές τους και τελικά έσπειραν την απογοήτευση και έσπρωξαν ευρύτερα λαϊκά στρώματα στην αγκαλιά της ακροδεξιάς;

Έτσι αντί για αντίπαλοι έγιναν οι καλύτεροι χορηγοί της!

Γιατί η ακροδεξιά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από αυτούς που υποστηρίζουν την πολιτική της ΕΕ του πολέμου, του ρατσισμού, του αντικομμουνισμού, της ταύτισης του κομμουνισμού με τον φασισμό.

Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από αυτούς που βαφτίζουν προοδευτική πολιτική τη στήριξη στο μακελειό στην Ουκρανία, την εργασιακή ζούγκλα της ΕΕ, την "πράσινη μετάβαση" που οδηγεί σε ενεργειακή φτώχεια και καταστροφή του περιβάλλοντος.

Την κατάντια της σοσιαλδημοκρατίας στη Γαλλία ζήλεψαν στη χώρα μας ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και υπόσχονται να κατατροπώσουν το φίδι της ακροδεξιάς!

Ποιοι;

Το ΠΑΣΟΚ που συγκυβέρνησε με τον ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ., στέλεχος του οποίου ήταν ο Βελόπουλος;

Ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ;

Αυτοί που χειροκροτούσαν τους ναζί του τάγματος Αζόφ στη Βουλή;

Αυτοί που ψάρευαν ψηφαλάκια στα θολά νερά του φασισμού;

"Φραγμό" στην άνοδο της ακροδεξιάς μπορεί να βάλει μόνο ο λαός με την πάλη του, το ίδιο το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Με ισχυρό ΚΚΕ για να μπει στο στόχαστρο το ίδιο το σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό, την ακροδεξιά.

Γιατί η λεγόμενη ακροδεξιά είναι μαντρόσκυλο του συστήματος, σάρκα από τη σάρκα του. Τα μεγάλα δήθεν αντισυστημικά λόγια πάνε περίπατο όταν βγουν κυβέρνηση.

Η Μελόνι έγινε κολλητή της Φον ντερ Λάιεν και συνδιαμορφώνει κάθε Οδηγία της ΕΕ. Η Λεπέν δηλώνει έτοιμη να συγκατοικήσει με τον Μακρόν, πρόθυμη να σεβαστεί απόλυτα τις υποχρεώσεις της Γαλλίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, διαθέσιμη να στείλει επιπλέον όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τώρα για τα εγχώρια φρούτα τύπου Βελόπουλος τι να πει κανείς; Παριστάνουν τους φιλειρηνιστές ενώ στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και την αποστολή όπλων στο καθεστώς Ζελένσκι. Το παίζουν εχθροί των ελίτ ενώ στο Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζουν ότι τα λόμπι είναι στοιχείο της ευρωπαϊκής τους δημοκρατίας.

Όλοι αυτοί λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί στη χώρα μας υπάρχει ΚΚΕ και εργατικό-λαϊκό κίνημα και θα τους κόψει τη φόρα!

Τα πράγματα αλλάζουν με οργάνωση και αγώνα, με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ

Η ελπίδα για τους λαούς, ο εφιάλτης για το κεφάλαιο στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο είναι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και η ενίσχυση της Κοινωνικής Συμμαχίας σε κατεύθυνση σύγκρουσης με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για να μπουν εμπόδια σε αντιδραστικές εξελίξεις, για να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής!

Η διέξοδος είναι στον αγώνα με το ΚΚΕ.

Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός, η κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Αυτήν την προοπτική φωτίζει το ΚΚΕ με το σύγχρονο, επιστημονικά επεξεργασμένο Πρόγραμμά του, με την εργατική τάξη, τον λαό στο τιμόνι της εξουσίας.

Ας σκεφτούμε πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση αν οι εργαζόμενοι είχαν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας. Αν η γη, τα λιμάνια, οι βιομηχανίες, τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής γίνονταν λαϊκή περιουσία.

Ας σκεφτούμε πόσο καλύτερα θα μπορούσαμε να ζούμε αν βγάζαμε από τη μέση το κέρδος των καπιταλιστών, τις δεσμεύσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Λύση υπάρχει. Είναι η κοινωνική ιδιοκτησία που μπορεί να διασφαλίσει την ευημερία του λαού. Είναι η εργατική εξουσία που μπορεί να σχεδιάσει κεντρικά, επιστημονικά την παραγωγή, να αξιοποιήσει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες με κριτήριο το σύνολο των αναγκών της κοινωνίας.

Σε αυτές τις συνθήκες η ύπαρξη σύγχρονων νοσοκομείων, σχολείων και ελεύθερων χώρων, η ολόπλευρη μόρφωση, η πρόσβαση στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό, η εξασφάλιση εργασίας και σύγχρονης κατοικίας για όλους, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης θα είναι πρώτη προτεραιότητα για το εργατικό κράτος και δεν θα θεωρείται "κόστος" όπως συμβαίνει σήμερα.

Στον 21ο αιώνα, στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης και των άλλων μεγάλων επιστημονικών επιτευγμάτων. Στην εποχή όπου υπάρχουν αντικειμενικά οι δυνατότητες οι εργαζόμενοι να δουλεύουν λιγότερο και να απολαμβάνουν περισσότερα, όλα αυτά είναι εφικτά αρκεί να βγει από τη μέση το καπιταλιστικό κέρδος.

Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ υπέρ των εργαζομένων και των παιδιών τους! Και στο βαθμό που η καθημερινή πάλη συνδέεται με αυτή την προοπτική, μπορούν ο λαός, οι εργαζόμενοι να υπολογίζουν και στην απόσπαση νέων κατακτήσεων στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Πάμε, λοιπόν!

Μαζί μπορούμε να ανάψουμε νέες εστίες αντίστασης. Να ιδρύσουμε νέα σωματεία. Να πρωτοστατήσουμε στη μαζικοποίηση των συνδικάτων, των Φοιτητικών Συλλόγων. Να αλλάξουμε τον συσχετισμό σε περισσότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Να δυναμώσουμε την αναμέτρηση για αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινα ωράρια. Για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία. Για δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα. Για μέτρα πρόληψης από φυσικές καταστροφές. Για να μη θρηνήσουμε νέα Τέμπη.

Η νεανική αμφισβήτηση, η οργή, η δυσαρέσκεια να συναντηθούν με τις ανατρεπτικές ιδέες του ΚΚΕ, να γίνουν μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο, να σαρώσουν τα ταξικά τείχη της καταπίεσης και της αδικίας.

Τα πράγματα αλλάζουν! Είναι νόμος!

Η Ιστορία προχωράει μπροστά!

Με εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού.

Με οργάνωση και αγώνα. Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

"Γράφουμε ιστορία. Αλλάζουμε τον κόσμο. Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!".

Το σύνθημα του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" μας δείχνει τον δρόμο!

Ζήτω το ηρωικό ΚΚΕ! Ζήτω η ΚΝΕ! Θα νικήσουμε!».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.