Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

272 μέρες γενοκτονίας ➽ Με θεατή την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Οι ιουδαιοναζί συνεχίζουν τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού ➽ 37.953 νεκροί ➽ 87.266 τραυματίες ➽ Νέες δολοφονικές επιδρομές και βομβαρδισμοί ακόμα και στις ψευδεπίγραφες «ασφαλείς ζώνες» ➽ Με διαταγή του κράτους-δολοφόνου 250.000 εγκατέλειψαν την Χαν Γιουνίς ➽ 2,4 εκατομμύρια κάτοικοι υπό ισραηλινή πολιορκία ➽ 32 από τα 36 νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας με ζημιές ➽ Τα 20 εκτός λειτουργίας ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Νέες δολοφονικές επιδρομές και βομβαρδισμοί ακόμα και στις ψευδεπίγραφες «ασφαλείς ζώνες»

Με δολοφονικές επιδρομές και βομβαρδισμούς σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, ακόμα και στις ψευδεπίγραφες «ασφαλείς ζώνες» που καθορίζει ο κατοχικός στρατός, το Ισραήλ συνεχίζει το μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό χτύπημα σε πενταώροφο κτίριο κοντά στο Νοσοκομείο «Νάσερ» στην Χαν Γιουνίς, λίγες ημέρες αφότου το Ισραήλ διέταξε περίπου 250.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα ανατολικά τμήματα της καταστραμμένης από τον πόλεμο πόλης στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Εξάλλου, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρία άτομα τραυματίστηκαν όταν οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν δύο Παλαιστίνιους στα ανατολικά της πόλης της Γάζας, μετέδωσαν παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης. 

Ακόμη, η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι τα πληρώματα ασθενοφόρων της ανέσυραν τα πτώματα δύο παιδιών που σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση στην πόλη της Γάζας χθες το βράδυ, καθώς και οκτώ τραυματίες.

Μετά από 272 μέρες ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα, τουλάχιστον 37.953 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 87.266 τραυματίστηκαν, χωρίς να υπολογίζονται οι χιλιάδες άμαχοι που είναι θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια των κτιρίων που βομβάρδισε το Ισραήλ.

Επιδρομές και στη Δυτική Όχθη

Την ίδια ώρα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομές σε Χεβρώνα, Καλκίλια, Τουλκάρεμ και σε περιοχές κοντά στη Ναμπλούς και στη Ραμάλα.

Ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε επίσης το σπίτι ενός σκοτωμένου Παλαιστινίου στο χωριό Μπέιτ Ταμάρ στα ανατολικά της Βηθλεέμ. Στην περιοχή νότια της Χεβρώνας, Ισραηλινοί άποικοι πυρπόλησαν τα εδάφη των αγροτών.

Φωτό αρχείου (Πηγή: Associated Press)

Η βία των κατοχικών δυνάμεων έχει αυξηθεί σε πρωτοφανή επίπεδα από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα με τις επιδρομές και τις μαζικές συλλήψεις να γίνονται σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. 

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι τουλάχιστον 513 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στα κατεχόμενα από την έναρξη της σύγκρουσης.

Νέες αναφορές για κατάπαυση του πυρός

Στο μεταξύ, η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή αιχμαλώτων δείχνουν σημάδια αναζωπύρωσης με το Ισραήλ και τη Χαμάς να αναγνωρίζουν την Τετάρτη ότι συνεργάζονται με μεσολαβητές στο Κατάρ και την Αίγυπτο.

Οι τελευταίες εξελίξεις ήρθαν αμέσως μετά από αναφορά των μέσων ενημέρωσης ότι οι στρατηγοί του ισραηλινού στρατού δεν ήταν ευχαριστημένοι με την έλλειψη προόδου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

Ο Νετανιάχου απάντησε σε αυτές τις αναφορές λέγοντας: «Δεν ξέρω ποια είναι αυτά τα κόμματα που δεν κατονομάζονται, αλλά είμαι εδώ για να το καταστήσω ξεκάθαρα: Δεν θα συμβεί».

«Θα τερματίσουμε τον πόλεμο μόνο αφού πετύχουμε όλους τους στόχους μας, συμπεριλαμβανομένης της εξάλειψης της Χαμάς και της απελευθέρωσης όλων των ομήρων μας», είπε.

Ωστόσο, λίγο περισσότερο από 24 ώρες αργότερα, ο επίσημος πρωθυπουργικός λογαριασμός του Νετανιάχου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέδωσε μια σύντομη δήλωση αναγνωρίζοντας ότι το Ισραήλ αξιολογεί μια πρόταση της Χαμάς που κοινοποιήθηκε μέσω διαμεσολαβητών για την κατάπαυση του πυρός.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.