Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Μητσοτάκης στο υπουργείο Εργασίας: Απόλυτα ευθυγραμμισμένος στις εντολές των εργοδοτών με μπόλικη εξαπάτηση για εργαζόμενους ➽ ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν λαμβάνει καμία «εντολή» από τον λαό, αλλά υλοποιεί τις «εντολές» των εργοδοτικών ενώσεων και των επιχειρηματικών ομίλων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ο κ. Μητσοτάκης δεν λαμβάνει καμία «εντολή» από τον λαό, αλλά υλοποιεί τις «εντολές» των εργοδοτικών ενώσεων και των επιχειρηματικών ομίλων

Πέμπτη 04/07/2024 - 13:53

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την επίσκεψη και τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Εργασίας (βλ. κάτω): 

«Οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού είναι ομολογία ότι την αντίθεση στην κυβερνητική πολιτική που εκφράστηκε στις ευρωεκλογές και είχε ως βάση τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας που φτάνουν μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, την καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς με την εφαρμογή των απλήρωτων υπερωριών, τα 12ωρα και τα 13ωρα, την 6ήμερη απασχόληση, τα εργατικά δυστυχήματα που έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ την έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια.

Όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης τα αγνόησε επιδεικτικά, αποδεικνύοντας ότι δεν λαμβάνει καμία "εντολή" από τον λαό, αλλά αντίθετα υλοποιεί τις "εντολές" των εργοδοτικών ενώσεων και των επιχειρηματικών ομίλων με αντιδραστικούς νόμους και με άθλιες εγκυκλίους κατά παραγγελία εργοδοτών, όπως αυτή που φτάνει στο σημείο να βγάζει έξω από το μεροκάματο το μισάωρο διάλειμμα και το εικοσάλεπτο προετοιμασίας ως μη "παραγωγικό χρόνο". Υποκριτικά κάνει εξαγγελίες για δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, την ίδια στιγμή που αναγγέλλει νέα "κίνητρα" για παραμονή στην εργασία των συνταξιούχων, που λαμβάνουν συντάξεις πείνας, αφήνοντας ταυτόχρονα να εννοηθεί ότι προετοιμάζει την αύξηση ηλικίας συνταξιοδότησης.

Οι εργαζόμενοι, όμως, ήδη οργανώνουν την απάντηση και τις διεκδικήσεις τους για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς, για μείωση του εργάσιμου χρόνου, αυξήσεις στις συντάξεις, δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή χωρίς καμιά αναμονή. Ήδη ο αγώνας σε μια σειρά κλάδους και χώρους έχει μετατρέψει αυτούς τους αντεργατικούς νόμους σε κουρελόχαρτο. Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τη στήριξη και τον συντονισμό, τη μαχητική διεκδίκηση των εργαζομένων». 

902

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Απόλυτα ευθυγραμμισμένος στις εντολές των εργοδοτών με μπόλικη εξαπάτηση για εργαζόμενους

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Πέμπτη 04/07/2024 - 13:52

Σε μια προσπάθεια πλήρους αντιστροφής της βαρβαρότητας που βιώνουν από την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, επιδόθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στο υπουργείο Εργασίας.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «εντυπωσιακή μείωση της ανεργίας» και για «δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας», αποσιωπώντας ότι ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τις πρώτες δεκαπέντε ημέρες. 

«Έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις την τελευταία πενταετία και σταχυολογώ την εντυπωσιακή μείωση εργασίας, τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος», είπε προκλητικά ο πρωθυπουργός, τη στιγμή που έχει γιγαντωθεί η εργασιακή ζούγκλα με νέες αντιδραστικές παρεμβάσεις που προστέθηκαν στις προηγούμενες όπως η εφαρμογή των απλήρωτων υπερωριών, τα 12ωρα και τα 13ωρα, η 6ήμερη απασχόληση. Παράλληλα, τα εργατικά «ατυχήματα»-εργοδοτικά εγκλήματα σημειώνονται το ένα πίσω από το άλλο, με τους χώρους δουλειάς να έχουν μετατραπεί σε αρένες και παγίδες θανάτου και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να είναι σχεδόν ανύπαρκτοι.

Επίσης ο Κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας που, όπως είπε, «καταγράφει τον πραγματικό χρόνο εργασίας του εργαζόμενου» και τόνισε ότι «αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση το μέτρο να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας», αποφεύγοντας βέβαια να αναφέρει ότι έχει ήδη ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων με τα συνδικάτα να διαμηνύουν ότι η απαράδεκτη εγκύκλιος για την απλήρωτη και 6ήμερη δουλειά θα μείνει στα χαρτιά.

Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, εμπαιγμού και εξαπάτησης ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «μεριμνούμε για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες και αυτό πρέπει να είναι στην προτεραιότητα του υπουργείου γιατί εκεί δίνουμε διαπιστευτήρια κοινωνικής ευαισθησίας», ενώ τόνισε ότι «φέτος θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση εκείνων των συνταξιούχων που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς». Συνειδητά και εδώ ο Κ. Μητσοτάκης απέφυγε να πει ότι και η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων, ενώ με τη λογική του «διαίρει και βασίλευε» ο πρωθυπουργός υπόσχεται κάποια ψίχουλα για τους πλέον εξαθλιωμένους, που θα προέλθουν από την αφαίμαξη των συνταξιούχων και των εργαζομένων.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.