Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

ΙΟΥΔΑΙΟΝΑΖΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ➽ 71 νεκροί και 289 τραυματίες σε ισραηλινό βομβαρδισμό καταυλισμού προσφύγων! ➽ 281 μέρες γενοκτονίας ➽ Με θεατή τη ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ

Πάνω από 70 νεκροί σε ισραηλινό βομβαρδισμό καταυλισμού προσφύγων!

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό στον καταυλισμό προσφύγων al-Mawasi, που βρίσκεται δυτικά της Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Το Υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε το Σάββατο τον απολογισμό των νεκρών σε 71 άτομα και είπε ότι άλλοι 289 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ορισμένοι σοβαρά.

Η επίθεση από ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη είχε στόχο σκηνές που φιλοξενούσαν εκτοπισμένους Παλαιστίνιους και μια μονάδα αφαλάτωσης νερού σε μια περιοχή που εκπρόσωπος της πολιτικής άμυνας της Γάζας είπε στο Al Jazeera ότι χαρακτηρίστηκε «ασφαλής ζώνη» από τον ισραηλινό στρατό.

Εικόνες από το σημείο έδειχναν Παλαιστίνιους να προσπαθούν να σώσουν ανθρώπους κάτω από τα ερείπια, με παιδιά και παραϊατρικό προσωπικό μεταξύ των τραυματιών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όπως καταγράφεται και σε βίντεο, οι ισραηλινές δυνάμεις στοχοποιούν ασθενοφόρα και διασώστες που έχουν σπεύσει στην περιοχή!

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αl Jazeera η περιοχή χτυπήθηκε από «πέντε βόμβες και πέντε πυραύλους». Τα θύματα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία «Νάσερ» και «Κουβέιτ».

Αξιωματούχος του Νοσοκομείου Nasser είπε στο Al Jazeera ότι οι ιατρικές ομάδες δεν είχαν την ικανότητα να υποδεχθούν άλλους τραυματίες, ενώ ομάδες πολιτικής άμυνας συνεχίζουν τις έρευνες  στο σημείο της επίθεσης.

Ο κατοχικός ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε ότι χτύπησε τον καταυλισμό ισχυριζόμενος ότι στόχος του ήταν «δύο ανώτεροι τρομοκράτες της Χαμάς»!

Η περιοχή al-Mawasi έχει γίνει επανειλημμένα στόχος του ισραηλινού στρατού, με ένα χτύπημα στα τέλη Μάη στο οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 21 άνθρωποι μετά από χτύπημα σε σκηνές που φιλοξενούσαν οικογένειες εκτοπισμένων.

(Πηγή: «Al Jazeera»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.