Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

ΗΠΑ ➽ Ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του πανεπιστημίου του Λος Άντζελες ➽ Ακροδεξιοί φιλοισραηλινοί χτυπάνε την κατασκήνωση ➽ Στο πλευρό των φοιτητών χιλιάδες λαού ➽ VIDEO - Φωτό - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του πανεπιστημίου του Λος Άντζελες

Με την επίθεση πάνοπλων αστυνομικών της αστυνομίας εθνικών οδών και του Σερίφη του Λος Άντζελες, ξεκίνησε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατασκήνωσης αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη που έχουν στήσει οι φοιτητές του πανεπιστημίου του Λος Άντζελες UCLA.

Η «δημοκρατική» και «προοδευτική» κυβέρνηση Μπάιντεν επιστρατεύει την ωμή και απροκάλυπτη καταστολή σε κάθε φωνή που διαμαρτύρεται για την σφαγή στη Γάζα και στην στήριξη στους ισραηλινούς μακελάρηδες.

https://twitter.com/PAMEhellas/status/1785989070620881110

Η πρώτη επίθεση της αστυνομίας απωθήθηκε κάτω από την οργανωμένη απάντηση των φοιτητών. Εκατοντάδες ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας προχώρησαν σε νέα εισβολή στο Πανεπιστήμιο, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν καταφέρει να κάμψουν την αντίσταση των φοιτητών.

https://twitter.com/PAME_Greece/status/1785964189149704337

Οι αστυνομικές δυνάμεις ρίχνουν καπνογόνα και πλαστικές σφαίρες και προσπαθούν να απομακρύνουν τα οδοφράγματα που έχουν στηθεί, ενώ οι φοιτητές, όχι μόνο δεν φεύγουν αλλά έχουν σχηματίσει πυκνές αλυσίδες, αντιστεκόμενοι στην επιχείρηση της αστυνομίας.

https://twitter.com/PAMEhellas/status/1785974065921991138

Το ΠΑΜΕ σημειώνει πως βρίσκεται «σταθερά στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών και εργαζομένων των ΗΠΑ που καταγγέλλουν την γενοκτονία στην Παλαιστίνη». 

Το 902.gr θα σας ενημερώνει συνεχώς...

902

Υπό αστυνομικό κλοιό το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας - Στο πλευρό των φοιτητών χιλιάδες λαού (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Πηγή: Associated Press

Υπό αστυνομικό κλοιό παραμένει το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας – UCLA, με τις πολυπληθείς αστυνομικές δυνάμεις να επαναλαμβάνουν συνεχώς την διαταγή για εκκένωση του καταυλισμού αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

Φωτό: Mark Abramson για τους New York Times

Tην Πρωτομαγιά, στο πλευρό των φοιτητών βρέθηκαν εργατικά συνδικάτα, όπως το συνδικάτο Roofers Local 36. Για τις εξελίξεις και την κατάσταση μίλησε ο Κλιφ Σμιθ, πρόεδρος του Roofers Local 36, μέσα από την κατασκήνωση αλληλεγγύης του UCLA. 

Το ΠΑΜΕ  είναι σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων των ΗΠΑ που εναντιώνονται στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Έτσι, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα συνδικάτα των ΗΠΑ για τις εξελίξεις.

Σε συνέχεια της βίαιης επέμβασης και καταστολής στο Κολούμπια, τις τελευταίες ώρες η αστυνομία και οι Αρχές του Λος Άντζελες, αξιοποιώντας και ακροδεξιές δυνάμεις, προετοιμάζουν νέα επέμβαση στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια UCLA. Ενάντια στην καταστολή χιλιάδες λαού βρίσκονται στο πλευρό των φοιτητών.

Δυνάμεις της αστυνομίας του Λoς Άντζελες (LAPD), της αστυνομίας αυτοκινητοδρόμων της Καλιφόρνια και του τμήματος του Σερίφη της Καλιφόρνια έχουν ζώσει τους χώρους του πανεπιστημίου, καθώς συνεχίζεται αδιάκοπα η επιχείρηση της «προοδευτικής» κυβέρνησης Μπάιντεν να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις που δυναμώνουν στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ και στην πολύμορφη συνενοχή των ΗΠΑ στο έγκλημα.

Από την άλλη οι φοιτητές, παραμένουν αποφασισμένοι στις θέσεις τους, ενώ συνεχώς καταφτάνουν στον χώρο της πανεπιστημιούπολης, εργαζόμενοι και απλός κόσμος που θέλει να συμπαρασταθεί στους φοιτητές οι οποίοι εκτός από την αστυνομία, έχουν να αντιμετωπίσουν και τους ακροδεξιούς φιλοισραηλινούς που επιχειρούν να χτυπήσουν την κατασκήνωση.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.