Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Κυβέρνηση και ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ➽ Ήπιαν το αμίλητο νερό για το επικίνδυνο πολεμικό φορτίο των ΗΠΑ που φυλάσσεται μυστικά στη χώρα μας ➽ Το ΚΚΕ έφερε το θέμα στη Βουλή ➽ Τι περιέχει το φορτίο; ➽ Πού βρίσκονται αποθηκευμένα τα κοντέινερ των ΗΠΑ και τι περιέχουν; ➽ Ποιος πληρώνει τον λογαριασμό;

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ήπιαν το αμίλητο νερό για το επικίνδυνο πολεμικό φορτίο των ΗΠΑ που φυλάσσεται μυστικά στη χώρα μας

Το αμίλητο νερό έχουν πιει η κυβέρνηση και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για τις αποκαλύψεις ότι δέχτηκαν να φιλοξενήσουν φορτίο με μεγάλης επικινδυνότητας πολεμικό υλικό των ΗΠΑ, το οποίο φυλάσσεται σε μυστική τοποθεσία, μέχρι να μεταφερθεί σε άγνωστο προορισμό για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού.

Με δημοσίευμα στις αρχές Απρίλη, ο «Ριζοσπάστης» αποκάλυψε ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε το αμερικανικό αίτημα να φιλοξενηθεί σε στρατιωτικές αποθήκες μια μεγάλη παρτίδα πυρομαχικών από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό αίτημα κατέθεσε η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα και έγινε δεκτό από την κυβέρνηση και την ηγεσία του στρατού.

Ως αποτέλεσμα, δεκάδες εμπορευματοκιβώτια με πυρομαχικά βρίσκονται σήμερα αποθηκευμένα σε άγνωστη στρατιωτική τοποθεσία, που όπως όλα δείχνουν διαμορφώθηκε κατάλληλα γι' αυτόν τον σκοπό.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική πρεσβεία ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να υποδεχτεί το φορτηγό πλοίο «Sagamore» και να «φιλοξενήσει» προσωρινά το φορτίο του. Είχε προηγηθεί η άρνηση άλλης ευρωπαϊκής χώρας - μέλους του ΝΑΤΟ να το ξεφορτώσει, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, και να αποθηκεύσει αυτή το πολεμικό υλικό, επικαλούμενη διάφορα κωλύματα.

Απαντώντας θετικά στο αμερικανικό αίτημα, η ελληνική κυβέρνηση έδωσε άδεια στο φορτηγό πλοίο να ξεφορτώσει στην Αλεξανδρούπολη. Στη συνέχεια το πολεμικό φορτίο μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία, όπου φυλάσσεται από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτίο θα μεταφορτωθεί σύντομα σε άλλο εμπορικό πλοίο που θα μισθώσουν οι ΗΠΑ και θα μεταφερθεί στον τελικό του προορισμό, ο οποίος παραμένει άγνωστος.

Τι περιέχει το φορτίο;

Πού βρίσκονται αποθηκευμένα τα κοντέινερ των ΗΠΑ και τι περιέχουν;

Τα πυρομαχικά που περιέχονται στα εμπορευματοκιβώτια περιλαμβάνουν από πυραύλους, σφαίρες και ελαφρά όπλα μέχρι χειροβομβίδες και δακρυγόνα αέρια.

Ενα από τα κοντέινερ εμφανίζεται να περιέχει «επικίνδυνα υλικά», στα οποία περιλαμβάνεται και ο λευκός φώσφορος.

Νεότερες πληροφορίες επιβεβαιώνουν τη μεγάλη επικινδυνότητα του φορτίου για το στρατιωτικό προσωπικό που παίρνει μέρος στη φύλαξή του, αλλά και ευρύτερα για την περιοχή στην οποία φυλάσσεται.

Οπως προκύπτει, μάλιστα, η επικινδυνότητα του φορτίου είναι πολύ μεγαλύτερης κλίμακας από αυτή που έχουν εκπαιδευτεί να διαχειρίζονται οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, προκαλώντας ανησυχία για τους κινδύνους έκθεσης στα αμερικανικά κοντέινερ, όσο καιρό αυτά παραμένουν στην Ελλάδα.

Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγγελθεί «παρενέργειες» σε προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που πήρε μέρος στη διαμόρφωση του χώρου φύλαξης των κοντέινερ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται και «καθησυχαστική» επιθεώρηση από αμερικανικά κλιμάκια, ειδικά στο υλικό που είναι μεγαλύτερης επικινδυνότητας.

Ανησυχία προκαλεί επίσης η έκθεση αυτού του υλικού σε σχετικά μεγάλες θερμοκρασίες, όπως αυτές που επικρατούν στη χώρα μας ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε συνδυασμό με το περιεχόμενο των κοντέινερ και τον κίνδυνο ανάφλεξης.

Σοβαρά και αναπάντητα ερωτήματα

Σε κάθε περίπτωση, η «σιγή ασυρμάτου» από την πλευρά της κυβέρνησης και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων μεγαλώνει και τα ερωτήματα και τις δικαιολογημένες ανησυχίες για την επικινδυνότητα του υλικού.

Μετά και τα παραπάνω, επαναφέρουμε για άλλη μια φορά τα ερωτήματα που είχε θέσει προς την κυβέρνηση με το προηγούμενο δημοσίευμα, προσθέτοντας και νέα:

  • Για ποιους λόγους το συγκεκριμένο πολεμικό φορτίο δεν έγινε δεκτό από άλλο ευρωπαϊκό κράτος - μέλος του ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα να καταλήξει στη χώρα μας;
  • Τι ακριβώς περιέχεται στα εμπορευματοκιβώτια; Πόσο επικίνδυνο είναι το φορτίο; Πού φυλάσσεται και με ποια μέτρα ασφαλείας; Υπάρχουν πράγματι όπλα λευκού φωσφόρου ανάμεσα στο πολεμικό υλικό;
  • Πότε σκοπεύουν να το μετακινήσουν οι Αμερικανοί και προς ποιον προορισμό; Αληθεύει ότι η μεταφορά του επισπεύδεται σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό και επίκειται τις αμέσως επόμενες μέρες, αντί για δύο μήνες μετά, όπως προγραμματιζόταν όταν «κλείστηκε» η συμφωνία;
  • Πόσο ασφαλής για το στρατιωτικό προσωπικό φύλαξης, αλλά και για τους κατοίκους περιοχών που γειτνιάζουν με τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, είναι η «έκτακτη» αποθήκευση ενός τόσο μεγάλου όγκου στρατιωτικού υλικού;

Ποιος πληρώνει τον λογαριασμό;

Προκύπτει όμως και ένα ακόμα ερώτημα: Ποιος θα πληρώσει τελικά το κόστος όλης αυτής της «φασαρίας» για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού και συγκεκριμένα το υψηλό κόστος της μεταφοράς και της φύλαξης;

Η μεταφορά δεκάδων κοντέινερ από και προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με μισθωμένα φορτηγά που πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, είναι πολυέξοδη, όπως και η διαμόρφωση συγκεκριμένου χώρου που να μπορεί να φιλοξενήσει το στρατιωτικό υλικό με ασφάλεια.

Πηγές αναφέρουν ότι το κόστος μπορεί να αγγίζει και τα 100.000 ευρώ, αφού τέτοιας επικινδυνότητας υλικό χρειάζεται ειδική μεταχείριση, με αναχώματα, σκίαστρα, κάμερες, φωτισμό κ.λπ.

Ποιος πληρώνει αυτόν τον λογαριασμό; Θα φορτωθούν και αυτά τα έξοδα εξυπηρέτησης των Αμερικανών στην καμπούρα του ελληνικού λαού; Οπως φορτώνονται τα 500.000 ευρώ κάθε μέρα για να περιπολεί η φρεγάτα «Υδρα» στην Ερυθρά για λογαριασμό των εφοπλιστών και των ομίλων των Μεταφορών;

Το ΚΚΕ έφερε το θέμα στη Βουλή

Με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας (βλ. κάτω), οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Θανάσης Παφίλης, Νίκος Παπαναστάσης, Γιάννης Δελής και Βασίλης Μεταξάς τονίζουν πως οι αποκαλύψεις και τα ερωτήματα του «Ριζοσπάστη» στις 10/4/2024 σχετικά με την αποδοχή, από την κυβέρνηση, του αιτήματος των ΗΠΑ να φυλαχτεί σε στρατιωτικές αποθήκες μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών από τις ΗΠΑ, δεν έχουν απαντηθεί, και ζητούν άμεση ενημέρωση.

Οπως αναφέρεται στην Ερώτηση, «η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση και την κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, συμμετέχει στην υλοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών - ευρωατλαντικών σχεδιασμών, στηρίζει το κατοχικό κράτος του Ισραήλ στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Η πορεία της εμπλοκής σε βάρος άλλων λαών προκαλεί μεγάλους κινδύνους για τον λαό μας, βάζει τη χώρα στο στόχαστρο αντιποίνων, λόγω της χρησιμοποίησης των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, της αποστολής όπλων και πυρομαχικών, ακόμα και απαγορευμένων βομβών λευκού φωσφόρου, στο ουκρανικό μέτωπο, της συμμετοχής της φρεγάτας "Υδρα" στη στρατιωτική επιχείρηση "Ασπίδες" της ΕΕ στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα, της αποστολής συστοιχίας πυραύλων "Patriot" στη Σαουδική Αραβία.

Ενώ, όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, "ασκούνται πιέσεις" για να διαθέσει η ελληνική κυβέρνηση συστοιχία πυραύλων S-300 ή "Patriot" στην ουκρανική κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ, που παλεύει σταθερά για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, αποκαλύπτει και αντιπαλεύει διαρκώς τις επικίνδυνες κυβερνητικές αποφάσεις, ενημερώνει συστηματικά τον λαό μας και πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη της πάλης του.

Πρόσφατα, στις 10 Απρίλη, η εφημερίδα "Ριζοσπάστης" αποκάλυψε και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αποδέχθηκε αμερικανικό αίτημα να φυλαχτεί σε στρατιωτικές αποθήκες μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών από τις ΗΠΑ. Η εφημερίδα έθεσε στην κυβέρνηση σημαντικά ερωτήματα, τα οποία ακόμα δεν έχουν απαντηθεί.

(...) Λόγω της σοβαρότητας των αποκαλύψεων της εφημερίδας "Ριζοσπάστης" και επειδή η κυβέρνηση τηρεί "σιγήν ιχθύος", η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει Ερώτηση στον υπουργό Αμυνας» με τα ερωτήματα που περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα.

902 - Αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 3-5 Μάη 2024

 

ΚΚΕ

Ερώτηση στη Βουλή για το επικίνδυνο αμερικάνικο πολεμικό φορτίο που φυλάσσεται μυστικά στην Ελλάδα

Δευτέρα 29/04/2024 - 15:51

Απαντήσεις σχετικά με τις αποκαλύψεις του «Ριζοσπάστη» για το επικίνδυνο αμερικάνικο πολεμικό φορτίο που φυλάσσεται μυστικά στην Ελλάδα, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, απευθυνόμενο προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. 

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης που υπογράφεται από τους βουλευτές του Κόμματος Γιώργο Μαρίνο, Θανάση Παφίλη, Νίκο Παπαναστάση, Γιάννη Δελή και Βασίλη Μεταξά:  

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση και την κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, συμμετέχει στην υλοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών, ευρωατλαντικών σχεδιασμών, στηρίζει το κατοχικό κράτος του Ισραήλ στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Η πορεία της εμπλοκής σε βάρος άλλων λαών προκαλεί μεγάλους κινδύνους για τον λαό μας, βάζει τη χώρα στο στόχαστρο αντιποίνων, λόγω της χρησιμοποίησης των αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα, της αποστολής όπλων και πυρομαχικών, ακόμα και απαγορευμένων βομβών Λευκού Φωσφόρου, στο ουκρανικό μέτωπο, της συμμετοχής της Φρεγάτας “ΥΔΡΑ” στη στρατιωτική επιχείρηση “ΑΣΠΙΔΕΣ” της Ε.Ε. στον πόλεμο στην Ερυθρά θάλασσα, της αποστολής συστοιχίας πυραύλων “ΠΑΤΡΙΟΤ” στη Σαουδική Αραβία. Ενώ, όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., “ασκούνται πιέσεις” για να διαθέσει η ελληνική κυβέρνηση συστοιχία πυραύλων “S-300” ή “ΠΑΤΡΙΟΤ”, στην ουκρανική κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ, που παλεύει σταθερά για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, αποκαλύπτει και αντιπαλεύει διαρκώς τις επικίνδυνες κυβερνητικές αποφάσεις, ενημερώνει συστηματικά τον λαό μας και πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη της πάλης του.

Πρόσφατα, στις 10 του Απρίλη η εφημερίδα “Ριζοσπάστης” αποκάλυψε και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αποδέχθηκε αμερικάνικο αίτημα να φυλαχτεί σε στρατιωτικές αποθήκες μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών από τις ΗΠΑ.

Η εφημερίδα έθεσε στην κυβέρνηση σημαντικά ερωτήματα, τα οποία ακόμα δεν έχουν απαντηθεί.

Όπως έγινε γνωστό, τα δεκάδες εμπορευματοκιβώτια με πυρομαχικά ξεφορτώθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και αποθηκεύτηκαν σε άγνωστη στρατιωτική τοποθεσία, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών. Τα εμπορευματοκιβώτια περιέχουν από πυραύλους, σφαίρες και ελαφρά όπλα μέχρι χειροβομβίδες και δακρυγόνα αέρια. Ένα από τα κοντέινερ μάλιστα, εμφανίζεται να περιέχει "επικίνδυνα υλικά", όπως όπλα λευκού φωσφόρου.

Η κατάσταση αυτή περικλείει κινδύνους για το στρατιωτικό προσωπικό, που παίρνει μέρος στη φύλαξη των υλικών αυτών και γενικότερα την περιοχή στην οποία φυλάσσονται, πολύ περισσότερο που η έκθεση τους σε σχετικά μεγάλες θερμοκρασίες, όπως αυτές που επικρατούν στη χώρα μας ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, περικλείουν τον κίνδυνο ανάφλεξης.

Λόγω της σοβαρότητας των αποκαλύψεων της εφημερίδας “Ριζοσπάστης” και επειδή η κυβέρνηση τηρεί “σιγή ιχθύος”, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, καταθέτει ερώτηση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με τα ακόλουθα ερωτήματα:

- Για ποιους λόγους το συγκεκριμένο πολεμικό φορτίο δεν έγινε δεκτό από άλλο ευρωπαϊκό κράτος - μέλος του ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα να καταλήξει στη χώρα μας;

- Τι ακριβώς περιέχουν τα εμπορευματοκιβώτια; Πόσο επικίνδυνο είναι το φορτίο; Πού φυλάσσεται και με ποια μέτρα ασφαλείας; Υπάρχουν πράγματι όπλα λευκού φωσφόρου ανάμεσα στο πολεμικό υλικό;

- Πότε σκοπεύουν να το μετακινήσουν οι Αμερικανοί και προς ποιον προορισμό;

- Πόσο ασφαλής για το στρατιωτικό προσωπικό φύλαξης, αλλά και για τους κατοίκους περιοχών που γειτνιάζουν με τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις είναι η "έκτακτη" αποθήκευση ενός τόσο μεγάλου όγκου στρατιωτικού υλικού;». 

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.