Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Λωρίδα της Γάζας ➽ 226 μέρες ➽ Η γενοκτονία συνεχίζεται υπό τη συνεχή και «αταλάντευτη στήριξη» των ΗΠΑ και της Ευρώπης των ΗΠΑνθρώπων ➽ Eντατικοί βομβαρδισμοί ➽ Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Εντάλματα σύλληψης κατά Νετανιάχου, Γκαλάντ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ➽ VIDEO - Tweet - Φωτό

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τους εντατικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας

Δευτέρα 20/05/2024 - 12:44

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τους εντατικούς βομβαρδισμούς του στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ παράλληλα το κράτος-δολοφόνος εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ανθρωπιστική βοήθεια ως «όπλο» για να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των αμάχων.

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ισραηλινός βομβαρδισμός έπληξε το σπίτι μιας οικογένειας στον καταυλισμό προσφύγων Νουσέιρατ (κεντρικά), ανέφεραν πηγές στο Νοσοκομείο «Αλ Ακσά» και η Πολιτική Προστασία στη Λωρίδα της Γάζας. Η Πολιτική Προστασία μπόρεσε να ανασύρει «τα πτώματα 31 μαρτύρων και 20 τραυματίες από τα συντρίμμια», ανέφερε ο εκπρόσωπός της Μαχμούντ Μπασάλ.

Στο βόρειο τμήμα του ερειπωμένου θύλακα, το Νοσοκομείο «Αλ Αχλί Αράμπ» έκανε λόγο για τρεις νεκρούς σε ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολείο που φιλοξενούσε εκτοπισμένους στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για εκρήξεις και μάχες όλη τη νύχτα στην Τζαμπαλία, όπου προχθές Σάββατο ο ισραηλινός στρατός διέταξε την εσπευσμένη απομάκρυνση αμάχων από κάποιες συνοικίες μετά την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του Ισραήλ.

Βίντεο του παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων Wafa δείχνει σαρωτικούς βομβαρδισμούς και στη νότια πόλη της Λωρίδας της Γάζας, Χαν Γιουνίς, χθες το πρωί.

«Καμιά ασφαλής τοποθεσία»

Στη Ράφα «δεν υπάρχουν ούτε ασφάλεια, ούτε τροφή, ούτε νερό. Γίνονται συνεχείς βομβαρδισμοί εδώ και μήνες, μέρα και νύχτα, είμαστε τρομοκρατημένοι (...) Τι απομένει να καταστραφεί;» διερωτήθηκε η Ρινάντ Τζουντέ, κάτοικος.

Οι εκτοπισμένοι της Ράφας πάνε μαζικά στη Χαν Γιούνις, λίγα χιλιόμετρα βορειότερα, όμως «δεν υπάρχει απολύτως καμιά ασφαλής τοποθεσία στη Λωρίδα της Γάζας», επανέλαβε χθες ο επικεφαλής της UNRWA Λαζαρινί.

Οι ακατάπαυστοι εντατικοί βομβαρδισμοί και οι χερσαίες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 35.546 ανθρώπους ως τώρα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, κι έχουν προκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή, καθώς το σύνολο του πληθυσμού απειλείται από λιμό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Μετ' εμποδίων η βοήθεια στους αμάχους

 

Αφότου άρχισαν ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις την 7η Μαΐου στην ανατολική Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, έκλεισαν δυο νευραλγικής σημασίας χερσαίες διελεύσεις για τις παραδόσεις βοήθειας και καυσίμων στον θύλακο (αυτού στα σύνορα με την Αίγυπτο και του Κερέμ Σαλόμ), χειροτερεύοντας ακόμα περισσότερη την ήδη καταστροφική κατάσταση. Η έλλειψη καυσίμων ειδικά είναι ολοένα πιεστικότερο πρόβλημα, καθώς χωρίς αυτά δεν είναι δυνατό να λειτουργήσουν όσα νοσοκομεία είναι ακόμα ανοικτά, ούτε μπορούν να ανεφοδιαστούν οχήματα με τα οποία διανέμονται τρόφιμα και άλλα απαραίτητα.

Ο ΟΗΕ δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι μόνο το άνοιγμα των χερσαίων περασμάτων μπορεί να επιτρέψει παραδόσεις βοήθειας στην ευρεία κλίμακα που απαιτείται.

Για ακόμη μια φορά, χθες ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, ο Μάρτιν Γκρίφιθς, προειδοποίησε εναντίον των δυνητικά «αποκαλυπτικών» συνεπειών που θα έχει το κλείσιμο των χερσαίων διελεύσεων.

Οχηματοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια προοριζόμενη για τη Λωρίδα της Γάζας υπέστη με τη σειρά της επίθεση χθες, κάτι που είχε ήδη συμβεί σε άλλες, όμως ισραηλινοί διαδηλωτές που τη συνόδευσαν για να την προστατεύσουν διαβεβαίωσαν πως δεν καταστράφηκε παρά μικρή ποσότητα των τροφίμων που μετέφεραν κάπου τριάντα φορτηγά.

(Πηγή: Wafa, «Quds News», ΑΠΕ-ΜΠΕ)

902

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Ο εισαγγελέας του εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου, Γκαλάντ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Δευτέρα 20/05/2024 - 16:38

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο υπέβαλε αίτηση για ένταλμα σύλληψης κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ για φερόμενα εγκλήματα πολέμου.

Αιτήσεις υποβλήθηκαν επίσης για εντάλματα σύλληψης για τρεις ηγέτες της Χαμάς, σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε ο εισαγγελέας του ΔΠΔ Καρίμ Χαν τη Δευτέρα.

Στη δήλωσή του ο εισαγγελέας του ΔΠΔ αναφέρει ότι εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως «πείνα αμάχων ως μέθοδο πολέμου», «εσκεμμένη πρόκληση μεγάλου πόνου ή σοβαρού τραυματισμού στο σώμα ή την υγεία», «εσκεμμένη θανάτωση», «σκόπιμη διεξαγωγή επιθέσεων εναντίον αμάχου πληθυσμού», εξόντωση και δολοφονία» και «άλλες απάνθρωπες πράξεις».

Παράλληλα, αναφέρει πως με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε και εξέτασε το Γραφείο του, έχει «βάσιμους λόγους» να πιστεύει ότι ο Γιαχιά Σινουάρ (επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας), ο Μοχάμεντ αλ Μάσρι, (διοικητής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς) και ο Ισμαήλ Χανίγε είναι ποινικά υπεύθυνοι «για τη δολοφονία εκατοντάδων Ισραηλινών πολιτών σε επιθέσεις που διέπραξε η Χαμάς (ιδίως η στρατιωτική της πτέρυγα, οι Ταξιαρχίες al-Qassam) και άλλες ένοπλες ομάδες στις 7 Οκτώβρη 2023 και τη σύλληψη τουλάχιστον 245 ομήρων».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.