Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 7 Μαΐου 2024

➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 214 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί συνεχίζουν να σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Ράφα ➽ Δεκάδες νεκροί ➽ Η πρόταση εκεχειρίας που αποδέχτηκε η Χαμάς, δεν γίνεται αποδεκτή από το Ισραήλ ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Ράφα - Δεκάδες νεκροί (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Με ολονύχτιους βομβαρδισμούς στη Ράφα, το τελευταίο καταφύγιο εκατομμυρίων εκτοπισμένων Παλαιστινίων, το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ συνεχίζει τα εγκλήματα κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τρία ξεχωριστά χτυπήματα στη Ράφα, καθώς ο ισραηλινός στρατός εντείνει τις επιθέσεις του στην πόλη στη νότια Γάζα, που αποτελεί και συνοριακό πέρασμα με την Αίγυπτο.

Το Wafa αναφέρει επίσης ότι τρία άτομα σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση σε σπίτι στη συνοικία al-Sabra νότια της πόλης της Γάζας, ενώ ένα άλλο άτομο σκοτώθηκε όταν μια ισραηλινή βόμβα έπληξε ένα σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Shati δυτικά της πόλης της Γάζας.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι δύο στρατιώτες του σκοτώθηκαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των απωλειών του ισραηλινού στρατού σε 268.

Η κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας καταγράφεται λίγο μετά την απόρριψη από το Ισραήλ (κάτω) της πρότασης Αιγύπτου-Κατάρ για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

902

Η πρόταση εκεχειρίας που αποδέχτηκε η Χαμάς, δεν γίνεται αποδεκτή από το Ισραήλ

Πηγή: Associated Press

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την αποδοχή πρότασης εκεχειρίας από την Χαμάς, μπορούν να καταγραφούν τα εξής:

Σχετικά με τους όρους της συμφωνίας που αποδέχθηκε η Χαμάς γράφεται πως αφορούν μόνιμη εκεχειρία, ανοικοδόμηση και ανταλλαγή αιχμαλώτων, δηλαδή Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων. Όσον αφορά τον τρόπο και τον χρόνο ανταλλαγής οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες αλλά φαίνεται η ανταλλαγή αυτή να απλώνεται σε βάθος ορισμένων εβδομάδων. 

Εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε πως ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ στις συνομιλίες που έγιναν στο Κατάρ συμφώνησε με την πρόταση που έκανε δεκτή τελικά η Χαμάς.

Σύμφωνα με Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης το κείμενο εκεχειρίας που αποδέχθηκε η Χαμάς δεν γίνεται αποδεχτό από το Ισραήλ. Ωστόσο γίνονται αντικρουόμενες δηλώσεις από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού του Ισραήλ. Τα ισραηλινά μέσα επίσης αναφέρουν ότι υπάρχει ανησυχία στο Ισραήλ για το ενδεχόμενο στήριξης των ΗΠΑ σε συμφωνία που δεν ανταποκρίνεται στους όρους που έχει θέσει το Ισραήλ. Στο Ισραήλ μεταδίδονται πλάνα από διαμαρτυρίες εκατοντάδων ανθρώπων εναντίον της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ομόφωνη απόφαση του Πολεμικού Συμβουλίου του Ισραήλ σχετικά με συνέχιση της στρατιωτικής επιχείρησης στη Ράφα.

Οι αντιδράσεις που υπάρχουν από τις ΗΠΑ μέχρι στιγμής αφορούν δήλωση του Μάθιου Μίλερ, εκπρόσωπου τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος φέρεται να δήλωσε σε δημοσιογράφους πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συζητήσουν την απάντηση της Χαμάς σε μία πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας με συμμάχους στη Μέση Ανατολή τις επόμενες ώρες».

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.