Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ ➽ Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ έχουν μείνει όρθιοι ➽ Συνεχίζουν να παλεύουν ➽ Από το «σπίτι» τους δεν θα τους βγάλει κανείς! ➽ Ο Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Γερμανία: Να σταματήσουμε το έγκλημα, στους δρόμους του αγώνα κάθε μέρα ➽ 8 VIDEO - Φωτό

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ έχουν μείνει όρθιοι. Συνεχίζουν να παλεύουν. Από το «σπίτι» τους δεν θα τους βγάλει κανείς!

Παρασκευή 10/05/2024 - 21:58

Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οικογένειες και τα παιδιά τους, πλημμύρισαν ξανά το κέντρο της Αθήνας με τα συνθήματα και την οργή τους.

*

Να σταματήσουμε το έγκλημα, στους δρόμους του αγώνα κάθε μέρα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Γερμανία, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απόφαση της κυβέρνησης για το οριστικό κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ:

«Αυτή την ώρα, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εκφραστεί η μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειες τους. Η κυβέρνηση πάει για οριστικό κλείσιμο, για ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ σε συμπαιγνία με την ΕΕ, με τα άλλα κόμματα, με τη μεγάλη εργοδοσία και τα διάφορα λόμπι των εταιρειών.

Εδώ και τώρα πρέπει να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα. Αυτός που μπορεί να το κάνει είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός, είναι το εργατικό λαϊκό κίνημα, η νεολαία, οι γυναίκες, όλοι μαζί, πιασμένοι χέρι χέρι στους δρόμους του αγώνα, σήμερα, αύριο, κάθε μέρα, μέχρι να σταματήσει αυτή η συμπαιγνία της κυβέρνησης, των μονοπωλίων, της ΕΕ. Και βεβαίως η κυβέρνηση να πάρει ένα ακόμα μάθημα γερό, να φάει ένα γερό χαστούκι από τον ελληνικό λαό και στις ερχόμενες ευρωεκλογές και σε όλες τις επερχόμενες εκλογικές και άλλες μάχες».

 *

Με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» και «Όχι στις απολύσεις» εξέφρασαν για μία ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να τους πετάξει στο δρόμο και το ταμείο ανεργίας.

Συγκινητική ήταν και αυτή τη φορά οι παρουσία των μαθητών της Λοκρίδας, τα παιδιά των εργατών της ΛΑΡΚΟ, που στέκονται στο πλευρό των γονιών και βροντοφωνάζουν «Έχουμε φωνή και είναι δυνατή, εμείς θα την κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή» και «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, μαθαίνει από τη ΛΑΡΚΟ να ζει και να νικά»

«Αδέρφια, μετά από 40 μέρες ξανανταμώνουμε εδώ, όλοι μαζί, και τους δίνουμε την απάντηση ότι έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε» τόνισε στη συγκλονιστική του ομιλία ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας. 

«Η μπαρουτιά που έριξε στις οικογένειες μας δεσμευόμαστε να τη στείλουμε πίσω, δεν πειθαρχούμε, ο αγώνας δεν έχει κριθεί» υπογράμμισε και πρόσθεσε «στις 13 Μαΐου μπαίνει το δίλημμα που το έχουμε απορρίψει: Ή να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας, τα χωριά μας, τα μάρμαρα στα νεκροταφεία μας, τους δικούς μας ή να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Επιλέγουμε το δεύτερο. Θα κερδίσουμε».

Στην Ομόνοια, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι συνδικάτων και φορέων της Αττικής υποδέχθηκαν θερμά τους συναδέλφους τους από τη ΛΑΡΚΟ και τη Στερεά Ελλάδα, σκορπώντας και αυτή τη φορά ρίγη συγκίνησης.

Εκεί κυκλοφορούσαν και κουτιά των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ για την οικονομική ενίσχυση της πάλης τους. Η ανταπόκριση των συγκεντρωμένων μεγάλη, συμβάλλοντας καθένας και καθεμία από το ύστερημά τους, για να γεμίσουν τα κουτιά, για να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ότι δεν είναι μόνοι, για να δικαιωθεί ο αγώνας που δίνουν για να συνεχίσουν να δουλεύουν και να ζουν στον τόπο τους.





Με αίμα και ιδρώτα δένουμε το ατσάλι, θα τους σταματήσουμε με ενότητα και πάλη» διαμήνυσαν οι εργαζόμενοι και πορεύτηκαν στο Σύνταγμα.

Στη συγκέντρωση συμμετέχει πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής μέλη του ΠΓ. Επίσης πλήθος βουλευτών αλλά και υποψηφίων ευρωβουλευτών του Κόμματος. 

 

 

«Για άλλη μια φορά χιλιάδες εργαζόμενοι, τα συνδικάτα της Αττικής βρίσκονται στο πόδι για να στείλουμε μαζί το μήνυμα στην κυβέρνηση: Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει! Οι απολύσεις δεν θα περάσουν! Δεν αναγνωρίζουμε κανένα δικαίωμα στη κυβέρνηση να αποφασίζει για τις τύχες μας! Δεν αναγνωρίζουμε καμία απόφαση που λέει ότι πρέπει να πεταχτούν στο δρόμο 950 οικογένειες και οδηγεί τη ΛΑΡΚΟ να γίνει παλιοσίδερα, φέρνοντας τον μαρασμό σε ολόκληρες περιοχές!» τόνισε ο Λάμπρος Χατζάρας, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας μιλώντας στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για να μην περάσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ.

Τόνισε ότι «ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλων! Έχει πάρει τη θέση του δίπλα στους μεγάλους αγώνες της εποχής γιατί δείχνει το δρόμο, δίνει τα όπλα για όλους εκείνους τους αγώνες που πρέπει τώρα να αναπτυχθούν για όλα τα μεγάλα ζητήματα της περιόδου. Απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ για την συμμετοχή τους πολέμους, απέναντι στην πολιτική που τσακίζει το εισόδημα και τη ζωή του λαού. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας για να είναι η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή! Για να εξασφαλιστεί τώρα η εργασία όλων! Δυναμώνουμε τώρα με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη! Δυναμώνουμε τους αγώνες! Συνεχίζουμε!».

*

«Η κυβέρνηση έκανε λογαριασμό χωρίς τον ξενοδόχο», υπογράμμισε ο Δημήτρης Μπάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων, προσθέτοντας πως δεν υπολόγισε στα αντεργατικά της σχέδια τη δύναμη των εργαζομένων, των συνδικάτων, του κινήματος. Απ’ το βήμα της συγκέντρωσης απαίτησε την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας σε όφελος του λαού και κατήγγειλε το ξεπούλημά του στους ιδιώτες.

*

Το διαχρονικό έγκλημα της απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ, αλλά και τον εμπαιγμό της σημερινής κυβέρνησης σε βάρος των εργαζόμενων της, κατήγγειλε ο Γιώργος Σελεβάκος, πρόεδρος του Σωματείου στην Εύβοια.

*

Τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και τη συμπαράσταση που δείχνουν τα συνδικάτα εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια που διαρκεί ο αγώνας τους, χαιρέτισε ο Κώστας Σαμαράς, πρόεδρος του Σωματείου Έδρας. «Πετούν τους εργαζόμενους στον δρόμο. Είναι απαράδεκτοι», κατήγγειλε και πρόσθεσε ότι η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ δεν αφορά μόνο το προσωπικό της. Μεταξύ άλλων, στάθηκε στα μεγάλα ζητήματα που προκύπτουν για την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής από την επιλογή της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και να στείλει τους εργαζόμενους στην ανεργία.

*

«Είμαστε στο πλάι των εργαζομένων γονιών μας», ξεκαθάρισε η Ασημίνα Λιούγκου, εκπρόσωπος των μαθητών της Λάρυμνας, κόρη εργαζόμενου στη ΛΑΡΚΟ. Στην παρέμβασή της συνόψισε τις επιπτώσεις για εκατοντάδες μαθητές που δεν γνωρίζουν αν οι γονείς τους θα έχουν από τη Δευτέρα δουλειά και μισθό. «Έχουμε φωνή και είναι δυνατή: Εμείς θα την κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή», τόνισε.

*

Τους στίχους που έγραψε με τίτλο «Η καμινάδα» με έμπνευση από τον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ διάβασε στο τέλος της διαδήλωσης στους συγκεντρωμένους o πρώην μεταλλεργάτης Σταύρος Φονικάκος.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.