Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ➽ Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις επεκτείνονται παγκοσμίως και φέρνουν τις πρώτες νίκες ➽ VIDEO - Tweet ➽ Το κράτος-φονιάς ανακοίνωσε ότι «θα προχωρήσει» την επιχείρηση στη Ράφα ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι «θα προχωρήσει» την επιχείρηση στη Ράφα

Πέμπτη 09/05/2024 - 21:39

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι «θα προχωρήσει στις επιχειρήσεις του στη Ράφα και σε άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, όπως ήταν προγραμματισμένο», μετά την λήξη των συνομιλιών στο Κάιρο, ανακοίνωσε υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος, προαναγγέλλοντας την κλιμάκωσης της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού, που παραμένει εγκλωβισμένος στο νοτιότερο άκρο της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σήμερα, 216η μέρα του πολέμου, στους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Ράφα της νότιας Λωρίδας της Γάζας των τελευταίων βδομάδων συνεχίζοντας το ερμητικό κλείσιμο των μεθοριακών περασμάτων Κερέμ Σαλόμ και εκείνου της Ράφας με την Αίγυπτο κλιμακώνοντας την πείνα, τον πόνο, τον όλεθρο σε βάρος 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων...

Πέρα από τις ανατολικές συνοικίες της Ράφας που βομβαρδίζονται καθημερινά τους τελευταίους μήνες, βομβαρδίστηκαν, στα τυφλά, και συνοικίες στο κέντρο της πόλης. Βομβαρδίστηκε επίσης σφοδρά η πόλη Ζεϊτούν που βρίσκεται νοτίως της πόλης της Γάζας. Το μπαράζ ισραηλινών βομβαρδισμών κατέστρεψε πολλά διαμερίσματα και σπίτια αυξάνοντας τα θύματα και τον πόνο στον άμαχο πληθυσμό.

Ο νέος απολογισμός θυμάτων από την αρχή του πολέμου αναφέρει τουλάχιστον 34.904 νεκρούς και 78.514 τραυματίες. Μέσα στο τελευταίο 24ωρο υπολογίζεται πως σκοτώθηκαν τουλάχιστον 60 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 110.

Η κλιμάκωση των ισραηλινών επιθέσεων στη Ράφα που έχει την ομόφωνη απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης πολέμου προκάλεσε από την Δευτέρα την άτακτη φυγή άνω των 80.000 αμάχων, με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού χτες βράδυ να διαμηνύει πως οι δυνάμεις του έχουν «όσα όπλα χρειάζονται» για την συνέχιση της επίθεσης στη Ράφα.

Στο μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες άμαχοι, παίρνοντας στην πλάτη τα λιγοστά υπάρχοντα, εγκαταλείπουν τη Ράφα είτε με τα πόδια, είτε με κάρα και γαϊδουράκια ή (πιο τυχεροί) με ΙΧ ή φορτηγά. Μικρά παιδιά επτά και οκτώ ετών παίρνουν στην πλάτη τα μικρότερα αδέλφια τους ακολουθώντας με τα πόδια τους γονείς και όσα από τα μέλη της οικογένειας παραμένουν ζωντανά αναζητώντας μάταια ασφαλές καταφύγιο.

Ο Βρετανός γιατρός Τζέιμς Σμιθ που δουλεύει σε ανθρωπιστική αποστολή σε νοσοκομείο της Ράφας είπε στο BBC πως έχουν αρχίσει τα τελευταία 24ωρα τις προληπτικές εκκενώσεις νοσοκομείων. Τόνισε πως οι ασθενείς, οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι τρομοκρατημένοι γιατί δεν ξέρουν πώς και πού να μεταφέρουν ανήμπορους ανθρώπους.

Το βρετανικό δίκτυο μετέδωσε πως το 50% των εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης στη Ράφα έχει καταστραφεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές μέσα στους 7 μήνες βομβαρδισμών και πως το καθαρό νερό παραμένει δυσεύρετο. Πλέον λειτουργούν μόλις 2 από τα έξι εργοστάσια επεξεργασίας λυμάτων με ό,τι σημαίνει αυτό για τις συνθήκες υγιεινής σε περιοχές που βομβαρδίζονται συνεχώς και είναι κατάμεστες από κόσμο...

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

902

 ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις επεκτείνονται παγκοσμίως και φέρνουν τις πρώτες νίκες (VIDEO)

μεις καταστολής στις ΗΠΑ και αλλού, καθώς και στην επιχείρηση συκοφάντησης από αστικές κυβερνήσεις και επιτελεία, οι φοιτητικές κινητοποιήσεις κατά της σφαγής στη Γάζα και όσων στηρίζουν το Ισραήλ συνεχίζονται και επεκτείνονται σε Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας και τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς η πίεση αναγκάζει πρυτανικές αρχές να σταματήσουν τη συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο.

Στις ΗΠΑ, τα ξημερώματα της Τετάρτης η αστυνομία διέλυσε κατασκήνωση που είχαν στήσει εδώ και 15 μέρες οι φοιτητές του Πανεπιστημίου «Τζορτζ Ουάσινγκτον» ζητώντας να σταματήσει το ίδρυμα κάθε συνεργασία με το Ισραήλ, τις Ένοπλες Δυνάμεις του κ.λπ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The GW Hatchet», οι αστυνομικοί επιτέθηκαν βίαια στους συγκεντρωμένους, προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις, χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού κ.λπ., με τους φοιτητές να στήνουν υπαίθριους σταθμούς πρώτων βοηθειών σε κεντρικές λεωφόρους της πόλης.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο να συλλάβει έναν διαδηλωτή σε αναπηρικό καροτσάκι.

Στη Βρετανία, στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, δεκάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν για να δείξουν την ακλόνητη αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη, φωνάζοντας «Ζήτω η απελευθέρωση! Κάτω η κατοχή».

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν οι φοιτητές σε ένα άλλο αγγλικό Πανεπιστήμιο, σε αυτό του Μπέρμιγχαμ, όπου έχει στηθεί μία κατασκήνωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Στην Ιρλανδία, η κινητοποίηση των φοιτητών του Trinity College στην πρωτεύουσα Δουβλίνο, έφερε αποτελέσματα, καθώς οι αρχές του Πανεπιστημίου ικανοποίησαν το αίτημα να σταματήσει το ίδρυμα τη συνεργασία του με το κράτος-δολοφόνο.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό του, το Trinity College του Δουβλίνου ανέφερε ότι «επετεύχθη συμφωνία» μετά από «επιτυχείς συνομιλίες» μεταξύ της ανώτερης διοίκησης του Πανεπιστημίου και των διαδηλωτών. Το Πανεπιστήμιο είπε ότι «θα ολοκληρώσει μια αποεπένδυση από επενδύσεις σε ισραηλινές εταιρείες που έχουν δραστηριότητες στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη».

Στη Γερμανία, παρά την καταστολή, οι διαδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου είναι συνεχείς, με αίτημα τον τερματισμό της ισραηλινής γενοκτονίας στη Γάζα.

Στο Βέλγιο, σε κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης έχουν προχωρήσει και οι φοιτητές στο πανεπιστήμιο ULB στις Βρυξέλλες αλλά και στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης.

Στην Αυστραλία, ο καταυλισμός διαμαρτυρίας που έχουν στήσει οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, ενισχύεται καθημερινά, ενώ καινούργιοι καταυλισμοί στήνονται συνεχώς. Πλέον τουλάχιστον 10 τέτοιοι καταυλισμοί έχουν στηθεί σε όλη την Αυστραλία.

Εκατοντάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Witwatersrand της Νότιας Αφρικής, ζητώντας από τη διοίκηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.