Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Λωρίδα της Γάζας ➽ 221 μέρες ➽ Από άκρη σε άκρη της Γάζας οι ισραηλινές σφαγές ➽ Χωρίς τέλος τα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου ➽ Συνένοχος των Ιουδαιοναζί οι ΗΠΑ και η ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ 35.091 νεκροί ➽ 78.827 τραυματίες ➽ Δολοφονική ισραηλινή επίθεση σε όχημα του ΟΗΕ ➽ Νέα επίθεση Ισραηλινών «διαδηλωτών» σε κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας ➽ Αποδοκιμασίες κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου (5 Video- Tweet)

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Από άκρη σε άκρη της Γάζας οι ισραηλινές σφαγές - Οι ΗΠΑ καλύπτουν πλήρως το Ισραήλ

Πηγή φωτό: Associated Press

Τρίτη 14/05/2024 - 10:14

Με τις πλάτες των ΗΠΑ και άλλων «συμμάχων», το Ισραήλ κλιμακώνει τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, με τον κατοχικό στρατό να κλιμακώνει τις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς σε όλο τον παλαιστινιακό θύλακα, με επίκεντρο τη διεύρυνση των δολοφονικών επιχειρήσεων στη νότια πόλη Ράφα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που χθες, 220ή μέρα των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα, οι νεκροί Παλαιστίνιοι έφτασαν τους 35.091 και οι τραυματίες τους 78.827, η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως δεν θεωρεί ότι το Ισραήλ διαπράττει «γενοκτονία» στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά καλεί να «γίνουν περισσότερα για να εξασφαλιστεί η προστασία των αμάχων»...

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, αυτόπτες μάρτυρες και ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου έκαναν λόγο για αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε διάφορους τομείς της Λωρίδας της Γάζας. Η παλαιστινιακή Πολιτική Προστασία καταμέτρησε τουλάχιστον οκτώ νεκρούς μόνο στον έναν από αυτούς, που είχε στόχο σπίτι στον καταυλισμό προσφύγων Νουσέιρατ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Βομβαρδίστηκαν επίσης, για ακόμη μια μέρα, τομείς της Ράφας στα νότια, στην οποία έχουν καταφύγει κάπου 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες. Ωστόσο, μέρος τους -360.000 άνθρωποι, σύμφωνα με νεότερους υπολογισμούς του ΟΗΕ- πλέον εγκαταλείπει μαζικά την πόλη, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο.

Με τα πόδια, με αυτοκίνητα, με όποιο μέσο βρήκαν, κάτοικοι συνέχιζαν χθες να φεύγουν από τη Ράφα, αφού διέλυσαν τις σκηνές τους και μάζεψαν τα συνήθως λιγοστά υπάρχοντά τους.

Πηγή: Associated Press

Την ίδια ώρα, παρά τις εντεινόμενες επιθέσεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού, συνεχίζεται με αποφασιστικότητα η αντίσταση στον εισβολέα.

Έτσι, τα τελευταία 24ωρα, ο κατοχικός στρατός αναγκάζεται να επιστρέψει σε περιοχές που υποτίθεται πως είχε «καθαρίσει» από μαχητές των παλαιστινιακών οργανώσεων, στις οποίες διεξάγονται ξανά σκληρές μάχες.

Μάχες μαίνονται ξανά εδώ και μέρες στην Τζαμπάλια και στην Πόλη της Γάζας.

Μόνο χτες το απόγευμα, σε μερικές ώρες, αναφέρθηκαν τουλάχιστον 5 Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίες από συγκρούσεις.

Πηγή: Associated Press

Σε ένα τέτοιο φόντο, οι «Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ» της Χαμάς ανακοίνωσαν χτες ότι έχασαν κάθε επαφή με τους μαχητές που φρουρούσαν 4 Ισραηλινούς ομήρους εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών του τελευταίου δεκαημέρου. Μεταξύ των τεσσάρων είναι ο 23χρονος Αμερικανοϊσραηλινός Χερς Γκόλντμπεργκ - Πόλιν, που εμφανίστηκε με ακρωτηριασμένο το αριστερό του χέρι σε βίντεο που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Χαμάς στα τέλη Απρίλη.

Δολοφονική ισραηλινή επίθεση σε όχημα του ΟΗΕ

Αναφορικά με τη νέα ισραηλινή επίθεση εναντίον εργαζομένων του ΟΗΕ, όπως έγινε γνωστό, όχημα του Τμήματος Ασφαλείας του Οργανισμού (United Nations Department of Safety and Security), το οποίο έφερε τη σημαία των Ηνωμένων Εθνών και άλλα ευδιάκριτα χαρακτηριστικά, δέχθηκε πυρά από Ισραηλινούς στρατιώτες ενώ κατευθυνόταν προς το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο στη Ράφα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας υπάλληλος του ΟΗΕ και να τραυματιστεί άλλος ένας.

Η επίθεση καταδικάστηκε από τον Φαρχάν Χακ, αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ, που απαίτησε τη διενέργεια «εξονυχιστικής έρευνας». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι από τον περασμένο Οκτώβρη έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 190 υπάλληλοι του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας.

Η εν ψυχρώ επίθεση στο αυτοκίνητο υπηρεσίας του ΟΗΕ έγινε γνωστή το απόγευμα, παράλληλα με την πληροφορία ότι τραυματίστηκαν και άλλοι υπάλληλοι του ΟΗΕ σε περιοχή της νότιας Γάζας, δίχως να γίνουν γνωστά άμεσα περισσότερα στοιχεία.

Νέα επίθεση Ισραηλινών «διαδηλωτών» σε κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας

Μετά από τόσες μέρες που κρατά κλειστό το συνοριακό πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο, με τραγικές συνέπειες για τον Παλαιστινιακό λαό, το κράτος-δολοφόνος ανακοίνωσε ότι άνοιξε τάχα ένα νέο πέρασμα, το «Δυτικό Ερέζ», στη βόρεια Γάζα, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, με σκοπό τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η βοήθεια βέβαια εξακολουθεί να προωθείται στην περιοχή με το σταγονόμετρο, εντείνοντας το δράμα της επιβίωσης για περίπου 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους. Χαρακτηριστικά, αξιωματούχοι του ΟΗΕ τόνισαν πως οι παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στον θύλακα έχουν σχεδόν παραλύσει από τις 6 Μάη...

Αργότερα χτες οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν μόλις 4 άτομα από ορδή δεκάδων Ισραηλινών «διαδηλωτών» που επιτέθηκαν σε κομβόι οχημάτων τα οποία μετέφεραν βοήθεια προς τη Γάζα και λεηλάτησαν ό,τι μπόρεσαν.

Αποδοκιμασίες κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου

Στο Ισραήλ εντείνονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις, με κύριο αίτημα να υπάρξει άμεσα συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων, για την απελευθέρωση δεκάδων Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

Χτες, μέρα που γιορτάζεται στο Ισραήλ ως μέρα μνήμης Ισραηλινών πεσόντων σε πεδία συγκρούσεων, αποδοκιμάστηκαν πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης.

Ανάμεσα στους υπουργούς που αποδοκιμάστηκαν έντονα με συνθήματα υπέρ της παραίτησής του από την κυβέρνηση ήταν ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων και υπουργός Άμυνας, νυν υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου που συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων της κυβέρνησης πολέμου, Μπ. Γκαντς.

Αποδοκιμάστηκε επίσης και ο πρωθυπουργός, Μπ. Νετανιάχου, στην κεντρική επίσημη εκδήλωση στο μεγάλο κοιμητήριο πεσόντων στο όρος Χερτζλ της Δυτικής Ιερουσαλήμ, όπου αρκετοί πολίτες από το πλήθος τού φώναξαν: «Μας πήρες τα παιδιά μας!».

Ένα μεγάλο μέρος του πλήθους αποχώρησε από την εκδήλωση κατά την έναρξη ομιλίας του πρωθυπουργού. Ο Νετανιάχου στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το διακύβευμα του πολέμου είναι αυτό: Είτε εμείς, το Ισραήλ, είτε αυτοί, τα τέρατα της Χαμάς».

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

 

902

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Επιχειρήσεις του κατοχικού ισραηλινού στρατού στην Ράφα και την Τζαμπάλια

Δευτέρα 13/05/2024 - 13:57

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση του κατοχικού ισραηλινού στρατού στην Ράφα, αλλά και στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας,

Στην Τζαμπάλια, τα ισραηλινά τανκς και στρατεύματα προελαύνουν βαθύτερα στο ανατολικό και κεντρικό τμήμα του καταυλισμού ενώ μαίνονται μάχες μεταξύ του στρατού και των παλαιστινιακών οργανώσεων. Σύμφωνα με το Al Jazeera Arabic, διεξάγονται σφοδρές μάχες, καθώς τα ισραηλινά στρατεύματα προσπαθούν να εισχωρήσουν στο κέντρο του προσφυγικού καταυλισμού.

Οι επιθέσεις έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των θυμάτων, αν και ο ακριβής αριθμός δεν είναι μέχρι τώρα γνωστός.

Το Al Jazeera αναφέρει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβολούν τα ασθενοφόρα που προσπαθούν να προσεγγίσουν τραυματίες στην Τζαμπάλια, καθώς οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές πλήττουν πολυσύχναστες κατοικημένες περιοχές εντός του προσφυγικού καταυλισμού.

Στη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, το Ισραήλ ενέτεινε τους βομβαρδισμούς από αέρος και ξηράς στις ανατολικές περιοχές της πόλης, προκαλώντας τον θάνατο ανθρώπων σε αεροπορική επιδρομή σε σπίτι σε συνοικία της πόλης.

Κάτοικοι δήλωσαν ότι ισραηλινά άρματα μάχης απέκλεισαν την οδική αρτηρία Σαλαχουντίν, που διαιρεί το ανατολικό τμήμα της Ράφα, το οποίο εξακολουθεί να έχει την εικόνα «πόλης φάντασμα».

Υπάρχουν αναφορές για σφοδρές μάχες και ισραηλινές δυνάμεις και άρματα μάχης εθεάθησαν στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ράφα, σύμφωνα με κατοίκους.

Τραυματίες συνεχίζουν να καταφθάνουν στο νοσοκομείο παρά τη δυσκολία των επιχειρήσεων των εργαζομένων στα επείγοντα περιστατικά επί τόπου, λόγω της πρωτοφανούς κλίμακας των αεροπορικών επιδρομών που έχει υποστεί η περιοχή της Ράφα τις τελευταίες έξι ημέρες.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι οι μαχητές της εμπλέκονται σε μάχες με τις ισραηλινές δυνάμεις σε μια από τις οδικές αρτηρίες ανατολικά της Ράφα και ανατολικά της Τζαμπάλια.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, UNRWA λέει ότι περίπου 360 χιλιάδες άμαχοι έχουν διαφύγει από τη Ράφα μετά που το Ισραήλ εξέδωσε εντολές εκκένωσης στις 6 Μαΐου.

«Δεν υπάρχει πουθενά να πάνε. Δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς κατάπαυση του πυρός», γράφει η υπηρεσία του ΟΗΕ στο Twitter.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας της Γάζας λέει ότι χωρίς καύσιμα για τις γεννήτριες των νοσοκομείων, το σύστημα υγείας σε όλη τη Λωρίδα θα μπορούσε να καταρρεύσει σε «λίγες ώρες».

«Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την κατάρρευση του συστήματος υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, ως αποτέλεσμα της μη προσκόμισης των καυσίμων που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των γεννητριών ηλεκτρικής ενέργειας στα νοσοκομεία, των ασθενοφόρων και των εργαζομένων στις μεταφορές», αναφέρει το υπουργείο σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.