Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

ΙΟΥΔΑΙΟΝΑΖΙ: Αποτροπιασμός για το νέο φρικιαστικό έγκλημα του κράτους - δολοφόνου, σε βάρος αμάχων που κυριολεκτικά κάηκαν ζωντανοί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων, στην περιοχή της Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Αποτροπιασμός για το νέο φρικιαστικό έγκλημα του Ισραήλ στη Ράφα

Δευτέρα 27/05/2024 - 17:31

Αποτροπιασμό προκαλεί το νέο φρικιαστικό έγκλημα του κράτους - δολοφόνου, σε βάρος αμάχων που κυριολεκτικά κάηκαν ζωντανοί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων, στην περιοχή της Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν από αυτή την εγκληματική επίθεση στους εκτοπισμένους στη Ράφα, μεταξύ των οποίων 23 γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, ενώ 249 τραυματίστηκαν.

Τα θύματα της νέας θηριωδία ανεβάζουν τον συνολικό απολογισμό των νεκρών από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας σε τουλάχιστον 36.050 νεκρούς και 81.026 τραυματίες, χωρίς να υπολογίζονται οι χιλιάδες σοροί που εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια ή σε ομαδικούς τάφους που έσκαψε το Ισραήλ και δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Το νέο ισραηλινό έγκλημα έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή.

Η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής κατηγόρησε τη Δευτέρα το Ισραήλ ότι στοχεύει σκόπιμα αμάχους, ενώ η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστινίους Πρόσφυγες (UNRWA) είπε ότι οι εικόνες από τη Ράφα είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η Γάζα είναι «κόλαση επί της γης».

Η Φραντσέσκα Αλμπανέζε, η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο παλαιστινιακό έδαφος, χαρακτήρισε την επίθεση του Ισραήλ στον καταυλισμό σκηνής στη Ράφα ως «απαράδεκτη». Σε μια ανάρτησή της στο X, έγραψε: «Η Γενοκτονία της Γάζας δεν θα τελειώσει εύκολα χωρίς εξωτερική πίεση: το Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπίσει κυρώσεις, διώξεις από τη δικαιοσύνη, αναστολή συμφωνιών στο εμπόριο, στις εταιρικές σχέσεις και τις επενδύσεις, καθώς και στη συμμετοχή του σε διεθνή φόρουμ».


«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις εικόνες που ήρθαν από τη Ράφα απόψε. Ανθρώπινα όντα, συμπεριλαμβανομένων μωρών, κάηκαν ζωντανά και κομματιάστηκαν. Αυτή η γενοκτονία πρέπει να τελειώσει, πρέπει να τελειώσει τώρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη, μία εβραϊκή οργάνωση στις ΗΠΑ, που αντιμάχεται τη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Το νέο φρικιαστικό έγκλημα καταδίκασαν το Κατάρ, η Αίγυπτος, η Τουρκία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία. Ακόμη και ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε φραστική καταδίκη, σε μία προσπάθεια να αποκρύψει τη στήριξη που παρέχει η ΕΕ και τα κράτη - μέλη της στο κράτος - σφαγέα.

Ασκήσεις προσομοίωσης «μάχης στα βάθη του Λιβάνου»

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ δείχνει ότι όχι μόνο δεν προτίθεται να σταματήσει τις δολοφονικές του επιχειρήσεις σε βάρος των Παλαιστινίων, αλλά αντίθετα σχεδιάζει την επέκταση των στρατιωτικών του επιχειρήσεων και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, η 146η Μεραρχία του και μια τεθωρακισμένη ταξιαρχία έχουν πραγματοποιήσει γυμνάσια και ασκήσεις με στόχο την προσομοίωση στρατιωτικών επιχειρήσεων εντός του Λιβάνου.

Οι στρατιώτες εξέτασαν σενάρια μάχης πεδίου και έμαθαν για τις πιθανές προκλήσεις της εισβολής στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με τον στρατό, ο οποίος είπε ότι στόχος ήταν να προσομοιωθεί μία «μάχη στα βάθη του Λιβάνου».

Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε επίσης σε νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ, ισχυριζόμενος ότι έπληξε θέσεις από όπου είχαν εξαπολυθεί νωρίτερα σήμερα επιθέσεις εναντίον ισραηλινών εδαφών.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι ένα ισραηλινό drone συνετρίβη εντός λιβανικού εδάφους σήμερα το πρωί, λέγοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί η αιτία.

902

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.