Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση πια να κάνει εξαγγελίες γιατί ακολούθησε την ίδια πολιτική που αφήνει τον λαό απροστάτευτο — Είναι τόσο μεγάλος ο κυνισμός της κυβέρνησης που ο πρωθυπουργός δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στα θύματα της καταστροφής, ενώ βρήκε χρόνο να μιλήσει για την “αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας”

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση πια να κάνει εξαγγελίες γιατί ακολούθησε την ίδια πολιτική που αφήνει τον λαό απροστάτευτο

Κυριακή 10/09/2023 - 20:55

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη από τη Θεσσαλία (βλ. κάτω), τονίζει:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση πια να κάνει εξαγγελίες και να δίνει υποσχέσεις, όχι μόνο γιατί τις ίδιες γενικόλογες και χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις έδινε και πριν 3 χρόνια με την κακοκαιρία “Ιανός”, αλλά κυρίως γιατί η κυβέρνηση ακολούθησε την ίδια εγκληματική πολιτική που αφήνει τον λαό εντελώς απροστάτευτο.

Είναι τόσο μεγάλος ο κυνισμός της κυβέρνησης που ο πρωθυπουργός δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στα θύματα της καταστροφής, ενώ βρήκε χρόνο να μιλήσει για την “αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας” που στηρίζεται ακριβώς πάνω στην πολιτική που τσακίζει σε όλους τους τομείς τις ανάγκες των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Το γεγονός, δε, ότι παραπέμπει την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων στη “στήριξη της ΕΕ” αποτελεί σκέτη πρόκληση, όταν η ίδια η ΕΕ με τις οδηγίες της συνιστούσε στα κράτη-μέλη να εφαρμόζουν σχέδια “που δεν συνεπάγονται υπερβολικό κόστος στον τομέα της διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας”, τη στιγμή μάλιστα που οι τραγικές εξελίξεις απέδειξαν την ανάγκη ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού που θυσιάζεται πάντα στο βωμό του “κόστους-οφέλους”.

Ως εδώ με την κοροϊδία! Για τους πληγέντες και συνολικά το λαό της Θεσσαλίας δεν υπάρχει τίποτε λιγότερο από τον άμεσο απεγκλωβισμό όσων ακόμα βρίσκονται σε πλημμυρισμένα χωριά και γειτονιές, τα άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του, με ενίσχυση των υπαρχουσών και τη δημιουργία έκτακτων δόμων υγείας, την πλήρη αποζημίωση για τις καταστροφές που υπέστησαν σε σπίτια, καλλιέργειες, κοπάδια, μαγαζιά κλπ. Αυτά θα τα επιβάλλει ο ίδιος ο λαός με την οργάνωση, την αλληλεγγύη και τον αγώνα του».

902

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

«Κούφιες» υποσχέσεις για ενισχύσεις-ψίχουλα και χιλιοειπωμένες δικαιολογίες για «πρωτοφανή» φαινόμενα

Κυριακή 10/09/2023 - 20:02

Ένα ακόμα ρεσιτάλ ευχολογίων και «κούφιων» υποσχέσεων έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, μιλώντας στη Λάρισα, πλαισιωμένος από υπουργούς της κυβέρνσης.

Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να «ξαναπαίξει την κασέτα» των «πρωτοφανών καταστάσεων από τα πλημμυρικά φαινόμενα», που προκλήθηκαν από την «πρωτοφανή καταιγίδα που ξεπέρασε κάθε πεσιμιστικό σενάριο», ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει η «πρωτοφανής κλιματική κρίση».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «θα φροντίσουμε ότι όλοι οι πολίτες είναι ασφαλείς και υγιείς», την ώρα που υπάρχει άγνωστος αριθμός αγνοουμένων και ήδη 15 νεκροί...

Αναπαράγοντας την επιχειρηματολογία της «ατομικής ευθύνης» που αποτελεί απλά αποποίηση ευθύνης του κράτους για τις καταστροφές, κάλεσε «τους πάντες να ακούν όλοι τις εντολές για να γίνονται όλα στη σωστή κατεύθυνση».

Κατά τ’ άλλα, για ακόμα μια φορά ο Κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε άμεση υποστήριξη, κρατική αρωγή, με ελάχιστη γραφειοκρατία», προσθέτοντας ότι το κράτος θα είναι δίπλα σε όσους υπέστησαν ζημιές». Λόγια που είχε επαναλάβει μετά τις καταστροφικές τους καλοκαιριού, αλλά και προηγούμενες καταστροφές όπως στη Θεσσαλία το 2021...

Την ίδια ώρα, επιχείρησε να παρουσιάσει ως «Μεσσία» την ΕΕ, την οποία θα καλέσει την Τρίτη από το Στρασβούργο, σε συνάντηση με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, «να σταθεί η Ευρώπη οικονομικά δίπλα στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την καταστροφή».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ανερυθρίαστα ότι «δαπανούμε πολλούς ευρωπαϊκούς πόρους για να χρηματοδοτήσουμε την μετάβαση σε οικονομία χαμηλού άνθρακα», την περιβόητη πράσινη μετάβαση, αλλά «δαπανούμε λίγους πόρους ως Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής», περιγράφοντας την πολιτική κόστους – οφέλους της ΕΕ και των κρατικών κυβερνήσεων που επιλέγουν μόνο έργα που αφορούν στην κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, ενώ έργα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες.

Ακόμα, δεν έχασε την ευκαιρία να... διαφημίσει ότι η ελληνική οικονομία «πήρε την πολυπόθητη αναβάθμιση», της επενδυτικής βαθμίδας, παραδεχόμενός όμως μόνος του ο πρωθυπουργός ότι «είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους κατοίκους στη Θεσσαλία».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα παραστεί και θα μιλήσει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, δίνοντας μάλιστα και το στίγμα του τι θα πει, λέγοντας ότι «δεν θα ωραιοποιήσουμε τίποτα, δεν θα μηδενίσουμε τίποτα»...

Ψίχουλα η «άμεση υποστήριξη»

Τα γνωστά «ψίχουλα» περιλαμβάνουν τα μέτρα υποστήριξης των πλημμυροπαθών, όπως τα εξειδίκευσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Όπως είπε, αύριο ανοίγει η πλατφόρμα πρώτης αγωγής με τις ενισχύσεις να κυμαίνονται από 4.000 μέχρι 10.000 ευρώ για ανθρώπους που έχει βυθιστεί κυριολεκτικά όλο τους το βιος.

Μάλιστα, η κυβέρνηση, παρά τα παχιά λόγια, θα καλύψει μέχρι 80% την επισκευή και ανακατασκευή σπιτιών που υπέστησαν τεράστιες ζημιές, ενώ για όσων τα σπίτια καταστράφηκαν θα δοθεί επιδότηση ενοικίου και συγκατοίκησης από 300 έως 500 ευρώ. Ακόμα, ανακοίνωσε αναστολή συμβάσεων σε επιχειρήσεις που επλήγησαν και επίδομα μόλις 543 ευρώ για τους εργαζόμενους που θα χάσουν τη δουλειά τους. Ενώ η «στήριξη» σε πληγείσες επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές και αγροτικές εκμεταλλεύσεις θα είναι μέχρι 70% των ζημιών.

Τέλος, προανήγγειλε «έργα αναπτυξιακής και δομικής φύσης», με τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους να τρίβουν τα χέρια τους...

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.