Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

«Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας»: Κινητοποίηση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν οι Θεσσαλοί συγγενείς εγκλωβισμένων και πληγέντων που μένουν στην Αθήνα (8 VIDEO - ΦΩΤΟ) — Αναχώρησαν εργαζόμενοι για τη Θεσσαλία για έμπρακτη βοήθεια και αλληλεγγύη

ΣΥΝΤΑΓΜΑ

«Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας» - Κινητοποίηση συγγενών πλημμυροπαθών (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Αναχώρησαν εργαζόμενοι για τη Θεσσαλία για έμπρακτη βοήθεια και αλληλεγγύη

 

Σάββατο 09/09/2023 - 13:5

Κινητοποίηση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν οι Θεσσαλοί συγγενείς εγκλωβισμένων και πληγέντων που μένουν στην Αθήνα.

«Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας» τόνισαν σε γιγαντοπανό που έβαλαν μπροστά στη Βουλή.

Οι συγγενείς επισημαίνουν ότι έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές στις περιουσίες τους, και ζουν την αγωνία για τους δικούς τους ανθρώπους. Ζουν το δράμα των δικών τους ανθρώπων, φίλων και συγγενών που παραμένουν εγκλωβισμένοι για μέρες χωρίς πόσιμο νερό και τροφή, χωρίς ρεύμα και χωρίς τα αναγκαία φάρμακα για όσους νοσούν. Ζουν κυριολεκτικά και προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στα λασπόνερα.

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε και ευρύτερος κόσμος, εκφράζοντας τη στήριξη και αλληλεγγύη του. Ακόμη παραβρέθηκαν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η Βιβή Δάγκα, βουλευτής του ΚΚΕ.

Μιλώντας στο Σύνταγμα, ο Βασίλης Κατσαντώνης από τον Αγ. Γεώργιο Καρδίτσας, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ανακοίνωσε ότι αύριο θα φύγει για τη Θεσσαλία, ομάδα με εργαζόμενους, μέλη Συνδικάτων, που θα πάνε να βοηθήσουν έμπρακτα και να παραδώσουν το πρώτο τμήμα από τα είδη πρώτη ανάγκης  που έχουν συγκεντρωθεί, όπως νερά κ.ά. (Δείτε εδώ βίντεο)


Η Δέσποινα Αρχοντή, από τον Παλαμά Καρδίτσας με συγκίνηση και καταχειροκροτούμενη τόνισε: «Αυτή την ώρα η σκέψη μας, το μυαλό μας, είναι στους ανθρώπους μας, που παλεύουν με τα λασπόνερα για να μπορέσουν να αναπνεύσουν. Τους στέλνουμε την αγάπη μας. Να σφίξουν τα δόντια τους και να παλέψουν να ξανακερδίσουν τη ζωή που τους αξίζει, που μας αξίζει. Είμαστε μαζί σας και παίρνουμε δύναμη από εσάς και θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας».

Επισήμανε ότι είναι επιλογή τους να πνίξουν τον κάμπο καθώς «τα κέρδη των λίγων, υπερίσχυσαν και πάλι από τις ζωές, τις περιουσίες και το περιβάλλον». «Μόνο διεκδικώντας μπορούμε να τα αναστήσουμε όλα. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό» υπογράμμισε. (Δείτε εδώ βίντεο)


Ο Άγγελος Θωμόπουλος, φοιτητής ΕΜΠ από το χωριό Σερβωτά στη Φαρκαδόνα Τρικάλων επισήμανε ότι «είμαστε χιλιάδες οι φοιτητές από τη Θεσσαλία που σπουδάζουμε στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, και έχουμε γεμίσει από οργή για την ανυπολόγιστη καταστροφή που έχουν υποστεί οι πόλεις και τα χωριά μας. Καλούμε όλους τους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με τους Φοιτητικούς Συλλόγους να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα στήριξης». Ανέφερε πως τη Δευτέρα σε κάθε εκπαιδευτικό Ίδρυμα θα υπάρχει σημείο συνάντησης για τους φοιτητές από τη Θεσσαλία και όχι μόνο. (Δείτε εδώ βίντεο)

Η Ζωή Χαχάμη, από τα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων σημείωσε: «Στο χωριό μου έχουν γκρεμιστεί σπίτια, έχουν πλημμυρίσει και έχουν καταστραφεί περιουσίες. Παραμένουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι εδώ και 3 μέρες! Βέβαια, βρίσκεται μια ανάσα από τη λεγόμενη έξυπνη πόλη που πας και με ποδήλατο!». «Τούτες τις μέρες ζούμε με το άγχος, την αγωνία, τον φόβο που ζουν οι δικοί μας, χωρίς τρόπο να επικοινωνήσουμε, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τους βοηθήσουμε. Το κράτος τους άφησε μόνους, απροστάτευτους, εγκαταλελειμμένους, χωρίς νερό και ρεύμα, χωρίς σχέδιο απεγκλωβισμού, χωρίς τροφοδοσία» υπογράμμισε. (Δείτε εδώ βίντεο)

Ο Αποστολής Στεργιόπουλος από τον Βόλο, αναφέρθηκε στην πολυδιαφημισμένη τουριστική βιτρίνα την πόλης σημειώνοντας ότι «πίσω από αυτήν βρίσκονται τώρα άνθρωποι και σπίτια στη λάσπη, ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να μετακινηθούν, νερά που πωλούνται 4 και 5 ευρώ η εξάδα». Τόνισε ότι «το έγκλημα τους δεν θα ξεχαστεί. Καλούμε τον λαό του Βόλου,  της Θεσσαλίας να πάρει την υπόθεση στα χέρια του με τον οργανωμένο αγώνα». (Δείτε εδώ βίντεο)


Η Βάγια Γκουνέλα, από το Κιλελέρ Λάρισας υπογράμμισε: «Είμαστε εδώ και η καρδιά μας είναι μαζί με τους συγγενείς μας. Θα κάνουμε τα πάντα για να τους σταλεί άμεσα η βοήθεια που χρειάζονται».  (Δείτε εδώ βίντεο)

Η Βαγγελιώ Πλατανιά από το Γραμματικό Καρδίτσας επισήμανε ότι «δεν μπορούμε να δεχόμαστε να πνιγόμαστε. Απευθυνόμαστε με τον αγώνα μας στην κυβέρνηση, τους περιφερειάρχες, όχι βέβαια στην ανθρωπιά τους, αφού αυτοί έχουν το νου τους στο αν θα πάρουμε την επενδυτική βαθμίδα. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε το σύνθημα "Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας" να βγει αληθινό». (Δείτε εδώ βίντεο)


Το ψήφισμα της συγκέντρωσης

Ο Μαρίνος Μακρής από τις Καμινάδες Καρδίτσας, διάβασε το ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη συγκέντρωση (Δείτε εδώ βίντεο). Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Όλοι εμείς που είμαστε στη συγκέντρωση, που είμαστε συγγενείς και φίλοι εγκλωβισμένων, που έχουμε υποστεί σοβαρές καταστροφές στις περιουσίες μας, που όλες αυτές τις μέρες ζούμε την αγωνία για τους δικούς μας ανθρώπους, υψώνουμε κραυγή διαμαρτυρίας.

Δεν αντέχουμε άλλο!

Αυτές τις μέρες ζούμε το δράμα των δικών μας ανθρώπων, φίλων και συγγενών που παραμένουν εγκλωβισμένοι για μέρες χωρίς πόσιμο νερό και τροφή, χωρίς ρεύμα και χωρίς τα αναγκαία φάρμακα για όσους νοσούν.

Ζουν κυριολεκτικά και προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στα λασπόνερα.

Το δράμα που ζούμε αυτές τις μέρες είναι ένα δράμα επαναλαμβανόμενο πότε με τον ΙΑΝΟ, πότε με τις πυρκαγιές, πότε με τον σεισμό στη Λάρισα.

Οι ζωές οι δικές μας και των δικών μας ανθρώπων μετράνε! Θα τις υπερασπιστούμε απέναντι σε Κυβερνήσεις , Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές που θεωρούν κόστος τα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας μας.

Εδώ και τώρα είναι ανάγκη:

  • Την κινητοποίηση όλων των μηχανισμών του κράτους και των σωστικών μέσων, για τον γρήγορο απεγκλωβισμό όσων παραμένουν εγκλωβισμένοι, πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.
  • Εξασφάλιση σε όλους, εγκλωβισμένους και πληγέντες καθημερινά, δωρεάν (νερού, τροφής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ρουχισμό), είτε μένουν προσωρινά σε κλειστούς χώρους (π.χ. γυμναστήρια, στα οποία πρέπει να προστεθούν επαρκείς χημικές τουαλέτες), είτε σε ξενοδοχεία με ευθύνη περιφέρειας και δήμων.
  • Να υπάρξει οργανωμένη μέριμνα για ανάπηρους, κατάκοιτους, ανθρώπους με προβλήματα υγείας και τη μεταφορά τους σε δομές υγείας. Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας για τον σκοπό αυτό. Να εξασφαλισθεί η διάθεση φαρμάκων σε όσους χρειάζονται και είναι αποκλεισμένοι, στον τόπο τους, με ευθύνη της 5ης ΥΠΕ και των ΚΥ.
  • Σε όσους έχασαν το σπίτι τους, να υπάρξει άμεση λύση, είτε με ενοικίαση σπιτιού από το κράτος, είτε με στέγαση σε ξενοδοχεία.
  • Να αποκατασταθεί άμεσα η υδροδότηση, με έλεγχο της καταλληλότητας του νερού.
  • Να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες, καθώς και το οδικό δίκτυο όπου έχει υποστεί ζημιές (δρόμοι, γέφυρες).
  • Άμεση απάντληση των πλημμυρισμένων σπιτιών και επιχειρήσεων, με ευθύνη των δήμων, Π.Υ.
  • Να απομακρυνθούν τα μπάζα και τα φερτά υλικά με ευθύνη κυβέρνησης, περιφέρειας, δήμων από τις κατοικημένες περιοχές.
  • Να διασφαλισθεί η πλήρης ετοιμότητα των σχολείων που έχουν υποστεί ζημιές μπροστά στην έναρξη της νέας σχολική χρονιάς.
  • Ένα ολοκληρωμένο σύστημα έργων αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης σε όλη τη Θεσσαλία.
  • Να δοθεί άμεσα ουσιαστική οικονομική στήριξη σε όσους έχασαν τη δουλειά τους και δεν μπορούν να εργασθούν.
  • Γρήγορη και ουσιαστική καταγραφή όλων των ζημιών. Πλήρης αποζημίωση για την κάλυψη όλων των καταστροφών σε σπίτια, γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, επιχειρήσεις, καλλιέργειες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να εξασφαλισθούν με ευθύνη της κυβέρνησης δωρεάν ζωοτροφές για όσους κτηνοτρόφους έχασαν το απόθεμά τους.
  • Επίδομα ειδικού σκοπού ίσο με το βασικό μισθό, για όσους επαγγελματίες δεν μπορούν να εργάζονται μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές και τουλάχιστον για 6 μήνες.
  • Πλήρης κάλυψη -στο 100%- των εισφορών ατομικής ασφάλισης με επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Αναστολή όλων των τρεχουσών ρυθμίσεων σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικό ταμείο, τουλάχιστον για 6 μήνες.
  • Άμεση απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για την τρέχουσα χρονιά.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.