Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Το κράτος των πιερρακάκηστων: Σύλληψη Παλαιστίνιου που ύψωσε σε στύλο φωτισμού στο Σύνταγμα την παλαιστινιακή και την ελληνική σημαία για διατάραξη των σχέσεων με το Ισραήλ!! — ΚΚΕ: Μεθόδευση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης σε όσους αντιτίθενται στο έγκλημα της Γάζας — Δυναμώνει η αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης: Αμερικανοεβραίοι καταγγέλλουν τη σφαγή στη Γάζα από το Άγαλμα της Ελευθερίας — Σε κλοιό διαδηλωτών εργοστάσιο όπλων στις ΗΠΑ Βαρκελώνη: Οχι πολεμικό υλικό στο Ισραήλ από λιμενεργάτες — Ουάσινγκτον: Διαδηλωτές εμποδίζουν πολεμικό πλοίο που θα μεταφέρει όπλα στο Ισραήλ — Βερολίνο: Μαζική παρουσία σε διαδήλωση με το μπλοκ του ΚΚΕ Ολλανδία — Δανία: Αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης — Βέλγιο: Οδηγός του Μετρό απολύθηκε επειδή τάχθηκε υπέρ της Παλαιστίνης (VIDEO - Tweet- Φωτό)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ

ΚΚΕ: Μεθόδευση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της αντίθεσης στο έγκλημα της Γάζας

Ματαιοπονεί η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα κάμψει το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Τρίτη 07/11/2023 - 14:52

Για κυβερνητική, πολιτική μεθόδευση με στόχο την τρομοκράτηση και την ποινικοποίηση των αντιδράσεων στο έγκλημα της Γάζας κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωση για το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 22χρονου Παλαιστίνιου διαδηλωτή (βλ. κάτω) που ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία και την ελληνική σημαία στο Σύνταγμα. 

«Η ενέργεια της Αστυνομίας να προσαγάγει και να σχηματίσει δικογραφία σε βάρος 22χρονου Παλαιστίνιου επειδή τοποθέτησε την παλαιστινιακή σημαία μαζί με την ελληνική σε μια κολόνα, στο πλαίσιο της τεράστιας λαϊκής κινητοποίησης την Κυριακή 5 Νοέμβρη, είναι ενέργεια απαράδεκτη και προκλητική. Αποτελεί κυβερνητική, πολιτική μεθόδευση με στόχο να τρομοκρατήσει τους δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας και να ποινικοποιηθεί η αντίδρασή τους απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Άλλωστε, αντίστοιχα μέτρα καταστολής λαμβάνονται σε μια σειρά χώρες απέναντι στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

Το γεγονός ότι η δίωξη σε βάρος του Παλαιστινίου διαδηλωτή έγινε με τη χρήση χαφιέδικων μηχανισμών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την ταυτοποίησή του και κυρίως με την ενεργοποίηση του άρθρου 141 του Ποινικού Κώδικα, την κατηγορία δηλαδή πως ο νεαρός Παλαιστίνιος "εκθέτει το ελληνικό κράτος σε κίνδυνο αντιποίνων" (!) και διαταράσσει τις "φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με ξένο κράτος", ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους. Πολύ περισσότερο που κεντρικό αίτημα των λαϊκών κινητοποιήσεων είναι η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, για το οποίο υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Βουλής.

"Στόχος αντιποίνων" καθίσταται η χώρα μας όχι από τη μαζική λαϊκή δράση ενάντια στο πολεμικό σφαγείο και μάλιστα από συμβολικές ενέργειες που προωθούν τη φιλία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στον ελληνικό και στον Παλαιστινιακό λαό, αλλά από την πολιτική της κυβέρνησης, που εμπλέκει τη χώρα ολοένα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στα αιματηρά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Η αποστολή της φρεγάτας "Ψαρά" στην περιοχή, η διάθεση των αεροδρομίων, των λιμανιών της χώρας, η πολύμορφη συνεργασία και διευκολύνσεις στο κατοχικό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους τους είναι αυτά που εκθέτουν τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.

Ματαιοπονεί η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής αν νομίζουν ότι θα κάμψουν το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό!

Τώρα να αποσυρθεί κάθε κατηγορία για τον 22χρονο Παλαιστίνιο και να αφεθεί ελεύθερος!

Τώρα να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ!».

902

*

Σύλληψη Παλαιστίνιου που ύψωσε παλαιστινιακή σημαία για διατάραξη των σχέσεων με το Ισραήλ

Σε μια απαράδεκτη ενέργεια, η Αστυνομία προχώρησε το πρωί της Τρίτης στην προσαγωγή και στη συνέχεια στη σύλληψη ενός Παλαιστίνιου επειδή ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία κατά τη διάρκεια της πολύ μεγάλης διαδήλωσης που έγινε στο Σύνταγμα για τη σταματήσει η σφαγή στη Γάζα. 

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, προσήχθη με βάση το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή για διατάραξη των σχέσεων της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ!

Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει «όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών».

Ο νεαρός Παλαιστίνιος είχε ανέβει σε στύλο φωτισμού κρατώντας την ελληνική και την παλαιστινιακή σημαία.  

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η Αστυνομία «προσήχθη την Τρίτη το πρωί, Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, 22χρονος, υπήκοος Παλαιστίνης, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο το οποίο αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υψώνει τη σημαία της χώρας του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023». Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Την απαράδεκτη ενέργεια επιβραβεύει, όπως είναι φυσικό, η κυβέρνηση που στηρίζει με όλα τα μέσα την ισραηλινή βαρβαρότητα στη Γάζα!. Ο υπουργός Προτασίας του Πολίτη Γ. οικονόμου σε ανάρτησή του αναφέρει Ύστερα από ενδελεχή έρευνα της αστυνομία συνελήφθη το άτομο που την Κυριακή, στο πλαίσιο διαδήλωσης στο Σύνταγμα, τοποθέτησε παλαιστινιακή και κατόπιν ελληνική σημαία σε στύλο». Προσθέτει ότι «ο συλληφθείς παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη» χωρίς να αναφέρει την κατηγορία και προσθέτει πως «η ΕΛ.ΑΣ., σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και πολλαπλώς φορτισμένο περιβάλλον δρα συνετά και αποτελεσματικά, στο πλαίσιο της νομιμότητας και των δημοκρατικών κανόνων».

902

*

ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ

Αμερικανοεβραίοι από το Άγαλμα της Ελευθερίας κατήγγειλαν τη σφαγή στη Γάζα

«Να υποστηρίξουμε τους Παλαιστίνιους στη Γάζα που ποθούν να ανασάνουν ελεύθεροι»

Τρίτη 07/11/2023 - 08:33

Αρκετές εκατοντάδες Αμερικανοεβραίοι έκαναν ειρηνική κατάληψη χθες Δευτέρα στο Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη για να απαιτήσουν το Ισραήλ να κηρύξει κατάπαυση του πυρός και να τερματίσει τον «γενοκτονικό βομβαρδισμό Παλαιστινίων αμάχων στη Γάζα».

Με μαύρα μπλουζάκια που έγραφαν συνθήματα όπως «Οι Εβραίοι απαιτούν κατάπαυση του πυρός τώρα» ή «Όχι στο όνομά μας», αρκετές εκατοντάδες άπλωσαν πανό με συνθήματα όπως «Όλος ο κόσμος βλέπει» ή «Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να είναι ελεύθεροι» στο εμβληματικό άγαλμα, παγκοσμίως γνωστό σύμβολο της Νέας Υόρκης.

«Οι διάσημες λέξεις της Εβραίας προγόνου μας (σ.σ. της Αμερικανίδας ποιήτριας του 19ου αιώνα) Έμα Λάζαρους που είναι χαραγμένες σ’ αυτό το μνημείο μας υποχρεώνουν να δράσουμε για να υποστηρίξουμε τους Παλαιστίνιους στη Γάζα που ποθούν να ανασάνουν ελεύθεροι», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Τζέι Σέιπερ, της οργάνωσης «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη» (Jewish Voice for Peace, JVP).

Με ανακοίνωσή της η οργάνωση Ινστιτούτο για την Κατανόηση στη Μέση Ανατολή (Institute for Middle Understanding, IMEU) αξίωσε «να τερματιστεί ο γενοκτονικός βομβαρδισμός από το Ισραήλ Παλαιστινίων αμάχων στη Γάζα».

Εξάλλου, μέρος της αμερικανικής εβραϊκής νεολαίας, που γενικά είναι προοδευτική έχει ξεσηκωθεί εναντίον της κυβέρνησης του Ισραήλ υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, την οποία κατηγορεί πως διαπράττει «γενοκτονία» των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Καταγγέλλει επίσης τη στρατιωτική και διπλωματική υποστήριξη του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο εβραϊκό κράτος.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

902

ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ

Σε κλοιό διαδηλωτών εργοστάσιο όπλων στις ΗΠΑ - Οχι πολεμικό υλικό στο Ισραήλ λένε λιμενεργάτες στη Βαρκελώνη

Δυναμώνει μέρα με τη μέρα η αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης και η καταδίκη της σφαγής στη Γάζα, με διαδηλωτές να αποκλείουν εργοστάσια παραγωγής πολεμικού υλικού που προορίζεται για το Ισραήλ και εργάτες να δηλώνουν ότι αρνούνται να γίνουν συνεργοί στο έγκλημα.

Στις ΗΠΑ, διαδηλωτές απέκλεισαν όλες τις εισόδους στο εργοστάσιο κατασκευής όπλων «Boeing Defense 598» κοντά στο Σεντ Λούις, στο Μιζούρι, με αποτέλεσμα η παραγωγή να σταματήσει χθες Δευτέρα.

«Μπλόκο» σε πλοία προς το Ισραήλ από τους λιμενεργάτες της Βαρκελώνης

Στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού στέκονται και οι λιμενεργάτες της Βαρκελώνης, οι οποίοι αποφάσισαν να μπλοκάρουν κάθε πλοίο που προορίζεται για τη μεταφορά όπλων στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

«Αποφασίσαμε στο πλαίσιο συνέλευσής μας να μην επιτρέψουμε να επιχειρούν στο λιμάνι μας σκάφη που περιέχουν πολεμικό υλικό, με μοναδικό σκοπό την προστασία του άμαχου πληθυσμού, ανεξαρτήτως περιοχής. Καμία αιτία δεν δικαιολογεί τη θυσία αμάχων» αναφέρεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων.

Οι λιμενεργάτες ζητούν «να κηρυχθεί αμέσως εκεχειρία και να αναζητηθούν ειρηνικές λύσεις στις διάφορες συγκρούσεις και ο ΟΗΕ να σταματήσει τη στάση συνενοχής του λόγω αδράνειας ή εγκατάλειψης των λειτουργιών του».

902

*

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διαδηλωτές στις ΗΠΑ εμποδίζουν πολεμικό πλοίο που θα μεταφέρει όπλα στο Ισραήλ

Πηγή: Associated Press

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Τακόμα, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, για να εμποδίσουν ένα πολεμικό πλοίο που θα μεταφέρει όπλα στο Ισραήλ.

Το πλοίο, που ονομάζεται «Cape Orlando», βρέθηκε σε κλοιό διαδηλωτών που κουνούσαν την παλαιστινιακή σημαία, κρατούσαν πικέτες που έγραφαν «Υπεράσπισε τη Γάζα» και φώναζαν συνθήματα όπως «Ελεύθερη Παλαιστίνη» και «Όχι άλλα χρήματα για τα εγκλήματα του Ισραήλ!».

Πηγή: Associated Press

«Θέλουμε μια κατάπαυση του πυρός τώρα. Θέλουμε να σταματήσουν οι άνθρωποι να δολοφονούνται τώρα. Θέλουμε μια πραγματική εξέταση και δράση για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ προς το Ισραήλ», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές.

Πηγή: Associated Press

Οι διαδηλωτές σχημάτισαν μια γραμμή κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο λιμάνι και χρησιμοποίησαν ποδήλατα και αυτοκίνητα, με τα φώτα αλάρμ να αναβοσβήνουν, για να εμποδίσουν την κυκλοφορία γύρω από το λιμάνι. Επτά ιθαγενείς Αμερικανοί σε ένα τελετουργικό κανό έκαναν επίσης κύκλους γύρω από τα νερά για να μπλοκάρουν το πλοίο.

Εκπρόσωπος των ιθαγενών είπε πως εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστίνιους καθώς οι ιθαγενείς της Αμερικής ξέρουν από γενοκτονία, βία και εκτοπισμό...

Πηγή: Associated Press

902

*

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Δυναμώνει η αλληλεγγύη στους Παλαιστινίους - Μαζική παρουσία στη διαδήλωση στο μπλοκ του ΚΚΕ

Χωρίς προηγούμενο ήταν η διαδήλωση αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Νοέμβρη στο Βερολίνο. Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην Αλεξάντερπλατς και διαδήλωσαν μέχρι την Πότσνταμερ Πλατς ζητώντας να σταματήσει εδώ και τώρα η σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας.

Πολύ μαζική ήταν και η συμμετοχή στο μπλοκ του ΚΚΕ. Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ διαδήλωσαν βροντοφωνάζοντας συνθήματα όπως «λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά» και μοίρασαν την ανακοίνωση του Κόμματος στα γερμανικά.

Έκδηλη είναι η ανησυχία της γερμανικής κυβέρνησης και του αστικού κρατικού μηχανισμού για το κύμα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους που δυναμώνει. Αυτό δείχνουν οι μέχρι και την τελευταία στιγμή απειλές για απαγόρευση της πορείας, οι πάνω από 1000 αστυνομικές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν και οι συνολικά 59 συλλήψεις.

Την ίδια στιγμή, εξελίσσεται μια οργανωμένη, άθλια επιχείρηση συκοφάντησης όσων διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων από τα αστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, πολλά από τα οποία κάνουν λόγο για χιλιάδες «Μισητές του Ισραήλ που διαδήλωσαν χθές» παραποιώντας στα δημοσιεύματά τους ακόμη και τα ίδια τα συνθήματα των πανό και των διαδηλωτών. Χαρακτηριστικό αυτής της επιχείρησης και της υστερικής στράτευσης με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ είναι τα ίδια τα hashtag που επιλέγουν μεγάλα αστικά ΜΜΕ στις αναρτήσεις τους για τις διαδηλώσεις, χρησιμοποιώντας μάλιστα μεταξύ άλλων τη λέξη «αντισημιτισμός».

Σημειώνεται πως διαδηλώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις, όπως στο Ντίσελντορφ, το Έσσεν, τη Στουτγκάρδη και το Μπέμπλινγκεν.

 

*

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΔΑΝΙΑ

Δράσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

Συνεχίζονται οι πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Στην Ολλανδία, ο κεντρικός σταθμός του Ρότερνταμ, γέμισε με διαδηλωτές που δήλωναν την αλληλεγγύη τους με την Παλαιστίνη και την απαίτηση να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα.

Στη Δανία, ένα μεγάλο πανό ξεδιπλώθηκε στην πρόσοψη της Σχολής Καλών Τεχνών στην Κοπεγχάγη.

902

*

ΒΕΛΓΙΟ

Οδηγός του Μετρό απολύθηκε επειδή τάχθηκε υπέρ της Παλαιστίνης

Σταθμός του Μετρό στο Βέλγιο

Στην απόλυση ενός οδηγού συρμών επειδή τάχθηκε υπέρ της Παλαιστίνης προχώρησε η διοίκηση του μετρό των Βρυξελλών στο Βέλγιο, στο πλαίσιο των απειλών και των διώξεων που εφαρμόζουν πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να σταματήσουν την πολύμορφη έκφραση λαϊκής αλληλεγγύης στον αγώνα των Παλαιστινίων. 

Σύμφωνα το δημοσίευμα βελγικής εφημερίδας, στις 13 Οκτώβρη ένας οδηγός στις γραμμές 2 και 6 του Μετρό (STIB) των Βρυξελλών αρνήθηκε να σταματήσει στη στάση Trone ως ένδειξη διαμαρτυρίας και έκανε μια αναγγελία από το μικρόφωνο υπέρ της Παλαιστίνης.

Σε βάρος του έγιναν καταγγελίες από επιβάτες επειδή κράτησε κλειστές τις πόρτες του συρμού, η εταιρεία τον απέλυσε τώρα ενώ είχε ήδη ανασταλεί η εργασία του από τις 13/10 που έγινε το συμβάν. Σύμφωνα με το άρθρο, ο ίδιος εξήγησε ότι ήταν αντίθετο με τα ανθρώπινα δικαιώματα η εκδίωξη εκατομμυρίων από τη Γάζα και πως η πράξη του ήταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η διοίκηση του Stib επιβεβαιώνει την απόλυση επικαλούμενη «σοβαρό παράπτωμα» του οδηγού. Τα αίτια: Το γεγονός της άρνησης να ανοίξουν οι πόρτες του Μετρό και η επίθεση στην «αρχή της ουδετερότητας των κανονισμών εργασίας με τη διάδοση μηνυμάτων με πολιτική χροιά που συνδέονται με την Παλαιστίνη».

Παρόμοια αντιμετώπιση είχε και οδηγός στο Λονδίνο που φώναξε «Ελευθερία στην Παλαιστίνη» και το σύνθημα «From the river to the sea, Palestine will be free» (Από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί) από τα μικρόφωνα του συρμού και ανεστάλη η εργασία του. Μάλιστα ο επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής του TfL δήλωσε ότι «έχουμε διερευνήσει επειγόντως και διεξοδικά τις εικόνες» (που διακινήθηκαν στο X). Ένας οδηγός έχει πλέον ταυτοποιηθεί και έχει ανασταλεί, ενώ συνεχίζουμε την έρευνα».

Η ισραηλινή πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο θεώρησε «βαθιά ανησυχητικό να βλέπει τέτοια μισαλλοδοξία στα μετρό του Λονδίνου».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.