Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Ιουδαιοναζί δολοφόνοι! ➽ Εκτέλεσε εν ψυχρώ δύο παιδιά 9 και 15 ετών στη Τζενίν ο ισραηλινός στρατός ➽ Σοκάρουν οι εικόνες!!! ➽ Νέες ισραηλινές επιδρομές στην Τζενίν και στη Ραμάλα (VIDEO - Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ) ➽ Εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στον Λαό της Παλαιστίνης ➽ Ομιλητής ο Άκελ Τακάζ, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης και μέλος της Γραμματείας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) ➽ VIDEO - ΦΩΤΟ

*

ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Εκτέλεσε εν ψυχρώ δύο παιδιά 9 και 15 ετών στη Τζενίν ο ισραηλινός στρατός - Σοκάρουν οι εικόνες!!!

Τετάρτη 29/11/2023 - 20:31

Δύο παιδιά, ηλικίας μόλις 9 και 15 ετών, σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις το πρωί της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης επιδρομής τους στην πόλη Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη (βλ.κάτω), σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο ταυτοποίησε τα δύο αγόρια, ως τον εννιάχρονο Άνταμ Σάμερ Αλ Γκουλ και τον 15χρονο Μπάσιλ Σουλεϊμάν Αμπού Αλ Γουάφα.

Πλάνα από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης καταγράφουν τη δραματική στιγμή που το 9χρονο αγόρι πυροβολήθηκε από Ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή στην Τζενίν.

Άλλο βίντεο που κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τη στιγμή που ο 15χρονος Παλαιστίνιος εκτελείται εν ψυχρώ, πιθανότατα από ελεύθερο σκοπευτή.

Ένας αξιωματούχος της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου διευκρίνισε, σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι το παιδί και ο έφηβος βρίσκονταν «σε έναν δρόμο κάθετο στη μεγαλύτερη λεωφόρο στο κέντρο της Τζενίν», σε μια ζώνη όπου θεωρητικά απαγορεύεται η πρόσβαση στον ισραηλινό στρατό, καθώς τελεί υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός, έκανε λόγο για μια «νυχτερινή επιδρομή» στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, κατά τη διάρκεια της οποίας «σκότωσε δύο υψηλόβαθμους τρομοκράτες», ο ένας εκ των οποίων αναζητείτο για δύο επιθέσεις, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν Ισραηλινοί.

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε έναν 12χρονο στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαλαζόν, στη Ραμάλα, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή ΜΚΟ Club des prisonniers.

(Πηγή: Quds News Network, Wafa, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

902

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Νέες ισραηλινές επιδρομές στην Τζενίν και στη Ραμάλα

Πηγή φωτό: Associated Press

Νέες αιματηρές επιδρομές στην Τζενίν και στη Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης πραγματοποιεί από τα ξημερώματα ο ισραηλινός στρατός.

Με τεθωρακισμένα, μπουλντόζες και drone, οι κατοχικές δυνάμεις έχουν εισβάλει σε πολλές γειτονιές της Τζενίν, συμπεριλαμβανομένου του προσφυγικού καταυλισμού και τις έχουν αποκλείσει, χαρακτηρίζοντάς τες ως «ζώνες επιχειρήσεων». Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Wafa», τουλάχιστον τρία άτομα έχουν τραυματιστεί.

Με μπουλντόζες κατεδαφίζουν σπίτια και ξηλώνουν υποδομές, ενώ παράλληλα οι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν προχωρήσει σε πογκρόμ συλλήψεων Παλαιστινίων.

Παράλληλα ο ισραηλινός στρατός έχει περικυκλώσει το Νοσοκομείο «Ibn Sina» στην Τζενίν, εμποδίζοντας το έργο των ιατρικών ομάδων.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εισβάλει και στον προσφυγικό καταυλισμό αλ Άσκαρ στη Ναμπλούς, ενώ στον προσφυγικό καταυλισμό Jalazon στη Ραμάλα, συνέλαβαν τον 12χρονο Kareem Mahmoud Ghawanmeh.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», «Wafa News Agency», «Quds News Agency»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.