Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Βόμβες Φωσφόρου / Παιδιά πυγολαμπίδες / Στο άγριο λυκόφως (Μπ. Ζ.) — Δεν έχουν τέλος οι θηριωδίες των Ιουδαιοναζί: Ο στρατός βομβαρδίζει σχολεία, νοσοκομεία και πολυκατοικίες στη Γάζα με βόμβες φωσφόρου — 9.061 νεκροί, 3.760 παιδιά και 2.326 γυναίκες, 2.600 αγνοούμενοι που εικάζεται ότι έχουν θαφτεί κάτω από τα ερείπια, συμπεριλαμβανομένων 1.150 παιδιών (VIDEO)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει σχολεία στη Γάζα με βόμβες φωσφόρου

Πηγή: Associated Press

Πέμπτη 02/11/2023 - 14:21

Αδιάκοπα συνεχίζεται το μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας, από τον κατοχικό στρατό που βομβαρδίζει αδιακρίτως κατά σχολείων, νοσοκομείων και πολυκατοικιών. 

Μόνο σήμερα, 256 Παλαιστίνιοι άμαχοι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές του κράτους-δολοφόνου. Παντού υπάρχουν ερείπια και θάνατος.

Πάνω από 9.000 οι νεκροί

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, οι νεκροί από την έναρξη των ισραηλινών επιδρομών έφτασαν τους 9.061. Σε αυτόν τον αδιανόητο αριθμό περιλαμβάνονται 3.760 παιδιά και 2.326 γυναίκες.

Πλέον οι λέξεις σφαγή και έγκλημα δεν αρκούν για να περιγράψουν όσα συμβαίνουν στον παλαιστινιακό θύλακα, ο οποίος δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και τρόφιμα. 

Υπάρχουν αναφορές για πάνω από 2.600 αγνοούμενους που εικάζεται ότι έχουν θαφτεί κάτω από τα ερείπια, συμπεριλαμβανομένων 1.150 παιδιών.

Βομβαρδίζουν σχολεία με χιλιάδες αμάχους

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA, το Ισραήλ βομβάρδισε ένα σχολείο της UNRWA γεμάτο αμάχους, στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια,  της πόλης που πνίγηκε στο αίμα τις προηγούμενες μέρες.

Επίσης, έβαλε στόχο ένα σχολείο της UNRWA στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι. Σε προηγούμενη επιδρομή κοντά σε αυτό το σχολείο είχαν σκοτωθεί πέντε Παλαιστίνιοι.

Οι κατοχικές δυνάμεις χρησιμοποιούν βόμβες φωσφόρου κατά των σχολείων, στα οποία έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες παιδιά και γυναίκες που έχουν εκτοπιστεί λόγω των βομβαρδισμών.

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στη Γάζα και στον Λίβανο. Η Ντονατέλα Ροβέρα δήλωσε σε συνέντευξή της στο «Sky News» ότι η χρήση λευκού φωσφόρου έχει επαληθευτεί από την οργάνωση.

Πηγή: Associated Press

Πάντως, η επέλαση των μακελάρηδων στη Λωρίδα της Γάζας συναντάει αντίσταση από τους Παλαιστίνιους μαχητές. 

Ο επίσημος απολογισμός που ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός αναφέρει πως έχουν σκοτωθεί 18 ισραηλινοί στρατιώτες, ανάμεσά τους ένας αντισυνταγματάρχης διοικητής τεθωρακισμένης ταξιαρχίας.

Πηγή: Associated Press

Τα ισραηλινά εγκλήματα συνεχίζονται και στη Δυτική Όχθη, όπου έχουν σκοτωθεί 132 Παλαιστίνιοι από την έναρξη του νέου πολέμου. 

902

Ο κατοχικός στρατός βομβαρδίζει σχολεία όπου έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες Παλαιστίνιοι (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Στη γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού προχωράει το Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Το μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται για 27η ημέρα, ενισχύοντας τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή.

Ο σφαγιασμός χιλιάδων παιδιών και οικογενειών επιβεβαιώνει ότι το κράτος-δολοφόνος συστηματικά στοχοποιεί αμάχους. Στο στόχαστρο του κατοχικού στρατού βρίσκονται σταθερά τα νοσοκομεία και τα σχολεία στα οποία έχουν καταφύγει χιλιάδες εκτοπισμένοι.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA, το Ισραήλ βομβάρδισε ένα σχολείο της UNRWA γεμάτο αμάχους, στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια,  της πόλης που πνίγηκε στο αίμα τις προηγούμενες μέρες.

Το «Al Jazeera» γράφει πως ο κατοχικός στρατός έχει βάλει στόχο ένα σχολείο της UNRWA στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι. Εκεί έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι. Σε προηγούμενη επιδρομή κοντά σε αυτό το σχολείο είχαν σκοτωθεί πέντε Παλαιστίνιοι.

Βίντεο που κυκλοφορεί σε παλαιστινιακά μέσα δείχνει να βομβαρδίζεται σχολείο της UNRWA με φώσφορο.

Ολόκληρες γειτονιές στις πόλεις της Λωρίδας της Γάζας έχουν εξαφανιστεί από τον χάρτη. 

Τα παιχνίδια παρέμειναν στη θέση τους, όχι όμως και τα παιδιά...

Τα σωστικά συνεργεία και απλός κόσμος σκάβουν ακόμη και με τα χέρια για να ανασύρουν όσους βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα.

 

Παντού υπάρχει θάνατος, αλλά και οργή για το Ισραήλ από έναν ηρωικό λαό που αντιστέκεται όπως μπορεί στον κατοχικό στρατό.

Πηγή: Associated Press

Τα Νοσοκομεία της Γάζας ξεμένουν από καύσιμα. Μόλις σταματήσουν οι γεννήτριες, τα νεογέννητα μωρά που βρίσκονται σε θερμοκοιτίδες μπορεί να μην καταφέρουν να επιβιώσουν. 

Ήδη, η έλλειψη καυσίμων ανάγκασε το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο της Γάζας να κλείσει. Μια γιατρός ενώ εργαζόταν στα επείγοντα, έμαθε ότι έφεραν στο νοσοκομείο τραυματισμένη την κόρη της και άρχισε να ουρλιάζει.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης ο αριθμός των νεκρών από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς είχε φτάσει τους 8.796, μεταξύ των οποίων 3.648 παιδιά και 2.290 γυναίκες.

Αξιωματούχοι της Γάζας λένε ότι 195 σκοτώθηκαν και 120 αγνοούνται στον βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπαλίγια από το κράτος του Ισραήλ, κάτι που ανάγκασε μέχρι και τον ΟΗΕ να μιλήσει για «δυσανάλογες επιθέσεις που θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου».

Την ίδια ώρα, η Δυτική Όχθη φλέγεται επίσης, αφού το κράτος-δολοφόνος πραγματοποιεί και εκεί συνεχείς επιδρομές, με νεκρούς, τραυματίες, βασανισμούς και εξευτελισμούς αμάχων.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.