Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Ιουδαιοναζί: Συνεχείς βομβαρδισμοί στα νοσοκομεία - Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς (VIDEO - Φωτό - Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Συνεχείς βομβαρδισμοί στα νοσοκομεία από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

(βλ. και κάτω)

Πηγή των φωτό: Associated Press

Σάββατο 11/11/2023 – 08:19

Εφιάλτης δίχως τέλος στη Λωρίδα στις Γάζας, καθώς συνεχίζονται οι επιθέσεις στις Ισραήλ, με το κράτος δολοφόνο να σφυροκοπά τα νοσοκομεία του παλαιστινιακού θύλακα.

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο στις Γάζας, το Al Shifa, βομβαρδίζεται συνεχώς, εντείνονται τα πλήγματα στο ινδονησιακό νοσοκομείο, ενώ δραματικές ώρες ζουν οι ασθενείς και οι γιατροί και στα νοσοκομεία Παίδων Al Rantisi και Al Nasr, τα οποία είναι πλέον περικυκλωμένα από τανκ του ισραηλινού στρατού.

Ο διευθυ»τής τ»υ νοσοκομείου Σίφα έκανε λόγο για πυρά»ισραηλινών αρμάτων μάχης εναντίον του μαιευτηρίου, ενώ διακοπή ρεύματος βύθισε στο σκοτάδι το νοσοκομείο που βομβαρδίζεται αδιάκοπα στη Λωρίδα στις Γάζας. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τουλάχιστον επτά πτώματα κοντά στο νοσοκομείο.

Ο διευθυντής του παλαιστινιακού υπουργείου υγείας ςτη Γάζα, Munir al-Bursh, ανακοίνωσε ότι θα ανοιχτεί ομαδικός τάφος στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα για να θάψουν στις ανθρώπους που έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής εκεί.

Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν την περιοχή γύρω από το ινδονησιακό νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα του θύλακα. Νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό και οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί εντελώς στο νοσοκομείο.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν το νοσοκομείο παίδων αρ Ραντίσι περικυκλωμένο από άρματα μάχης. 

Ο Μαρουάν Τζιλάνι, γενικός διευθυντής στις Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, σήμανε συναγερμό για την κρίση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στις Γάζας κατά την ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή. «Οι εκτοπισμένοι στα νοσοκομεία δέχονται πυροβολισμούς αυτή τη στιγμή που μιλάμε» είπε ο Τζιλάνι. «Ρωτούν “τι μπορούμε να κάνουμε; Πού μπορούμε να πάμε;” Χιλιάδες αθώες ζωές βρίσκονται υπό άμεση απειλή» τόνισε.

Στις 35 μέρες συμπληρώνει σήμερα η σφαγή στη Λωρίδα στις Γάζας, με πάνω από 11.000 Παλαιστινίους να έχουν σκοτωθεί και εκατομμύρια να έχουν εκτοπιστεί βίαια από στις ασταμάτητους βομβαρδισμούς και στις χερσαίες επιθέσεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού, με την κυβέρνηση Νετανιάχου να συνεχίζει το έγκλημα έχοντας την πλήρη στήριξη ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Κάθε μέρα ο τραγικός απολογισμός των νεκρών και των τραυματιών από την επίθεση του Ισραήλ ανεβαίνει κατά εκατοντάδες θύματα: Την Παρασκευή οι σκοτωμένοι Παλαιστίνιοι ξεπέρασαν στις 11.080, εκ των οποίων τα 4.500 ήταν παιδιά.

Οι τραυματίες είναι πάνω από 27.500, ενώ οι εκτοπισμένοι άμαχοι ξεπερνούν το 1,5 εκατ. Άτομα, από στις 2,3 εκατομμύρια κατοίκους στις Λωρίδας στις Γάζας.

Στην πόλη στις Γάζας, που έχει μετατραπεί σε συντρίμμια, που αντιμετωπίζει τεράστια έλλειψη βασικών διατροφικών ειδών, οι μάχες εντείνονται, ενώ οι οικογένειες που φεύγουν στις νότο σχηματίζουν ολοένα μεγαλύτερες φάλαγγες. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες στοιβάζονται πλέον στο νότιο τμήμα στις παλαιστινιακής περιοχής, όπου οι συνθήκες είναι καταστροφικές.

Στα καταφύγια, η έλλειψη νερού καθιστά δύσκολη τη διατήρηση ακόμη και στις βασικής υγιεινής. Οικογένειες στριμώχνονται σ’ ένα σχολικό κτίριο στο Deir al-Balah, στην κεντρική Γάζα, με σκηνές στημένες στην παιδική χαρά, με τα ρούχα κρεμασμένα στις διαδρόμους για να στεγνώσουν και τα παιδιά να κοιμούνται σε χαλάκια δίπλα στις ανήσυχους γονείς στις.

Ο Ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί επιδρ»μές ςτη Δυτική όχθη, σύμφωνα με το Al Jazeera. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εισβάλει στην πόλη Biddu, βορειοδυτικά της Ιερουσαλήμ, και συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα επίσης στο Ni’lin, δυτικά της Ραμάλα. Ο στρατός διεξάγει επίσης επιδρομές στο Silat al-Dhahr, μια πόλη νοτιοδυτικά της Τζενίν.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές και σε σειρά στόχως στις Χεζμπολάχ στον Λίβανο, σύμφωνα με στις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF). Ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι, ανέφερε ότι τα ισραηλινά πλήγματα αποτελούσαν απάντηση στις εκτοξεύσεις από τη Χεζμπολάχ την περασμένη ημέρα.







Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει μια έκτακτη σύνοδο κορυφής στο Ριάντ το Σάββατο, ανακοίνωσε αργά το βράδυ στις Παρασκευής το υπουργείο Εξωτερικών. Η Σαουδική Αραβία είχε προγραμματίσει να φιλοξενήσει δύο έκτακτες συνόδους κορυφής, τη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και τη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου, το Σάββατο. «Η κοινή ισλαμοαραβική σύνοδος κορυφής έρχεται ως απάντηση στις έκτακτες συνθήκες που λαμβάνουν χώρα στη Γάζα» ανέφερε το υπουργείο.

Σήμερα, ο αρχηγός στις Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα αναμένεται να κάνει τηλεοπτικό διάγγελμα. Η ομιλία του, πρόκειται να ξεκινήσει στις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

902

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Συνεχίζονται οι επιθέσεις στα νοσοκομεία - Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς

Σάββατο 11/11/2023 - 13:05

Σκηνές απόλυτου χάους εκτυλίσσονται στα νοσοκομεία της Γάζας όπου το Ισραήλ συνεχίζει τα φονικά του πλήγματα στα ιδρύματα, τα οποία εκτός από ασθενείς, φιλοξενούν εκατοντάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους.

Τέσσερα νοσοκομεία είναι περικυκλωμένα από ισραηλινά άρματα, με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να ζητά να σταματήσει η καταστροφή των νοσοκομείων στη Γάζα καθώς «τίθεται σε κίνδυνο η ζωή χιλιάδων ανθρώπων», σύμφωνα με τη Χαμάς.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έξω από το νοσοκομείο al-Nasser στο Khan Younis, ένας γιατρός ζήτησε να σταματήσουν τα «εγκλήματα πολέμου» που διαπράττονται κατά των νοσοκομείων της Γάζας. Είπε ότι το πολιορκημένο Νοσοκομείο al-Shifa στην πόλη της Γάζας είναι ανεπαρκές και βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. «Τώρα δεν υπάρχει νερό. Επίσης δεν υπάρχει ρεύμα», είπε. «Οι πόρτες του νοσοκομείου είναι ανοιχτές, αλλά δεν μπορούμε να παρέχουμε ιατρική βοήθεια στους ασθενείς μας»«Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τέτοια εγκλήματα πολέμου» είπε, ενώ τα χειρουργεία πραγματοποιούνται στα σκοτάδια.

Η Υπουργός Υγείας της Παλαιστίνης κατηγόρησε τις ισραηλινές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, το al-Shifa με λευκό φώσφορο. «Αυτό είναι ένα διεθνώς απαγορευμένο όπλο. Αναρωτιόμαστε ποιος είναι υπεύθυνος για την καταδίκη του Ισραήλ για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου al-Shifa με λευκό φώσφορο», είπε σε συνέντευξη Τύπου στη Ραμάλα, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις διαπράττουν «γενοκτονία» στη Γάζα. «Ο αναπόφευκτος θάνατος έχει γίνει η μοίρα των ασθενών στα νοσοκομεία της Γάζας – και θεωρούμε υπεύθυνο το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα για αυτό».

Μιλώντας από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στη Γάζα Monir al Bashr είπε ότι οι Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να σκάβουν με τα χέρια τους για να θάψουν πτώματα μέσα στο συγκρότημα του νοσοκομείου. «Δεν έχουμε εξοπλισμό ή μηχανήματα για να σκάψουμε τον τάφο. Πρέπει να θάψουμε αυτά τα πτώματα διαφορετικά θα ξεσπάσουν επιδημίες. Αυτά τα πτώματα βρίσκονται στο δρόμο για μέρες», είπε στο Al Jazeera.







Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε πως οι επιχειρήσεις στο νοσοκομειακό συγκρότημα Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο στο θύλακα, διακόπηκαν σήμερα επειδή εξαντλήθηκαν πλήρως τα καύσιμα. «Ως αποτέλεσμα, ένα νεογέννητο μωρό πέθανε μέσα στη θερμοκοιτίδα, όπου βρίσκονται 45 μωρά», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Ασράφ αλ-Κίντρα. «Η κατάσταση είναι χειρότερη απ' ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Είμαστε πολιορκημένοι μέσα στο Ιατρικό Συγκρότημα Αλ Σίφα και η κατοχή έχει στοχοθετήσει τα περισσότερα από τα κτίρια μέσα σ' αυτό», δήλωσε τηλεφωνικά ο Κίντρα. «Οι δυνάμεις κατοχής πυροβολούν τους ανθρώπους που κινούνται μέσα στο συγκρότημα, πράγμα που περιορίζει τη δυνατότητά μας να κινούμαστε από το ένα τμήμα στο άλλο. Μερικοί προσπάθησαν να φύγουν από το νοσοκομείο και τους πυροβόλησαν», δήλωσε ο Κίντρα προσθέτοντας πως δεν υπάρχει ηλεκτρικό, ούτε Ίντερνετ.

Πηγή: Associated Press

Ο δημοσιογράφος Μουσταφά Σαρσούρ μιλώντας μέσα από το νοσοκομείο λέει ότι drones αιωρούνται στην περιοχή, στοχεύοντας άτομα που κινούνται εντός ή εκτός του συγκροτήματος του νοσοκομείου. «Μια οικογένεια προσπάθησε να φύγει από το συγκρότημα και μέχρι να φύγουν από τις εξωτερικές πύλες… σκοτώθηκαν όλοι», είπε, προσθέτοντας ότι όλοι οι δρόμοι που οδηγούσαν στο νοσοκομείο είχαν καταστραφεί πλήρως ή εν μέρει. «Κανείς δεν μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο λόγω των άγριων μαχών». Ο Σαρσούρ είπε ότι ήταν ο μόνος εναπομείνας δημοσιογράφος μέσα στο νοσοκομείο.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.