Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Βενεζουέλα: Η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο κλιμακώνει την επίθεση στο ΚΚ Βενεζουέλας (PCV) διορίζοντας δοτή ηγεσία — ΚΚΕ: Καμία απαγόρευση δεν μπορεί να σταματήσει την δράση των κομμουνιστών — Κάτω τα χέρια από το ΚΚ Βενεζουέλας!

*

Βλέπε και:

12/7/2023: Βενεζουέλα: Κλιμακώνεται το κυβερνητικό σχέδιο επέμβασης στο Κομμουνιστικό Κόμμα — 56 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο καταδικάζουν την πολύμορφη και κλιμακούμενη επίθεση εναντίον του ΚΚ Βενεζουέλας από το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (PSUV)

*

19/7/2023: Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα: Να σταματήσει η επέμβαση στο ΚΚ Βενεζουέλας — Ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο της χώρας Ν. Μαδούρο

*

26/5/2023: ΚΚΕ: Παρέμβαση για την αντικομμουνιστική επίθεση στο ΚΚ Βενεζουέλας — Το ΚΚΕ εκφράζει η διεθνιστική του αλληλεγγύη στο PCV και δηλώνει πως θα εναντιωθεί με όλες του τις δυνάμεις σε κάθε είδους αντικομμουνιστικές διώξεις — Κοινή ανακοίνωση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων: Κάτω τα χέρια από το ΚΚ Βενεζουέλας! Όχι στο σχέδιο επίθεσης και απαγόρευσής του!

*

ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

Κλιμακώνει την πρόκληση διορίζοντας δοτή ηγεσία στο ΚΚ Βενεζουέλας

(Φωτό αρχείου 902)

Το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PSUV) κλιμακώνοντας την επίθεση στο ΚΚ Βενεζουέλας (PCV) μέσω του Ανώτατου Δικαστηρίου προχώρησε στην ανοιχτή επέμβαση στα εσωτερικά του κόμματος.

Η κατάπτυστη απόφαση του δικαστηρίου την Παρασκευή το βράδυ, κατ΄εντολην της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, προχωράει στο διορισμό νέας προσωρινής ηγεσίας μετά την προσφυγή από τις 10 Ιούλη ορισμένων υποτίθεται μελών του κόμματος, στην πραγματικότητα εντεταλμένων του PSUV μεταξύ τους και κάποια πρώην μέλη του ΚΚ Βενεζουέλας, που είχαν κάνει και μια παραμάζωξη που ονόμασαν «συνέδριο διάσωσης του PCV».

To KK Βενεζουέλας είχε προειδοποιήσει για αυτό το ενδεχόμενο, ενώ και 56 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο ανάμεσα τους και το ΚΚΕ, είχαν καταγγείλει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Μαδούρο και είχαν απαιτήσει να σταματήσουν.

Όπως είχε σημειώσει το ΚΚ Βενεζουέλας η επίθεση αυτή κλιμακώθηκε όταν το κόμμα «προχώρησε στη γραμμή αντιπαράθεσης και οριοθέτησης με τις αντεργατικές, αντιλαϊκές και αντεθνικές πολιτικές της κυβέρνησης Μαδούρο».

Γίνεται λόγος για το 2018 όταν αθετήθηκε συμφωνία ανάμεσα στα δύο κόμματα και στη συνέχεια στην προσπάθεια των κομμουνιστών να πρωτοστατήσουν στην οικοδόμηση μιας λαϊκής και επαναστατικής εναλλακτικής που θα αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική.

Η προσπάθεια αυτή και η πρωτοπόρα δράση κομμουνιστών απαντήθηκαν από την κυβέρνηση με την κλιμακούμενη προσπάθεια φίμωσής τους, με αποκλεισμό υποψηφίων τους από εκλογικές διαδικασίες, αλλά και με προσπάθεια φίμωσης του ίδιου του ΓΓ της ΚΕ, Ο. Φιγκέρα που έχει εκλεγεί στη Βουλή.

Μετά την απόφαση της Παρασκευής το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας ενημερώνοντας την εγχώρια και διεθνή κοινή γνώμη σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο ολοκλήρωσε την επίθεση κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας μέσω μιας αυθαίρετης δικαστικής ποινής που εγκρίνει την προσφυγή κάποιων μισθοφόρων στην υπηρεσία της ηγεσίας που διευθύνει το PSUV.

Σύμφωνα με την απόφαση Νο. 1160 του Ανώτατου Δικαστηρίου η διορισμένη ηγεσία πρέπει να οργανώνει "εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες που εγγυώνται τα δικαιώματα στην πολιτική συμμετοχή των μελών". Ωστόσο, ο διορισμός της, παραβιάζει ανοιχτά το συνταγματικό πλαίσιο και το καταστατικό του ΚΚ Βενεζουέλας μιας οργάνωσης που πραγματοποίησε με επιτυχία το 16ο Εθνικό Συνέδριό της τον περασμένο Νοέμβριο του 2022 και εξέλεξε τα εθνικά, περιφερειακά και τοπικά όργανα διοίκησης».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Οι δικαστές του Συνταγματικού Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου υπέπεσαν σε ασυγχώρητη νομική πλάνη κατά την αποδοχή προσφυγής που προωθείται από ομάδα πολιτών που δεν είναι στις τάξεις του Κόμματός μας και ως εκ τούτου δεν έχουν καμία νομική υπόσταση.

Αυτή η απόφαση είναι το επιστέγασμα μιας αντικομμουνιστικής επίθεσης που ανέλαβε στα τέλη του 2021 ο αντιπρόεδρος του PSUV, Ντιοσδάδο Καμπέγιο ο οποίος μέσω του τηλεοπτικού του προγράμματος προώθησε ένα σενάριο μιας υποτιθέμενης διαίρεσης στις τάξεις του PCV.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Καμπέγιο διαβεβαίωνε ότι λάμβανε επιστολές στις οποίες κομμουνιστές αγωνιστές υποστήριζαν την αντιλαϊκή στροφή της κυβέρνησης και τη συμφωνία της με τη δεξιά αντιπολίτευση.

Αυτή η κλιμάκωση των επιθέσεων επιδεινώθηκε μετά το επιτυχημένο 16ο Εθνικό Συνέδριο του PCV (Νοέμβριος 2022) όταν το υψηλότερο επίπεδο ηγεσίας των κομμουνιστών της Βενεζουέλας επικύρωσε τη γραμμή αντιπαράθεσης και οριοθέτησης σε σχέση με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.

Δεδομένης της συνοχής και της εσωτερικής ενότητας του PCV, από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η ηγεσία του PSUV επέλεξε να συγκαλύψει τη μαχητικότητά του και ανέθεσε σε άτομα με ρούχα και σύμβολα του Κόκκινου Πετεινού (σ.σ ένα από τα σύμβολα του Κόμματος) για να κάνει την κοινή γνώμη να πιστέψει ότι υπήρχε δυσαρέσκεια σε αυτό που ονομαζόταν "βάσεις του PCV."

Οι συντελεστές αυτής της παράστασης περιόδευσαν τη χώρα για να αναπτύξουν "συνελεύσεις" χρηματοδοτούμενες με κρατικούς πόρους και να ανοίξουν το δρόμο για την παρέμβαση στο παλαιότερο πολιτικό κόμμα της χώρας.

Τον Μάιο, αυτά τα πολιτικά υποχείρια την ηγεσία της κυβέρνησης πραγματοποίησαν ένα ψεύτικο συνέδριο για να καλύψουν με υποτιθέμενη νομιμότητα την αποστολή τους και να καταλάβουν με διοικητική επέμβαση το πρώτο κόμμα που ιδρύθηκε στην σύγχρονη εποχή. Τελικά, στις 10 Ιούλη κατέθεσαν την προσφυγή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο

Αυτή η διαδικαστική απάτη, η οποία παραβιάζει τα πολιτικά δικαιώματα του PCV και των εργαζομένων της Βενεζουέλας, όχι μόνο δημιουργεί ένα σοβαρό προηγούμενο στην πολιτική και νομική ιστορία της χώρας, αλλά εκθέτει επίσης τον αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και αντιδραστικό χαρακτήρα της κυβέρνησης-PSUV, το οποίο λανθασμένα πιστεύει ότι με αυτόν τον ελιγμό θα υποτάξει τους κομμουνιστές της Βενεζουέλας».

902

*

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κάτω τα χέρια από το ΚΚ Βενεζουέλας!

Καμία απαγόρευση δεν μπορεί να σταματήσει την δράση των κομμουνιστών

Σάββατο 12/08/2023 - 17:08

«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη αυτή πραξικοπηματική ενέργεια και κάθε μόρφωμα που μπορεί να εμφανιστεί με το όνομα και τα σύμβολα του ΚΚ Βενεζουέλας και θα αποτελεί μαριονέτα της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης και του κράτους της Βενεζουέλας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για την υλοποίηση του κατάπτυστου σχεδίου απαγόρευσης του ΚΚ της χώρας. 

Παράλληλα ξεκαθαρίζει πως «το ΚΚΕ θα συνεχίσει να εκφράζει την διεθνιστική του αλληλεγγύη και να στηρίζει το ΚΚ Βενεζουέλας, την Κεντρική Επιτροπή, τον ΓΓ σύντροφο Όσκαρ Φιγκέρα, όλα τα μέλη του και τους αγώνες του για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού της Βενεζουέλας». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Την Παρασκευή 11 Αυγούστου, το κατάπτυστο σχέδιο απαγόρευσης του ΚΚ Βενεζουέλας, που εδώ και καιρό προωθούν το αστικό κράτος, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση και το κυβερνητικό - Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PSUV), πέρασε στην τελική ευθεία για την εφαρμογή του. Το Ανώτατο Δικαστήριο (TSJ) ανακοίνωσε πως κάνει δεκτή την προσφυγή της ομάδας προβοκατόρων που αποτελείται από ελάχιστα πρώην μέλη του ΚΚ και κατά βάση κρατικά/κυβερνητικά στελέχη, και διατάσσει την καθαίρεση της ηγεσίας του ΚΚ Βενεζουέλας και το διορισμό νέας ηγεσίας από την ομάδα προβοκατόρων. Δεν αποκλείεται το επόμενες μέρες να προχωρήσουν σε προσπάθεια αρπαγής των γραφείων και της περιουσίας του ΚΚ, ακόμα και συλλήψεις στελεχών του.

Το ΚΚ Βενεζουέλας έχει ήδη διατρανώσει σε όλους του τόνους πως απορρίπτει την επέμβαση του αστικού κράτους στις εσωτερικές του υποθέσεις και πως θα υπερασπιστεί την ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια με κάθε κόστος, ενώ καλεί ήδη σε μαζικές συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση του Κόμματος.

Το ΚΚΕ απορρίπτει απερίφραστα την απαράδεκτη, αντιδραστική και αντικομμουνιστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που φέρνει σε πέρας κατά παραγγελία τις αποφάσεις της κυβέρνησης του PSUV. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να εκφράζει την διεθνιστική του αλληλεγγύη και να στηρίζει το ΚΚ Βενεζουέλας, την Κεντρική Επιτροπή, τον ΓΓ σύντροφο Όσκαρ Φιγκέρα, όλα τα μέλη του και τους αγώνες του για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού της Βενεζουέλας.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη αυτή πραξικοπηματική ενέργεια και κάθε μόρφωμα που μπορεί να εμφανιστεί με το όνομα και τα σύμβολα του ΚΚ Βενεζουέλας και θα αποτελεί μαριονέτα της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης και του κράτους της Βενεζουέλας.

Καλούμε τα Κομμουνιστικά Κόμματα να σταθούν στο πλευρό του ΚΚ Βενεζουέλας με Γενικό Γραμματέα το σύντροφο Όσκαρ Φιγκέρα και να εκφράσουν άμεσα και αποφασιστικά την διεθνιστική τους αλληλεγγύη».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.