Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

ΚΚΕ: Παρέμβαση για την αντικομμουνιστική επίθεση στο ΚΚ Βενεζουέλας — Το ΚΚΕ εκφράζει η διεθνιστική του αλληλεγγύη στο PCV και δηλώνει πως θα εναντιωθεί με όλες του τις δυνάμεις σε κάθε είδους αντικομμουνιστικές διώξεις — Κοινή ανακοίνωση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων: Κάτω τα χέρια από το ΚΚ Βενεζουέλας! Όχι στο σχέδιο επίθεσης και απαγόρευσής του!

Παρέμβαση του ΚΚΕ για την αντικομμουνιστική επίθεση στο ΚΚ Βενεζουέλας

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, και τον Άρη Ευαγγελίδη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, επισκέφτηκε σήμερα 26 Μάη την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον επιτετραμμένο Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες, για να του επιδώσει επιστολή διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση της Βενεζουέλας καταδικάζοντας την εντεινόμενη αντικομμουνιστική επίθεση ενάντια στο ΚΚ Βενεζουέλας (βλ. και κάτω).

Η επιστολή του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας (ΚΚΕ) παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, εκφράζει σταθερά την αλληλεγγύη του στον λαό της Βενεζουέλας και καταδικάζει διαρκώς τις κυρώσεις και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, καταδίκασε απερίφραστα την απόπειρα πραξικοπήματος από τον αχυράνθρωπο των ιμπεριαλιστών Χουάν Γκουαϊδό.

Ταυτόχρονα, τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε με ανησυχία να ξετυλίγεται μια συκοφαντική και αντικομμουνιστική εκστρατεία ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PCV) από την ηγεσία του κυβερνητικού PSUV, διαδικασία που όλα δείχνουν πως θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα. Μεθοδεύεται μια απαράδεκτη δικαστική επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του PCV με στόχο ακόμα και την απαγόρευσή του.

Με αυτήν μας την επιστολή σας καλούμε να μεταφέρετε την έντονη διαμαρτυρία μας προς την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και τον πρόεδρο, Νικολάς Μαδούρο, καθώς και την απαίτησή μας να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης και απαγόρευσης του PCV και της εκλεγμένης ηγεσίας του από το πρόσφατο 16ο Συνέδριό του.

Το ΚΚΕ, συντασσόμενο με δεκάδες ακόμα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα διεθνώς, εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο PCV και δηλώνει πως θα εναντιωθεί με όλες του τις δυνάμεις σε κάθε είδους αντικομμουνιστικές διώξεις».

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μαζί με την επιστολή διαμαρτυρίας επέδωσε γραπτώς την Κοινή Ανακοίνωση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που μέχρι στιγμής υπογράφουν 53 κόμματα από όλο τον κόσμο.

902

*

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Κλιμακώνεται το κυβερνητικό σχέδιο ανοιχτής επέμβασης ενάντια στο ΚΚ

Κλιμακώνεται το σχέδιο ανοιχτής επέμβασης ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PCV) με οργανωτή το κυβερνητικό σοσιαλδημοκρατικό Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PSUV).

Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Κυριακή, πραγματοποιήθηκε στο Καράκας με κυβερνητική καθοδήγηση μια παραμάζωξη, η οποία ονομάστηκε «συνέδριο για τη διάσωση του PCV», με πρωταγωνιστές αποδεδειγμένα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, καθώς και ελάχιστα πρώην στελέχη του ΚΚ Βενεζουέλας, που έχουν αποχωρήσει εδώ και χρόνια από αυτό.

Στόχος του εν λόγω «συνεδρίου» ήταν να αμφισβητηθούν τα συλλογικά όργανα και οι συλλογικές αποφάσεις του ΚΚ Βενεζουέλας, ανοίγοντας τον δρόμο για δικαστικά και διοικητικά μέτρα εναντίον του.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, Οσκαρ Φιγκέρα, κατήγγειλε τη μάζωξη αυτή ως τη «νέα φάση ενός σχεδίου επίθεσης που ξεκίνησε μετά την εμβάθυνση της γραμμής αντιπαράθεσης και οριοθέτησης του ΚΚ Βενεζουέλας με τις αντεργατικές, αντιλαϊκές και αντεθνικές πολιτικές της κυβέρνησης Μαδούρο».

Αναφέρθηκε στην αθέτηση από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος της συμφωνίας που είχαν καταλήξει τα δύο κόμματα το 2018 και στη συνέχεια στην προσπάθεια των κομμουνιστών να πρωτοστατήσουν στην οικοδόμηση μιας λαϊκής και επαναστατικής εναλλακτικής που θα αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική. Η προσπάθεια των κομμουνιστών και η πρωτοπόρα δράση τους απαντήθηκαν από την κυβέρνηση με την κλιμακούμενη προσπάθεια φίμωσής τους, με αποκλεισμό υποψηφίων τους από εκλογικές διαδικασίες, αλλά και με προσπάθεια φίμωσης του ίδιου του Ο. Φιγκέρα που έχει εκλεγεί στη Βουλή.

Ο Ο. Φιγκέρα τόνισε ότι το ΚΚ Βενεζουέλας έκανε τον Νοέμβρη του 2022 το 16ο Συνέδριό του, όπου συλλογικά και ενωμένο αποφάσισε «μια ξεκάθαρη πολιτική με στόχο την προώθηση του αγώνα του λαού της Βενεζουέλας και των διαδικασιών ανασυγκρότησης των γνήσιων επαναστατικών και λαϊκών δυνάμεων».

Μετά από αυτό, πρόσθεσε, ξεκίνησε η προσπάθεια υπό την καθοδήγηση του ηγετικού στελέχους του κυβερνητικού κόμματος Ντιοσδάδο Καμπέγιο και κρατικών αξιωματούχων για τη διαμόρφωση μιας «ομάδας μισθοφόρων, αμειβόμενων υπαλλήλων, μελών του PSUV που και με χρηματοδότηση από κρατικούς πόρους περιόδευσαν στη χώρα προσφέροντας "προνόμια" σε μέλη του PCV, δουλειές, χρήματα, σακούλες με τρόφιμα, σπίτια, οχήματα, αλλά απορρίφθηκαν».

Ακόμα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας σημείωσε ότι «η ηγεσία του PSUV θέλει να σφετεριστεί τη νομική προσωπικότητα του κόμματος για να αποτραπεί το Κομμουνιστικό Κόμμα από το να συνεχίσει να εκπληρώνει τον ρόλο του ως ταξικής δύναμης στην υπηρεσία της πάλης του λαού της Βενεζουέλας και της εργατικής τάξης και να εξουδετερώσει τον ρόλο του στους κοινωνικούς αγώνες στη χώρα».

Αναφέρθηκε στους πρωταγωνιστές του λεγόμενου «συνεδρίου» που οργανώθηκε υπό την καθοδήγηση του PSUV, αποκαλύπτοντας ότι είναι κυρίως στελέχη του κρατικού μηχανισμού, καθώς και λίγα διαγραμμένα μέλη του ΚΚ Βενεζουέλας, όπως ο Ερνι Πάρα, που διαγράφτηκε το 2021, όταν παραβίασε την απόφαση του κόμματος και στήριξε τον κυβερνητικό υποψήφιο στις τοπικές εκλογές στην επαρχία Τάτσιρα, και ο Σίξτο Ροντρίγκεζ, διαγραμμένος εδώ και μια δεκαετία.

Εξέφρασε ακόμα τις ευχαριστίες του για την αλληλεγγύη στο ΚΚ Βενεζουέλας από οργανώσεις, διανοούμενους και από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο.

902

*

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Κάτω τα χέρια από το ΚΚ Βενεζουέλας! Όχι στο σχέδιο επίθεσης και απαγόρευσής του!

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, δεκάδες Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο καταδικάζουν την πολύμορφη και κλιμακούμενη επίθεση εναντίον του ΚΚ Βενεζουέλας από το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (PSUV).

Η κοινή ανακοίνωση, με τον τίτλο «Κάτω τα χέρια από το ΚΚ Βενεζουέλας! Οχι στο σχέδιο επίθεσης και απαγόρευσης του ΚΚ Βενεζουέλας», τονίζει τα εξής:

«Οι κομμουνιστές σε όλο τον κόσμο παρακολουθούμε εδώ και πολλούς μήνες να ξετυλίγεται μια συκοφαντική και αντικομμουνιστική εκστρατεία ενάντια στο ΚΚ Βενεζουέλας από την ηγεσία του PSUV, διαδικασία που όλα δείχνουν πως θα κλιμακωθεί τους επόμενους μήνες.

Την ώρα που το ΚΚ Βενεζουέλας συμμετέχει και προωθεί τους αγώνες για τη βελτίωση των μισθών, του λαϊκού εισοδήματος και συνολικά των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επιλέγει τον ολισθηρό δρόμο της ποινικοποίησης των αγώνων και των αντικομμουνιστικών διώξεων. Εφόσον δεν μπορεί να καθυποτάξει το ΚΚ Βενεζουέλας και να το μετατρέψει σε όργανο στην υπηρεσία της αντιλαϊκής πολιτικής που έχει καταδικάσει τον βενεζουελάνικο λαό στην κλιμακούμενη επιδείνωση των όρων ζωής του, στόχος της είναι να δημιουργήσει μια παρωδία "ΚΚ", αποτελούμενο από έμμισθους, μέλη του PSUV και κυβερνητικά στελέχη, για να μπορεί στη συνέχεια να δικαιολογήσει την επίθεση και τη δικαστική επέμβαση ενάντια στο ΚΚ Βενεζουέλας.

Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια άσκησης διώξεων και ποινικοποίησης ενάντια στο ΚΚ Βενεζουέλας, κάθε δικαστική μηχανορραφία που μπορεί να μην αναγνωρίζει την εκλεγμένη ηγεσία του από το πρόσφατο 16ο Συνέδριο. Γνωρίζουμε καλά πως το ΚΚ Βενεζουέλας έχει πολύχρονη αγωνιστική πείρα, αδιάρρηκτους δεσμούς με την εργατική τάξη και τον λαό και δεν θα υποκύψει μπροστά στους εκβιασμούς και τις διώξεις.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Βενεζουέλας που είναι το θύμα τόσο των ιμπεριαλιστικών κυρώσεων και επιθέσεων όσο και των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται. Εκφράζουμε ιδιαίτερα την αλληλεγγύη μας στο ΚΚ Βενεζουέλας και την ΚΝ Βενεζουέλας, συνολικά στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και στο νόμιμο δικαίωμά του να αγωνίζεται για να υπερασπίζεται τις διεκδικήσεις του και τα συμφέροντά του.

Όχι στην επέμβαση και την απαγόρευση του ΚΚ Βενεζουέλας!

Όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και του ΚΚ Βενεζουέλας!».

Τα κόμματα που υπογράφουν

Την ανακοίνωση υπογράφουν μέχρι στιγμής τα εξής 34 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα:

  • ΚΚ Αλβανίας
  • Κόμμα Εργασίας Αυστρίας
  • ΚΚ Βελγίου
  • ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας
  • ΚΚ Βενεζουέλας
  • Πόλος Κομμουνιστικής Αναγέννησης στη Γαλλία
  • Γερμανικό ΚΚ
  • Ελβετικό ΚΚ
  • ΚΚ Ελλάδας
  • ΚΚ Ελ Σαλβαδόρ
  • Κόμμα Κομμουνιστών ΗΠΑ
  • Κόμμα Τουντέχ του Ιράν
  • Ιρακινό ΚΚ
  • ΚΚ Κουρδιστάν - Ιράκ
  • ΚΚ Ιρλανδίας
  • Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας
  • ΚΚ Ισραήλ
  • ΚΚ Λουξεμβούργου
  • ΚΚ Μάλτας
  • ΚΚ Μεξικού
  • Νέο ΚΚ Ολλανδίας
  • ΚΚ Νορβηγίας
  • ΚΚ Πακιστάν
  • Παλαιστινιακό ΚΚ
  • Κόμμα Λαού της Παλαιστίνης
  • Παραγουανό ΚΚ
  • Περουβιανό ΚΚ
  • Φιλιππινέζικο ΚΚ (PKP-1930)
  • Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας
  • Κομμουνιστές της Σερβίας
  • ΚΚ των Λαών της Ισπανίας
  • ΚΚ Σουηδίας
  • Συριακό ΚΚ
  • ΚΚ Τουρκίας

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.