Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

ΠΑΜΕ σήμερα (8/8) στο υπ. Εργασίας - Διαμαρτυρία ενάντια στη 16ωρη δουλειά, ενάντια στη ζωή-λαστιχο — Μετά τις ανακοινώσεις για 16ωρο: Εργασία κατά παραγγελία και φυλάκιση συνδικαλιστών για απεργία (Tweet)

ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΠΑΜΕ: Διαμαρτυρία την Τρίτη στο υπ. Εργασίας ενάντια στη ζωή λάστιχο

Κανείς να μην αποδεχτεί 16ωρο, συμβάσεις μηδενικού χρόνου και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Δευτέρα 07/08/2023 - 12:40

«Όλοι και όλες την Τρίτη 8/8 στις 12 το μεσημέρι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας» καλεί το ΠΑΜΕ για «να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει αυτό το νέο έκτρωμα στη Βουλή!» για να μην αποδεχτεί κανείς την δουλειά16 ώρες την ημέρα, τις συμβάσεις μηδενικού χρόνου και την ζωή λάστιχο (Βλ. κάτω), την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με πρόστιμα, ακόμα και με φυλάκιση. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Όλοι και όλες Την Τρίτη 8/8 στις 12 το μεσημέρι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλα τα συνδικάτα:

  • Κανείς να μην αποδεχτεί την δουλειά 16 ώρες την ημέρα.
  • Κανείς να μην αποδεχθεί τις συμβάσεις μηδενικού χρόνου και την ζωή λάστιχο.
  • Κανείς να μην αποδεχθεί την νομιμοποίηση της απεργοσπασίας και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με πρόστιμα, ακόμα και με φυλάκιση.

ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ξετυλίγεται σε όλη του την πληρότητα το νομοσχέδιο που θα φέρει εν μέσω καλοκαιριού ο υπουργός εργασίας και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Με βάση τα δημοσιεύματα που αναλύουν την ευρωπαϊκή οδηγία αποκαλύπτονται οι εκτρωματικές διατάξεις που προβλέπονται και μετατρέπουν το ωράριο και την ζωή του εργαζόμενου σε ζωή λάστιχο για τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Το νομοσχέδιο αυτό έχει σαν στόχο να επιβάλει το 16ωρο, με τέτοιες εργασιακές σχέσεις ώστε οι εργοδότες να μπορούν να απασχολούν εργαζόμενους όταν θέλουν, για όσο θέλουν, όπου θέλουν, όπως θέλουν και να πληρώνουν ότι θέλουν. Με οποιοδήποτε δηλαδή τρόπο θα εξασφαλίζουν ακόμα περισσότερα από τα ματωμένα κέρδη τους.

Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να συμπληρώσει τον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη και να ελαστικοποιήσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις εργασίας. Με λίγα λόγια και συνολικά αυξάνει την ένταση της εκμετάλλευσης και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέα εργοδοτικά εγκλήματα που τα βαφτίζουν «δυστυχήματα» ή «ατυχήματα». Επειδή, όμως, η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα πάνε χέρι - χέρι με την καταστολή, το νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο Γεωργιάδης συμπληρώνει αυτό του Χατζηδάκη και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, αφού με βάση τα δημοσιεύματα, θα αναγνωρίζει το δικαίωμα στην απεργοσπασία και όσοι εργαζόμενοι μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας, εκτός από χρηματικό πρόστιμο θα διώκονται και ποινικά, με ποινή φυλάκισης 6 μηνών, ακόμη και για «ψυχολογική βία»! Η διάταξη αυτή είναι αντίστοιχη με αυτή του ιδιώνυμου αδικήματος όταν οι εργαζόμενοι και ο λαός μπαίνουν μπροστά για να υπερασπιστούν την λαϊκή κατοικία, δείχνει ακριβώς και τι είναι αυτό που φοβούνται. Φοβούνται το οργανωμένο εργατικό κίνημα που μπορεί να επιβάλει στην πράξη το δίκιο του.

Να ποιο είναι το Ευρωπαϊκό «κεκτημένο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων, το οποίο εξακολουθεί να αποδέχεται και να εξυμνεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία με την ανακοίνωση της, που είναι μνημείο αθλιότητας, καλλιεργεί των εφησυχασμό και κάνει πως δεν ξέρει το περιεχόμενο, όπως έκαναν και με το νόμο Χατζηδάκη, την ώρα που ο ίδιος ο υπουργός επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα που ο ίδιος διαρρέει. Εξάλλου το σημαντικότερο πρόβλημα που βρίσκουν είναι ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν στην «απαιτούμενη διαβούλευση».

ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Αυτό το νομοσχέδιο για εμάς τους εργαζόμενους είναι αιτία πολέμου. Κανένας εργαζόμενος να μην αποδεχτεί αυτή την χαμοζωή που μας ετοιμάζουν και την προσπάθεια χτυπήματος της συλλογικής δράσης, της οργάνωσης των συνδικάτων που παλεύουν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες για σταθερό ωράριο, για αυξήσεις και συνολικά για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι απαντάμε άμεσα, χωρίς να χάνουμε χρόνο.

Να μην τολμήσει να φέρει τέτοιο έκτρωμα στην βουλή, γιατί θα βρει απέναντί της τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης, χωρίς καμία καθυστέρηση και αναμονή. Δίνουμε την πρώτη απάντηση μας την Τρίτη 8/8 στις 12.00 στο υπουργείο εργασίας.

Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Όπως έγινε με τον Λάσκαρη, τον Κατρούγκαλο και άλλους, οι νόμοι τους θα μείνουν στα χαρτιά. Δε θα περάσουν.

Να απαιτήσουμε με βάση τις δικές μας ανάγκες:

  • 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο. Σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας
  • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Κανείς εργαζόμενος χωρίς σύμβαση

Εμείς επιλέγουμε τις ζωές μας και όχι τα κέρδη τους.

Όλοι και όλες Την Τρίτη 8/8 στις 12 το μεσημέρι - Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας.

902

*

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ 16ΩΡΟ

Εργασία κατά παραγγελία και φυλάκιση συνδικαλιστών για απεργία

Δουλειά όταν και όποτε σε θέλει η εργοδοσία και ποινικές ευθύνες συνδικαλιστών σε απεργία είναι μερικές από τις αντεργατικές προβλέψεις του νομοσχεδίου του υπουργείου εργασίας που επιβεβαιώνει ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης σε μια προσπάθεια να κάνουν τους εργαζόμενους κυριολεκτικά έρμαιο των εργοδοτών! Η πρώτη απάντηση δίνεται την Τρίτη με διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο υπουργείο εργασίας (βλ. πάνω)

Μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας για 16ωρη ημερήσια εργασία σε περισσότερους εργοδότες το φως της δημοσιότητας είδαν κι άλλες σοβαρές αντεργατικές προβλέψεις του νομοσχεδίου που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει σε διαβούλευση. 

Γίνεται προσπάθεια να θεσμοθετηθούν οι συμβάσεις εργασίας κατά παραγγελία, ακόμα και μηδενικών ωρών. Δηλαδή η εργοδοσία θα έχει τη δυνατότητα να καλεί τον εργαζόμενο για δουλειά όποτε τον χρειάζεται και να τον πληρώνει με την ώρα εργασίας! Με ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο 24 ώρες νωρίτερα, η εργοδοσία θα απαιτεί κατά παραγγελία εργασία και ο εργαζόμενος θα είναι υποχρεωμένος να πάει για δουλειά. Μάλιστα θα προβλέπονται και περιπτώσεις για χρόνο ειδοποίησης λιγότερο των 24ωρών...  Τα συμβόλαια «zero-hour contracts» (και εδώ από Μποτίλια) είναι παλιά ιστορία σε ευρωπαϊκά κράτη. 

Όλα αυτά κατ’ επιταγή της Οδηγίας 2019/1152 για δήθεν «διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» που η κυβέρνηση θέλει να ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο. Είναι η ίδια Οδηγία που επιτρέπει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν μέχρι θανάτου για περισσότερα αφεντικά την ημέρα αρκεί να ενημερώνονται για τους βασικούς όρους απασχόλησης και με βάση αυτή την πρόβλεψη ο Αδωνις Γεωργιάδης μίλησε για 16ωρο δηλώνοντας ότι «μπορεί  κάποιος εργαζόμενος να δουλεύει δύο 8ωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες...».

Την Οδηγία της εργασιακής γαλέρας καταψήφισε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στις 16/04/2019, ενώ υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο από τη ΝΔ και τους ναζί Χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές, και υπέγραψε φαρδιά-πλατιά η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Επιβεβαίωση των ενταργατικών προβλέψεων από τον Αδ. Γεωργιάδη

«Εξαιρετική η παρουσίαση του Νομοσχεδίου μας από την @RoulaSalourou στην @Kathimerini_gr χωρίς κραυγές και ανούσιες φασαρίες θέτει ακριβώς τα θέματα που είναι προς νομοθέτηση», έγραψε στο Twitter ο Αδωνις Γεωργιάδης επιβεβαιώνοντας το κυριακάτικο δημοσίευμα, το οποίο αναφερόταν και σε πρόβλεψη του νομοσχεδίου για ποινικές ευθύνες των συνδικαλιστών κατά τη διάρκεια μιας απεργίας.

Και ποινικές ευθύνες συνδικαλιστών

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, εκτός από τις αστικές ευθύνες που προβλέπει ο νόμος Χατζηδάκη πλέον θα προβλέπονται και ποινικές ευθύνες στους συνδικαλιστές με πρόσχημα την «παρεμπόδιση της εργασίας κατά της διάρκεια της απεργίας».

Γίνεται ακόμα λόγος για «ψυχολογική βία» και για «κατάληψη χώρων εργασία ή εισόδων τους, ιδίως κατά τη διάρκεια απεργία», που σύμφωνα με το δημοσίευμα «θα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον 5.000 ευρώ»!

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός γνωρίζουν ότι η εφαρμογή αντεργατικών ρυθμίσεων απαιτεί και μέτρα κατά του δικαιώματος στην απεργία, κατά των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης για να είναι ο εργαζόμενος εκτός από έρμαιο της εργοδοσίας και απροστάτευτο.

Ωστόσο το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξαναγκάζεται να συμπληρώσει το νόμο - έκτρωμα Χατζηδάκη και με την απειλή της φυλάκισης δείχνει ότι το δίκιο των εργαζομένων και οι αγώνες του για τις ανάγκες τους δεν χωρούν στους νόμους τους όπως απαιτούν επιχειρηματικοί όμιλοι και ΕΕ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.