Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

➽ Και η σφαγή συνεχίζεται ➽ Πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές των ιουδαιοναζί σε Γάζα και Δυτική Όχθη ➽ 20.915 σκοτωμένοι ➽ 54.918 τραυματίες ➽ 1,9 εκατ. (το 85% του πληθυσμού) αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ➽ Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε Παλαιστίνια βουλευτή στη Δυτική Όχθη σπάζοντας την πόρτα του σπιτιού της ➽ VIDEO – Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ σε Γάζα και Δυτική Όχθη (VIDEO)

Φωτό αρχείου. Πηγή: Associated Press

Τετάρτη 27/12/2023 - 09:42

Δεν έχει τέλος η σφαγή των Παλαιστινίων από τις στρατιωτικές δυνάμεις του ισραηλινού κράτους-δολοφόνου, που συνεχίζει για 82η μέρα σήμερα την επίθεσή του, με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν τις τελευταίες ώρες ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών περιοχών της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν εντατικές επιδρομές σε περιοχές ανατολικά του Χαν Γιούνις και στην περιοχή του προσφυγικού καταυλισμού Νουσεϊράτ στα νότια του θύλακα, σημειώνει το WAFA.

Αναφέρει επίσης, επικαλούμενο ιατρικές πηγές, ότι χθες «δεκάδες πολίτες, κυρίως παιδιά και γυναίκες, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε ισραηλινές επιδρομές» στη Λωρίδα της Γάζας.

Την ίδια ώρα το Ισραήλ αυξάνει τις αεροπορικές του επιθέσεις και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Επίθεση του ισραηλινού στρατού σε καταυλισμό Παλαιστινίων προσφύγων στο βόρειο τμήμα της στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιους και τραυμάτισε αρκετούς άλλους, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA, οι έξι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον καταυλισμό Νουρ Σαμς, κοντά στην πόλη Τουλκαρέμ, όπου αναπτύχθηκαν επίσης χερσαία στοιχεία του στρατού.

Πάνω από 300 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σε επιδρομές Ισραηλινών στρατιωτικών ή Εβραίων εποίκων από τις 7 Οκτώβρη, σύμφωνα με καταμέτρηση της Παλαιστινιακής Αρχής.

Από τη βάρβαρη ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί 20.915 άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, κι έχουν τραυματιστεί άλλοι 54.918, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Γάζας.

Οι εχθροπραξίες ανάγκασαν 1,9 εκατ. κατοίκους του παλαιστινιακού θυλάκου -ή με άλλα λόγια το 85% του πληθυσμού- να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Τη μικρή περιοχή απειλεί πλέον λιμός, ενώ τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Εξάλλου, μετά την υιοθέτηση την περασμένη Παρασκευή απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτούσε την άμεση διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας «σε μεγάλη κλίμακα», ο ΟΗΕ ονόμασε χθες την Ολλανδή υπουργό, Σίγκριντ Κάαχ, συντονίστρια για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε πως παρέλαβε χθες 41 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια και επτά νέα ασθενοφόρα μέσω του σημείου διέλευσης στη Ράφα. Ο όγκος της βοήθειας που φθάνει στον θύλακο παραμένει πολύ κατώτερος των αναγκών, υπογραμμίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

902

ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε Παλαιστίνια βουλευτή σπάζοντας την πόρτα του σπιτιού της

Η Χαλίντα Τζαράρ

Τρίτη 26/12/2023 - 17:31

Η Παλαιστίνια βουλευτής Χαλίντα Τζαράρ, ένα από τα γνωστότερα στελέχη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), συνελήφθη σήμερα από τον ισραηλινό στρατό στη Ραμάλα στο πλαίσιο της επιχείρησης τρομοκράτησης, καταστολής, βίας, συλλήψεων, δολοφονιών και καταστροφών και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η Τζαράρ, ηλικίας 60 ετών, συνελήφθη από στρατιώτες του ισραηλινού στρατού, που πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι της στη Ραμάλα «σπάζοντας την πόρτα, στις 5 το πρωί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σύζυγος της Γκασάν Τζαράρ.

Βουλευτίνα του παλαιστινιακού κοινοβουλίου που έχει αναστείλει τις εργασίες του από το 2007, η Τζαράρ αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, έχοντας εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών σε μια ισραηλινή φυλακή. Είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2019 μετά τον θάνατο μιας 17χρονης Ισραηλινής, που είχε σκοτωθεί σε μια επίθεση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σε ένα δελτίο Τύπου, το PFLP ανέφερε πως ο ισραηλινός στρατός «διεξήγαγε σήμερα το πρωί μια τεράστια επιχείρηση συλλήψεων μεταξύ των ηγετικών στελεχών και μελών του PFLP στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη».

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως συνέλαβε την Τζαράρ, παρουσιάζοντάς την ως «την επικεφαλής του PFLP στη Δυτική Όχθη προσθέτοντας πως «αναζητείτο για τρομοκρατία». Άλλοι «υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι» της οργάνωσης συνελήφθησαν επίσης σήμερα το πρωί, προσέθεσε το PFLP.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Κρατουμένων, μια οργάνωση που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων κρατουμένων, περίπου 4.700 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί στη Δυτική Όχθη από την 7η Οκτωβρίου.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.