Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

➽ Ιουδαιοναζί: Σφοδρές μάχες και ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Χαν Γιουνίς ➽ Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ζητά άμεση παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ➽ ΟΗΕ: Ένας στους δύο κατοίκους λιμοκτονεί ➽ Κατοχικοί στρατιώτες στην Τζαμπαλίγια λεηλατούν και καταστρέφουν μαγαζιά Παλαιστινίων, καταγράφοντας τις λεηλασίες και τις καταστροφές που προκαλούν σε βίντεο ➽ Από την απάνθρωπη μεταχείριση του ξεγυμνώματος δεν γλυτώνουν ούτε οι γυναίκες ➽ Κλιμακώνουν τη βία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου έχουν σκοτωθεί πάνω από 260 Παλαιστίνιοι από εποίκους ➽ VIDEO – Tweet

Από την απάνθρωπη μεταχείριση του ξεγυμνώματος δεν γλυτώνουν ούτε οι γυναίκες

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Ο Νετανιάχου απειλεί ότι θα κάνει την Βηρυτό και τον νότιο Λίβανο «Γάζα και Χαν Γιουνίς»

*

Σφοδρές μάχες και ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Χαν Γιουνίς

Δευτέρα 11/12/2023 - 09:15

Με τον ισραηλινό στρατό να επιχειρεί την κατάληψη της Χαν Γιουνίς, συναντώντας σφοδρή αντίσταση από Παλαιστίνιους μαχητές, ολόκληρη η Λωρίδα της Γάζας συγκλονίζεται από μάχες και ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατά αμάχων.

Στιγμιότυπο από βίντεο των «Ταξιαρχιών αλ Κασάμ» που δείχνει επίθεση κατά Ισραηλινών στρατιωτών στη Χαν Γιουνίς

Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε πως έγιναν σφοδρά αεροπορικά πλήγματα στη Χαν Γιουνίς.

Και ο «Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ», έτερη ένοπλη οργάνωση που δρα κυρίως στη Γάζα, έκανε λόγο για σκληρές μάχες σε τομέα της πόλης της Γάζας, υποστηρίζοντας ότι ανατίναξε σπίτι μέσα στο οποίο Ισραηλινοί στρατιώτες έψαχναν υπόγεια σήραγγα.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο σήμερα για εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα και χθες για «μανιασμένες» μάχες σε τομείς της πόλης της Γάζας και της Χαν Γιουνίς, όπου Παλαιστίνιοι μαχητές «βγαίνουν από υπόγειες σήραγγες», πυροδοτούν «εκρηκτικά» και εκτοξεύουν «αντιαρματικές ρουκέτες».

Την ίδια ώρα οι κατοχικές δυνάμεις συνεχίζουν την απάνθρωπη μεταχείριση των Παλαιστίνιων αμάχων. Η παράνομη τακτική του ξεγυμνώματος όσων συλλαμβάνονται, συνεχίζεται με φορτηγά ολόκληρα ξεγυμνωμένων Παλαιστίνιων αιχμαλώτων να κατευθύνονται προς τις ισραηλινές φυλακές.

Από την απάνθρωπη μεταχείριση αυτή δεν γλιτώνουν και οι γυναίκες (φωτό κορυφής).

Παράλληλα, κατοχικοί στρατιώτες λεηλατούν και καταστρέφουν μαγαζιά Παλαιστινίων, καταγράφοντας τις λεηλασίες και τις καταστροφές που προκαλούν σε βίντεο.

Μετά το μπλοκάρισμα από τις ΗΠΑ της προσπάθειας να εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχέδιο απόφασης που καλούσε να κηρυχθεί άμεσα «ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός», αναμένεται να συνεδριάσει αύριο Τρίτη η Γενική Συνέλευση για να συζητήσει την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η κατάπαυση του πυρός αυτή τη στιγμή δεν θα έκανε τίποτε άλλο πέρα από το να διαιωνίσει το πρόβλημα καθώς η Χαμάς είναι πάντα ζωντανή και σχεδιάζει να διαπράξει κι άλλες επιθέσεις όπως αυτή της 7ης Οκτωβρίου», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα ακόμη σχολείο του ΟΗΕ στην Τζαμπαλίγια.

Η ισραηλινή κυβέρνηση επίσης κλιμακώσει τη βία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου έχουν σκοτωθεί πάνω από 260 Παλαιστίνιοι από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών ή Εβραίων εποίκων από την 7η Οκτώβρη, κατά την Παλαιστινιακή Αρχή, όπως και αλλού στην ευρύτερη περιοχή, με φόντο ανησυχίες για περιφερειακή ανάφλεξη.

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ εξαπέλυσε τη νύχτα επιδρομές σε διάφορους τομείς προαστίων της Δαμασκού, της πρωτεύουσας της Συρίας, όπως ανακοίνωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Η αντιαεροπορική άμυνά μας κατέστρεψε πυραύλους, ενώ άλλοι προκάλεσαν περιορισμένες υλικές ζημιές», ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο του συριακού στρατού. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», στόχοι ήταν εγκαταστάσεις της «Χεζμπολλάχ» του Λιβάνου, τη συνοικία Σαγέντα Ζαϊνάμπ και κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

902

*

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ζητά άμεση παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα - ένας στους δύο κατοίκους λιμοκτονεί λέει ο ΟΗΕ

Κυριακή 10/12/2023 - 20:58

Ομόφωνα υιοθέτησε σήμερα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ψήφισμα με το οποίο ζητά άμεση παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας όπου συνεχίζεται η σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. 

Οι 34 χώρες – μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ζήτησαν ομόφωνα «άμεση, διαρκή και ανεμπόδιστη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας» στη Λωρίδα της Γάζας, ζητά τη χορήγηση αδειών εξόδου σε ασθενείς, την παροχή φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού σε αμάχους και την πρόσβαση σε οποιονδήποτε στερείται την ελευθερία του να έχει πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.

Το ψήφισμα που υιοθέτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και προτάθηκε από το Αφγανιστάν, το Μαρόκο, το Κατάρ και την Υεμένη, εκφράζει επίσης τη «σοβαρή ανησυχία» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ανθρωπιστική κατάσταση και την «εκτεταμένη καταστροφή» και ζητά την προστασία όλων των αμάχων.

Να σημειωθεί πως παρά την υπερψήφιση του, ΗΠΑ, Καναδάς και Αυστραλία, συνέχισαν και μετά την υιοθέτηση του να κάνουν πλάτες στο κράτος - δολοφόνο, ζητώντας «πιο ισορροπημένες» διατυπώσεις. 

Την ίδια ώρα με δηλώσεις του σήμερα ο Carl Skau, αναπληρωτής διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, είπε ότι μόνο ένα κλάσμα των προμηθειών που απαιτούνται μπόρεσε να εισέλθει στη Λωρίδα - και πως εννέα στους 10 ανθρώπους δεν μπορούν να φάνε καθημερινά. Οι συνθήκες στη Γάζα έχουν κάνει τις παραδόσεις «σχεδόν αδύνατες», είπε ο Skau, ενώ ο ΟΗΕ τονίζει πως ένας στους δύο κατοίκους της Γάζας λιμοκτονεί. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.