Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Ιουδαιοναζί ➽ Συνεχείς επιδρομές σε Γάζα και Δυτική Όχθη ➽ «Θερίζουν» η πείνα και οι ασθένειες ➽ 326.000 (τουλάχιστον) περιπτώσεις μολυσματικών ασθενειών σε καταφύγια πολιτών ➽ Ο μικρούλης Ιντρίς γεννήθηκε και πέθανε στην επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα ➽ Μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων ζητούν από τον ΟΗΕ να αναγνωριστούν και να κηρυχθούν «οι φρικαλεότητες του Ισραήλ στη Γάζα ως γενοκτονία εν τη γενέσει της» ➽ VIDEO - Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

Συνεχείς επιδρομές σε Γάζα και Δυτική Όχθη - «Θερίζουν» η πείνα και οι ασθένειες

Με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων τους, ο ισραηλινός κατοχικός στρατός εντείνει τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, συνεχίζοντας το έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. 

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στη βόρεια Γάζα, προκαλώντας φόβους για τη ζωή των γιατρών και των ασθενών στο ιατρικό κέντρο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, Ασράφ Αλ Κούντρα, δήλωσε ότι ότι οι ισραηλινές δυνάμεις που μπήκαν στο νοσοκομείο τώρα «ανακρίνουν» ολόκληρο το ιατρικό προσωπικό.

Χθες ο διευθυντής του νοσοκομείου είπε στο Al Jazeera ότι η εγκατάσταση ήταν υπό πολιορκία για μέρες και τα μέλη του προσωπικού, οι ασθενείς και οι εσωτερικά εκτοπισμένοι εκεί δεν είχαν πρόσβαση σε τροφή ή νερό.

Ταυτόχρονα το Ισραήλ συνεχίζει τους σφοδρούς βομβαρδισμούς σε όλη τη Γάζα, προκαλώντας το θάνατο πολλών ανθρώπων, κυρίως αμάχων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, τουλάχιστον 207 νεκροί και 450 τραυματίες έφτασαν τα τελευταία 24ωρα στα νοσοκομεία. Ένας μεγάλος αριθμός θυμάτων εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τα ερείπια των κτιρίων και στους δρόμους.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, τουλάχιστον 18.412 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 50.100 έχουν τραυματιστεί στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.

«Θερίζουν» η πείνα και οι ασθένειες

Άλλη μία σημαντική πλευρά της ανθρωπιστικής καταστροφής που συντελείται στην Γάζα αφορά την «κόλαση» που αντιμετωπίζουν οι επιζώντες. Χιλιάδες άμαχοι λιμοκτονούν από την έλλειψη τροφής την ώρα που το Ισραήλ επιτρέπει με το σταγονόμετρο την ανθρωπιστική βοήθεια.

Κοντά σε αυτά, έρχονται να προστεθούν οι μολυσματικές ασθένειες που διασπείρονται ταχύτατα, λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης που έχουν δημιουργήσει οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Γάζα λέει ότι εντόπισε 326.000 περιπτώσεις μολυσματικών ασθενειών σε καταφύγια πολιτών, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός πιθανότατα είναι κατά πολύ υψηλότερος.

«Γενοκτονία εν τη γενέσει»

Όλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική να ζητήσουν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να αναληφθεί δράση για να αναγνωριστούν και να κηρυχθούν «οι φρικαλεότητες του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του επίθεσης στη Γάζα ως γενοκτονία εν τη γενέσει της».

«Ως μέλη της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, έχετε καθήκον να προασπίζετε τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και να εκπληρώνετε την εντολή του μέσω της πρόληψης ενεργειών που αποσκοπούν στην καταστροφή της ύπαρξης μιας ομάδας ανθρώπων εν όλω ή εν μέρει», γράφουν στην επιστολή τους οι υπογράφοντες από την Ιορδανία, το Ιράκ, το Μπαχρέιν και αλλού.

Εντείνονται οι επιθέσεις στη Δυτική Όχθη

Στο μεταξύ, ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις δολοφονικές του επιθέσεις και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εντείνοντας την επιδρομή του στην Τζενίν.

Τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι έχουν ήδη σκοτωθεί, αρκετοί εκ των οποίων σε επίθεση ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού συνεχίζουν να καταστρέφουν βασικές υποδομές.

Παραμένει η ένταση στα σύνορα με τον Λίβανο

Η Χεζμπολάχ ανακοινώνει ότι εξαπέλυσε επιθέσεις σε δύο ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις στην ανατολική πλευρά των συνόρων απέναντι από τις λιβανικές πόλεις Μπλίντα και Μέις ελ Τζαμπάλ.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τις επιθέσεις σε δύο δηλώσεις, λέγοντας ότι και οι δύο πέτυχαν «άμεσες επιθέσεις».

Οι διασυνοριακές συγκρούσεις μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ κλιμακώνονται τις τελευταίες εβδομάδες, εγείροντας φόβους για έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα λέει ότι οι επιθέσεις της στο Ισραήλ είναι για την υποστήριξη των Παλαιστινίων στη Γάζα. Το Ισραήλ έχει επίσης βομβαρδίσει συνοριακά χωριά και θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

902

*

Ο μικρούλης Ιντρίς γεννήθηκε και πέθανε στην επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα

Πηγή: Associated Press

Ο μικρούλης Ιντρίς ήταν τυλιγμένος σε ένα λευκό σάβανο και μια γαλάζια κουβερτούλα με βούλες, με τη γιαγιά του να τον κρατά σφιχτά στο στήθος και να κλαίει χωρίς σταματημό ενώ ήταν γονατισμένη δίπλα σε σορούς που κείτονταν στο δάπεδο νοσοκομείου της Γάζας.

Ο Ιντρίς αλ-Ντμπάρι, που γεννήθηκε πριν από ένα μήνα ενώ γύρω του μαινόταν η επίθεση του Ισραήλ, ζούσε σε σκηνή στη Ράφα, στη νότια Γάζα, με την οικογένειά του που είχε εγκαταλείψει το σπίτι της, όταν ο ίδιος και η μητέρα του, η Γουαφάα, σκοτώθηκαν σήμερα στην νυχτερινή ισραηλινή αεροπορική επίθεση.

Μετά την επίθεση, οι σοροί τουλάχιστον δέκα ενηλίκων και παιδιών είχαν τοποθετηθεί σε κουβέρτες που είχαν απλωθεί στο δάπεδο του νοσοκομείου Αμπού «Γιοσέφ αλ-Νατζάρ» στη Ράφα, όλες τυλιγμένες σε λευκά σάβανα με τα ονόματα των νεκρών και τις ημερομηνίες θανάτου να είναι γραμμένα πάνω τους.

Πηγή: Associated Press

Μεταξύ των συντετριμμένων συγγενών που με σκυμμένα τα κεφάλια βρίσκονταν γύρω από τους νεκρούς, ήταν η Ουμ Ζεγιάντ αλ-Ντμπάρι, η γιαγιά του Ιντρίς, που ξετύλιξε προσεκτικά το πάνω μέρος του σαβάνου για να δει το πρόσωπό του και χάιδεψε απαλά τα μαύρα του μαλλιά.

«Το μωρό γεννήθηκε στις αρχές του πολέμου, στις αρχές, γεννήθηκε πριν από ένα μήνα και κάτι», δήλωσε, με τη φωνή της σπασμένη από λυγμούς και την απόγνωσή της να είναι εμφανής στο πρόσωπό της.

«Αγάπη μου», είπε, φιλώντας το μέτωπο του Ιντρίς, πριν επαναλάβει ψιθυρίζοντας «αγάπη μου».

Η σορός του Ιντρίς τοποθετήθηκε επάνω στη μητέρα του, στης οποίας το σάβανο ήταν γραμμένες οι λέξεις «η μάρτυρας Γουαφάα αλ-Ντμπάρι» και η ημερομηνία θανάτου της –12 Δεκεμβρίου 2023. Η Ουμ Ζεγιάντ παρέμεινε γονατισμένη δίπλα τους, με το χέρι της ακουμπισμένο στον Ιντρίς.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

902

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.