Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Εντάξει ρε παιδιά, δεν τον είπε και Κούλη ο Μπίμπης: «Καλέ μου φίλε Κυριάκο, το καλύτερο πράγμα εκτός από το να στέκεσαι στο πλευρό του Ισραήλ, είναι να βρίσκεσαι στο Ισραήλ, όπως κάνεις εσύ» — «Αγαπητέ Bibi εύχομαι να μην είναι μεγάλο το ανθρωπιστικό κόστος» — ΚΚΕ: Πρόκληση και συνενοχή στο έγκλημα συνιστά η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ ΜΕ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Απευθείας στήριξη Μητσοτάκη στη βαρβαρότητα του κράτους-δολοφόνου

«Αγαπητέ Bibi» αποκάλεσε τον Νετανιάχου και ευχήθηκε να μην είναι «μεγάλο το ανθρωπιστικό κόστος»

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Τη συνενοχή στο έγκλημα του κράτους-δολοφόνου σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας σηματοδότησε η επίσκεψη στο Ισραήλ και η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ.

Αποκαλώντας τον αιματοβαμμένο πρωθυπουργό του Ισραήλ «αγαπητέ Bibi», ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέδειξε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι στην πρώτη γραμμή εκείνων που στηρίζουν απροκάλυπτα τη βαρβαρότητα σε βάρος ενός φυλακισμένου λαού, του Παλαιστινιακού, στο όνομα της «αυτοάμυνας». Δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Κ. πρωθυπουργέ, αγαπητέ Bibi. Έρχομαι εδώ όχι μόνο ως σύμμαχος, αλλά ως αληθινός φίλος. Αυτό που συνέβη ήταν πραγματικά φρικτό. Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε και υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Κάναμε μια πολύ σαφή διάκριση μεταξύ της Χαμάς και του Παλαιστινιακού λαού. Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε και να ελπίζουμε πως ό,τι και αν συμβεί πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος. Μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξή μας, τη βοήθειά μας».

Ο Κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει στο κράτος-δολοφόνο το «δικαίωμα» στον σφαγιασμό των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας όπου σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς σχεδόν 5.000 Παλαιστίνιοι εκ των οποίων σχεδόν 2.000 είναι τα νεκρά παιδιά! 

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αποκάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του

«καλέ μου φίλε Κυριάκο» και πρόσθεσε: «Χαίρομαι πολύ που σε βλέπω εδώ. Πάντα λέω ότι το καλύτερο πράγμα εκτός από το να στέκεσαι στο πλευρό του Ισραήλ, είναι να βρίσκεσαι στο Ισραήλ. Στο Ισραήλ, όπως κάνεις εσύ». Ανάφερε ακόμα πως «εκτιμώ την αλληλεγγύη σας, της κυβέρνησής σας και του ελληνικού λαού, αυτή τη σκοτεινή ώρα» και ισχυρίστηκε ότι «είναι μια μάχη του πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα» και ταύτισε την Χαμάς με τον ISIS για να δικαιολογήσει το έγκλημα στη Γάζας, υποστηρίζοντας πως «είμαστε στη μεριά του πολιτισμού και πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί απέναντι στη Χαμάς, που είναι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ειπώθηκε το παραμικρό στο διάλογο των δύο πρωθυπουργών για τον ισραηλινό βομβαρδισμό του ελληνορθόδοξου μοναστηριού του Αγ. Πορφυρίου όπου υπήρξαν θύματα, ούτε για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου «Αλ Αχλί» της Γάζας με εκατοντάδες νεκρούς.

902

ΚΚΕ: Πρόκληση και συνενοχή στο έγκλημα συνιστά η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ

Πηγή: Eurokinissi

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ (πάνω) αναφέρει:

«Την ώρα που το κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις του σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ιερουσαλήμ και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου συνιστά πρόκληση και συνενοχή στο έγκλημα.

Η δήλωση Μητσοτάκη για "το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα", το οποίο δήθεν "πρέπει να ασκεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος", είναι όχι μόνο ανιστόρητη, αλλά και εξοργιστική. Αλήθεια, πόσα παιδιά πρέπει να σκοτωθούν για να θεωρηθεί "μεγάλο το ανθρωπιστικό κόστος";

Κι όλα αυτά λίγες μόνο ημέρες μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό του νοσοκομείου της Γάζας με εκατοντάδες νεκρούς και της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στη Γάζα, με 18 νεκρούς, παρά τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που στη συνέχεια έκρυψε τόσο το ίδιο το γεγονός του βομβαρδισμού, όσο και τους υπαίτιους.

Καμιά υποστήριξη στην κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ. Καμιά παροχή διευκολύνσεων, βάσεων και άλλων υποδομών, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε θύτη του Παλαιστινιακού λαού.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δεν εκφράζουν τα αισθήματα του ελληνικού λαού, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε αλληλέγγυος στον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης. Οι υπερασπιστές της ισραηλινής κατοχής θα απομονωθούν από τον λαό μας».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.