Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ: Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης - Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή! — Απειλητικό τελεσίγραφο του Ισραηλινού στρατού προς 1,1 εκατομμύριο Παλαιστίνιους με τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων — ΕΕΔΥΕ: Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης - Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή στη Γάζα — ΚΚΕ: Καμιά εμπλοκή της χωρας μας στη σφαγή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ στη Γάζα

ΚΚΕ

Με τους λαούς που παλεύουν για Λευτεριά και Δίκιο - Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

 

Το ΚΚΕ είναι με τους λαούς που παλεύουν για Λευτεριά και Δίκιο.

Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη!

Καμιά εμπλοκή της χωρας μας στη σφαγή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ στη Γάζα

*

ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ

Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης - Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή στη Γάζα

Την αφίσα για την αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, κυκλοφόρησε η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, καλώντας παράλληλα να μην υπάρξει καμία συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή στη Γάζα.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «Η ΕΕΔΥΕ, οι αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος εκφράζουμε την αμέριστη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και στο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τη χώρα του από την ξένη κατοχή! Στεκόμαστε στο πλευρό του και δυναμώνουμε τον αγώνα μας για:

  • Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».

902

*

*

Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης - Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή!

Πηγή: Associated Press

Παρασκευή 13/10/2023 - 09:41

Την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης εκφράζουν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Ελλάδας, δηλώνοντας ότι στέκονται στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και του δικαιώματός του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα.

Καλούν παράλληλα σε δυνάμωμα του αγώνα μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα στη χώρα μας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα των Παλαιστινίων για:

  • Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Την αλληλεγγύη τους εκφράζουν μεταξύ άλλων: Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, το Εργατικό Κέντρο Σάμου. 

Επίσης, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Γάλα - Ποτά - Τρόφιμα, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Επιπλέον, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν.Αττικής και Νήσων, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν», η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ – Τραπεζών, τo Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος.

Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ-ΝΑΤ), το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων», ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας και Περιχώρων, η ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ.

Επίσης, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, η Ά ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων ν. Ξάνθης, το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Ν. Ηρακλείου,  η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

Ακόμα, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η Ενότητα», το Σωματείo Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και περιφέρειας, το Σωματείο Ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών Θράκης, το Σωματείο Τουριστικών επαγγελμάτων ν. Έβρου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Έβρου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου, η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Χανίων, η ΕΔΟΠ ΔΕΗ Νομού Ηλείας.

902

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Απειλητικό τελεσίγραφο του Ισραηλινού στρατού προς 1,1 εκατομμύριο Παλαιστίνιους με τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων

Πηγή: Associated Press

Παρασκευή 13/10/2023 - 08:14

Με τελεσίγραφο 24 ωρών προς 1,1 εκατομμύριο Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας και να μετακινηθούν προς τον νότιο τομέα του θύλακα, εντείνει την επιθετικότητα και τις απειλές το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, με τις πλάτες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. 

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ενημερώθηκε για αυτή την διαταγή του ισραηλινού στρατού πως περίπου 1,1 εκατ. Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας καλούνται να μετακινηθούν εντός 24 ωρών.

«Θεωρώντας αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο, χωρίς καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες», ο ΟΗΕ περιορίστηκε να απευθύνει έκκληση για να «ακυρωθεί» η διαταγή αυτή.

Ο Στεφάν Ντουζαρίκ, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, του Αντόνιο Γκουτέρες, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ανέφερε πως «Τα Ηνωμένα Έθνη απευθύνουν σθεναρή έκκληση οποιαδήποτε τέτοια διαταγή, αν επιβεβαιωθεί, να ακυρωθεί προκειμένου να αποφευχθεί να μεταμορφωθεί αυτή που είναι ήδη τραγωδία σε καταστροφή».

Κατά τον κ. Ντουζαρίκ, η διαταγή αφορά τους πάντες ανεξαιρέτως, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του ΟΗΕ και χιλιάδων ανθρώπων που έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του διεθνούς οργανισμού, κυρίως σχολεία, κέντρα υγείας και κλινικές.

Στην ανακοίνωση του Ισραηλινού στρατού εντείνονται οι απειλές ότι η πόλη θα μετατραπεί σε πεδίο στρατιωτικών επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας τις επόμενες ημέρες και αναφέρεται πως «Δεν θα επιτραπεί να επιστρέψετε στην πόλη της Γάζας παρά με νεότερο ανακοινωθέν».

Ακόμη, ο ισραηλινός στρατός διεμήνυσε στους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας να μην πλησιάζουν τον «φράκτη» -το τείχος- που χωρίζει τον μικρό παλαιστινιακό θύλακα από την ισραηλινή επικράτεια.

Σήμερα, στο Ισραήλ μεταβαίνουν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα για να συναντηθούν με την ισραηλινή ηγεσία, και να στηρίξουν τις δολοφονικές επιχειρήσεις της έναντι του Παλαιστινιακού λαού. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.