Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Συνεχίζεται η θηριωδία στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος - δολοφόνο: 5.791 νεκροί (704 σε ένα 24ωρο), ανάμεσά τους 2.360 παιδιά — Αντιδράσεις από συνέντευξη 85χρονης ομήρου που απελευθερώθηκε — Μακρόν: Ζητά εμπλοκή των ΝΑΤΟικών στον «πόλεμο κατά της Χαμάς»! (Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ

Περισσότεροι από 700 Παλαιστίνιοι νεκροί σε ένα 24ωρο από το κράτος - δολοφόνο

Τρίτη 24/10/2023 - 18:47

Συνεχίζονται ασταμάτητα οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά και μετατρέποντας σε ερείπια τις εναπομείνασες πόλεις.

Το απόγευμα έγινε στόχος ένας πολυσύχναστος δρόμος στα κεντρικά της Λωρίδας της Γάζας, ενώ εκρήξεις σημειώθηκαν πολύ κοντά στο νοσοκομείο Αl Wafa στην πόλη της Γάζας.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας στη Γάζα, μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, έχουν σκοτωθεί 704 Παλαιστίνιοι. Από τις 7 Οκτώβρη, οι νεκροί ανέρχονται στους 5.791 ανάμεσά τους 2.360 παιδιά.

Το σύστημα Υγείας στη Γάζα κατέρρευσε λόγω της έλλειψης καυσίμων και των συνεχών ισραηλινών βομβαρδισμών. Ο βάρβαρος ισραηλινός αποκλεισμός στερεί τα Νοσοκομεία από καύσιμα και φάρμακα.

Σήμερα μόνο, 40 κέντρα υγείας και σταθμοί πρώτων βοηθειών σταμάτησαν να λειτουργούν. Το ιδιωτικό «Νοσοκομείο της Ινδονησίας», το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της βόρειας Γάζας, έκλεισε το ρεύμα σε όλες τις μονάδες εκτός από την ΜΕΘ. Παρόλα αυτά, τραυματίες καταφθάνουν συνεχώς. Το άλλο μεγάλο νοσοκομείο της Βόρειας Γάζας που μπορεί να λειτουργήσει, στην Μπέιτ Χανούν, έχει αναστείλει την λειτουργία του λόγω τον βομβαρδισμών.

Ο αρχηγός του ισραηλινού επιτελείου αντιστράτηγος Herzi Halevi ξεκαθάρισε ότι το Ισραήλ δεν έχει καμία πρόθεση να περιορίσει τις φονικές αεροπορικές επιδρομές του στη Γάζα. «Θέλουμε να φέρουμε τη Χαμάς σε κατάσταση πλήρους διάλυσης», δήλωσε ο Halevi σε δήλωσή του. «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τις χερσαίες επιχειρήσεις στο νότο», ισχυρίστηκε.

Αντιδράσεις προκαλεί η συνέντευξη της 85χρονης ομήρου που απελευθερώθηκε

Η μία από τις δύο ομήρους που απελευθερώθηκαν χθες από τη Χαμάς, η 85χρονη Γιοτσεβέντ Λίφσιτζ, σε συνέντευξη που έδωσε είπε πως χτυπήθηκε από μαχητές κατά τη μεταφορά της στη Γάζα στις 7 Οκτώβρη, αλλά στη συνέχεια είχε καλή μεταχείριση στη διάρκεια της αιχμαλωσίας της στον παλαιστινιακό θύλακα. Η  85χρονη αποτυπώθηκε σε βίντεο να δίνει το χέρι της σε ενόπλους της Χαμάς που την απελευθέρωσαν.

Από το ισραηλινό νοσοκομείο που έδωσε τη συνέντευξη, η 85χρονη είπε ότι στη Γάζα οι άνδρες της Χαμάς την οδήγησαν μέσα σε σήραγγες, τις οποίες συνέκρινε με ιστό της αράχνης, και τη μεταχειρίστηκαν καλά. Η Λίφσιτς ανέφερε πως την επισκέφθηκε γιατρός, ο οποίος και εξασφάλισε ότι η ίδια και άλλοι όμηροι θα έπαιρναν το ίδιο είδος φαρμάκων που έπαιρναν και στο Ισραήλ. Είπε ακόμη ο ισραηλινός στρατός δεν έλαβε αρκετά σοβαρά υπόψη την απειλή της Χαμάς, και πως ο πολυδάπανος φράκτης ασφαλείας, που υποτίθεται ότι θα κρατούσε μακριά τους μαχητές, «δεν βοήθησε καθόλου».

Μετά τη συνέντευξη υπήρξε δυσαρέσκεια στην ισραηλινή κυβέρνηση για το νοσοκομείο επειδή επέτρεψε να δώσει τη συνέντευξη. Σύμφωνα με «Al Jazeera», αξιωματούχοι του πρωθυπουργικού γραφείου πήγαν στο νοσοκομείο λίγες ώρες πριν από τη συνέντευξη Τύπου και ζήτησαν να μην ειπωθεί ότι η Χαμάς φρόντισε τους απελευθερωμένους αιχμαλώτους.

Διαβεβαιώσεις Νετανιάχου περί ενότητας

Με μια ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ότι βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τις ηγεσίες του υπουργείου Άμυνας και του ισραηλινού στρατού, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιχειρεί να απαντήσει στις ολοένα και αυξανόμενες αναφορές του ισραηλινού Τύπου για την ύπαρξη έντονων αντιθέσεων μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ.

Χθες, και ενώ η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται «επικείμενη», η μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα του Ισραήλ Yedioth Ahronoth δημοσίευσε άρθρο κατά της κυβέρνησης, γράφοντας ότι μια «κρίση εμπιστοσύνης» έχει εγκατασταθεί ανάμεσα στον Νετανιάχου και την στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ. Το γραφείο του Νετανιάχου, μαζί με τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού, εξέδωσαν ανακοίνωση - απάντηση στην οποία δήλωναν ότι βρίσκονται σε πλήρη συνεργασία και καλούσαν τα μέσα ενημέρωσης να αποφύγουν «ψευδή δημοσιεύματα που το μόνο που κάνουν είναι να βλάπτουν την ενότητα και την ισχύ μας».

Σήμερα, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος να ξεκινήσει την χερσαία επιχείρηση κατά της Γάζας, υπό την προϋπόθεση ότι η πολιτική ηγεσία θα δώσει το πράσινο φως.

902   (Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», «Al Jazeera»)

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ο Μακρόν ζητά εμπλοκή των ΝΑΤΟικών στον «πόλεμο κατά της Χαμάς»!

Πηγή: Associated Press

Τρίτη 24/10/2023 - 14:29

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο της έντασης στη Μέση Ανατολή, με χώρες του ευρωατλαντικού μπλοκ να δηλώνουν έτοιμες να εμπλακούν στην αιματηρή σύρραξη, στο πλευρό του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε σήμερα, από το Ισραήλ όπου βρίσκεται, τη διεύρυνση του ευρωατλαντικού στρατιωτικού συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, που έχει αναπτυχθεί στο Ιράκ και τη Συρία με πρόσχημα την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, ώστε να περιλάβει και τον πόλεμο κατά της Χαμάς.

Η Γαλλία είναι έτοιμη, ο διεθνής συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους, στον οποίο συμμετέχουμε για επιχειρήσεις στο Ιράκ και τη Συρία, να πολεμήσει επίσης κατά της Χαμάς, είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τη συνάντησή τους στην Ιερουσαλήμ, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η τρομοκρατία είναι ο κοινός μας εχθρός.

Ο Εμανουέλ Μακρόν εκτόξευσε απειλές κατά του Ιράν, της Χεζμπολλάχ στο Λίβανο και των Χούτι στην Υεμένη λέγοντας να μην αναλάβουν το ρίσκο να ανοίξουν νέα μέτωπα. 

Από την πλευρά του, ο Νετανιάχου είπε ότι ο ισραηλινός στρατός θα καταστρέψει τη Χαμάς και ότι είναι πιθανόν η σύρραξη να διαρκέσει πολύ.

902 (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.