Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Κουαρτέτο για τρία πριόνια και ένα τσεκούρι - Η ελληνική(;) κυβέρνηση αντιστέκεται(!)

Στην κλίνη των δανειστών συντάξεις & μισθολόγιο
Πιέζουν για νέες περικοπές
Των Θ. Τσίρου - Ν.Τσίτσα
04 Δεκ. 15 (21:06) | upd: 04 Δεκ. 15 (20:56)
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των τεσσάρων Θεσμών για τετραήμερη μάχη με την κυβέρνηση επί της δεύτερης λίστας με τα προαπαιτούμενα.
Ασφαλιστικό και νέο ενιαίο μισθολόγιο αποτελούν τα νέα μεγάλα αγκάθια. 

Ξανά στο σημείο μηδέν η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό
Κατά την τετραήμερη επίσκεψη στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα μπει αναγκαστικά και το θέμα του ασφαλιστικού καθώς η κυβέρνηση πιέζεται ασφυκτικά από τους θεσμούς τουλάχιστον τα εισπρακτικά μέτρα του ασφαλιστικού (τουλάχιστον ο περιορισμός της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1%) να περάσει από την ελληνική Βουλή πριν αλλάξει ο χρόνος.  
Η κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκεται ξανά στο σημείο μηδέν καθώς μετά την εγκατάλειψη της ιδέας τα προαπαιτούμενα του μνημονίου για το ασφαλιστικό να εκπληρωθούν μέσα από μια συνολική μεταρρύθμιση έρχεται και η απόρριψη από πλευράς των Θεσμών της πρότασης για κάλυψη των υποχρεώσεων με αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.
Το μέτρο έχει κριθεί αντιαναπτυξιακό και επικίνδυνο για την ανεργία από πλευράς των Θεσμών άποψη που συμμερίζεται και ο επικεφαλής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας  όπως προκύπτει από την έκθεση που κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής. 
Ετσι στο τραπέζι έχει απομείνει στην πραγματικότητα μια ακόμη περικοπή των συτνάξεων με την κυβέρνηση να καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε δυο εξίσου «κακά σενάρια».
  • Το πρώτο σενάριο προβλέπει μικρή περικοπή σε όλες τις συνταξεις σε ποσοστό 6% ή 7%. Εχει ομως το μειονέκτημα ότι προκαλεί δυσαρέσκεια σε 2,8 εκατ. συνταξιούχους και ουσιαστικά ακυρώνει την δέσμευση της κυβέρνησης πως δεν θα θιγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
  • Το δεύτερο σενάριο προβλέπει ορισμό ενός ορίου κάτω απο το οποίο δεν θα υπάρξει μείωση. Το μειονέκτημα της πρότασης είναι ότι τα ποσοστά περικοπών θα είναι διψήφια άνω του 13% 14% και αυτό εξαιτίας του γεγονότος ότι η μέση σύνταξη παραμένει σε επίπεδα κάτω των 900 ευρώ.
  • Βέβαιη είναι τέλος η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα ταμεία επικουρικής ασφάλισης έστω και με διαφορετική ονομασία. 
Στον αέρα και το σχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο
Σύμφωνα με πληροφορίες και το σχέδιο που εμφάνισε η κυβέρνηση για το ενιαίο μισθολόγιο απορρίπτεται. 
 Οι δανειστές φέρονται δυσαρεστημένοι από νομοθετικές ρυθμίσεις που εισήγαγε η κυβέρνηση με τα τελευταία νομοσχέδια, όπως για παράδειγμα η διατήρηση της προσωπικής διαφοράς στους υπαλλήλους που έχουν μεταταγεί, εκτιμώντας ότι αυξάνουν το μισθολογικό κόστος και πως αποτελούν «μονομερείς ενέργειες».
Σύμφωνα με πηγές των δανειστών το «κουαρτέτο» την ερχόμενη εβδομάδα θα ζητήσει την μείωση των βασικών μισθών στο δημόσιο στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα γεγονός που θα επιφέρει ονομαστικές μειώσεις από 70-150 ευρώ στις βασικές αποδοχές.
  • Η συγκεκριμένη πρόταση είχε κατατεθεί από το κουαρτέτο στην εκκίνηση των διαπραγματεύσεων και είχε απορριφθεί από την ελληνική πλευρά λόγω της σημαντικής μείωσης των μισθών στο Δημόσιο τα τελευταία χρόνια που αγγίζει το 40%.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει στο κουαρτέτο την μελέτη για το νέο μισθολόγιο και αναμένει τις παρατηρήσεις των δανειστών. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι δανειστές έχουν δείξει να μην διαφωνούν στην διατήρηση των σημερινών επιπέδων των βασικών μισθών κατά την διάρκεια των προχωρημένων συζητήσεων που είχαν με την ελληνική πλευρά για το θέμα.
Υποστηρίζουν δε ότι η απαίτηση των δανειστών για αύξηση της ψαλίδας των αποδοχών των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης με αυτές των κατόχων πανεπιστημιακών τίτλων επιτυγχάνεται με την απόδοση κλιμακίων ανά τριετία για τους ΥΕ υπαλλήλους και ανά διετία για τους ΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.