Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΤσΗΠΑς-Κερι: Πιστοί φίλοι και ενεργειακoί σύντροφοι ‒ ΚΚΕ: Βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΖΟΝ ΚΕΡΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Πλήρης στοίχιση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
Παρ, 04/12/2015 - 16:43
Με τη διαβεβαίωση ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελεί πιστό σύμμαχο των ΗΠΑ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, αλλά και ένα πεδίο κερδοφορίας των αμερικανικών επιχειρηματικών συμφερόντων, αναχώρησε από την Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.
ΚΚΕ: Η επίσκεψη Κέρι σηματοδοτεί βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
Παρ, 04/12/2015 - 18:00
Σε ανακοίνωση για την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Αθήνα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στην Αθήνα και οι φιλοφρονήσεις που αντάλλαξε με την ελληνική κυβέρνηση, πέρα απ’ τα όρια της εθιμοτυπικής διπλωματίας, σηματοδοτούν την, πολύ επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο στη Συρία, που βρίσκεται σε εξέλιξη και επισφραγίζει την πρόθυμη συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή.
Η επίσκεψη Κέρι, σε συνέχεια προηγούμενων επισκέψεων Αμερικανών αξιωματούχων, πραγματοποιείται σε μια περίοδο που οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στη Μέση Ανατολή, στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο, που ενισχύεται και διευρύνεται η στρατιωτική παρουσία και δράση ισχυρών καπιταλιστικών κρατών.
Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς έχει ήδη αποδεχθεί τη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς στην περιοχή, με την αποδοχή της ενεργοποίησης του άρθρου 42 της συνθήκης της ΕΕ, αλλά και την προσυπογραφή των επικίνδυνων αποφάσεων του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στις 1-2 Δεκέμβρη 2015, που ανοίγουν το δρόμο για πιο ενεργό ρόλο στους σχεδιασμούς της λυκοσυμμαχίας ενάντια στους λαούς.
Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι η στήριξη των ΗΠΑ στην ελληνική κυβέρνηση στα ζητήματα της οικονομίας και των επενδύσεων, προϋποθέτει τη γρήγορη υλοποίηση των αντιλαϊκών δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου, ενώ οι συζητήσεις για τα Ενεργειακά, είτε αυτά αφορούν συμφωνίες εκμετάλλευσης πρώτων υλών στην Ελλάδα είτε μεταφορά μέσω Ελλάδας πετρελαίου και φυσικού αερίου, δεν γίνονται προς όφελος του λαού, αλλά για λογαριασμό του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου.
Στην ατζέντα των συζητήσεων ξετυλίγεται ένα πλέγμα θεμάτων που αποδεικνύει ότι η επιδιωκόμενη από την άρχουσα τάξη της χώρας μας "γεωστρατηγική αναβάθμιση" είναι επικίνδυνη για την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών της περιοχής, καθώς και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Κέρι κάλυψε την Τουρκία για τις παραβιάσεις της στο Αιγαίο με το σαθρό επιχείρημα ότι "Ελλάδα - Τουρκία είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ".
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία σε επαγρύπνηση, σε ένταση της δράσης ενάντια στη χρήση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και σε οποιαδήποτε συμμετοχή, εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, ενώ επισκέφθηκε και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Μέλισσα» που δραστηριοποιείται γύρω από ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής.
Οι εξελίξεις στη Συρία, το Μεταναστευτικό, η υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων, αλλά και τα Ενεργειακά βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του Τζ. Κέρι με τον Αλ. Τσίπρα και τον Ν. Κοτζιά.

Ο Έλληνας υπουργός, στις κοινές δηλώσεις του με τον Κέρι, έδωσε το στίγμα, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας σε μια περιοχή με πολλά προβλήματα. Τάχθηκε υπέρ της πολιτικής λύσης στη Συρία, ζητώντας και δίκαιη κατανομή των βαρών στο θέμα της κατανομής των προσφύγων. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε, σύμφωνα με τον Κοτζιά, για ζητήματα επενδύσεων και Ενέργειας.
Από την πλευρά του ο Τζον Κέρι, αφού ξεκαθάρισε ότι «οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι αδιάσπαστες, με καλές, αλλά και κακές στιγμές», επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την προσπάθεια της Ελλάδας για οικονομική ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας τα κοινά στρατηγικά συμφέροντα των δύο χωρών, τόσο στον ενεργειακό τομέα, αλλά και στην προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
«Καλωσορίζουμε τη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές και τη σκληρή δουλειά που έχει γίνει για την εφαρμογή της» σημείωσε ο Τζ. Κέρι, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια, αλλά δηλώνοντας πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η αν Ελλάδα συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, η αμερικανική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να διαδώσει στις αμερικανικές εταιρείες ότι η Ελλάδα είναι «ανοιχτή για δουλειές».
Ο Αμερικανός υπουργός είπε ότι η Ελλάδα εργάζεται σκληρά για την καταγραφή των προσφύγων που φτάνουν από την Τουρκία, υπενθυμίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό ούτε ευρωπαϊκό, αλλά παγκόσμιο. Ανακοίνωσε επιπλέον ενίσχυση 24 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας σε δράσεις για τους πρόσφυγες όπως η δημιουργία εγκαταστάσεων υποδοχής και στην Ελλάδα.
Πέρα όμως τις φιλοφρονήσεις και τις προοπτικές για μπίζνες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ερωτώμενος για το αν υπάρχουν δύο μέτρα και δυο σταθμά, με αφορμή τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, έσπευσε να ξεκαθαρίσει την πάγια θέση των ΗΠΑ. 

Τόνισε ότι οι δύο χώρες έχουν διπλωματικούς διαύλους επικοινωνίας για να συζητούν τα θέματα του Αιγαίου, υπογραμμίζοντας ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να συνεργάζονται ως σύμμαχοι στο πλαίσιο ΝΑΤΟ, αλλά και να τηρούν τους διεθνείς κανόνες γειτνίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.