Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Νίκος Σοφιανός - Χρήστος Κατσώτης: Ανάσχεση αυτής της πολιτικής με δυνάμωμα του αγώνα (2 VIDEO)

Νίκος Σοφιανός
Το κρίσιμο είναι να διαμορφωθούν όροι ανάσχεσης της αντιλαϊκής πολιτικής
Πέμ, 10/12/2015 - 11:53
«Το παραμύθι της καλύτερης διαχείρισης της φτώχειας, της ανεργίας και της ανέχειας του κόσμου τελείωσε», σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε παρέμβασή του σε τηλεοπτική συζήτηση το πρωί της Πέμπτης στο «MEGA», τονίζοντας ότι «σήμερα το κρίσιμο είναι να διαμορφωθούν όροι ανάσχεσης αυτής της πολιτικής».
Ο Νίκος Σοφιανός υπογράμμισε ότι ο λαός πρέπει να αντιληφθεί πως κατέρρευσε «το παραμύθι ότι μία άλλη κυβέρνηση μπορεί μέσα σε αυτή την οικονομία να κάνει καλύτερη τη ζωή του κόσμου». Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να τον οδηγήσει στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία, αλλά αντίθετα ο κόσμος «πρέπει να αντιδράσει» και να δει ότι «μπορεί να γίνει αλλιώς», κάτι που το έδειξαν και οι πρόσφατες απεργίες.
Αναφερόμενος στα όσα έγιναν χθες στην Ειδομένη, με τη βίαιη απομάκρυνση των προσφύγων, ο Ν. Σοφιανός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση κινείται στη βάση των δεσμεύσεων που ανέλαβε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου συμφώνησε ουσιαστικά στο μόνιμο εγκλωβισμό 50 χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας. Πρόσθεσε ότι αυτή βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική πρέπει να καταδικαστεί και η Ελλάδα να επιδείξει απειθαρχία στις επιταγές της ΕΕ.
Χρήστος Κατσώτης
Η ζωή του λαού θα χειροτερεύει όσο δεν δυναμώνει ο αγώνας του
Πέμ, 10/12/2015 - 10:43
«Η επίθεση δεν έχει όριο» τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, στην ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει κοινή στρατηγική με την ΕΕ, το ΣΕΒ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν απέναντί τους «ένα μέτωπο εχθρικό για τη ζωή τους» η οποία «θα γίνεται χειρότερη όσο δεν δυναμώνει ο αγώνας τους» για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Σημείωσε ότι μόνο το ΚΚΕ παλεύει για τα καθημερινά προβλήματα του λαού, για τις απολύσεις, το κόψιμο του ρεύματος, τις κατασχέσεις και πρόσθεσε ότι οι προτάσεις νόμου που καταθέτει στη Βουλή μπορούν άμεσα να εφαρμοστούν όπως η πρόταση νομού για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.