Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Προϋπολογισμός 2016: Η βρώμικη δουλειά, το κατούρημα, το αλάτι και η υψηλού επιπέδου αντιπαράθεση (Καραθανασόπουλος - Παφίλης - 3 VIDEO)

Τα φλάμπουρα της «άγνοιας»: Δεν τους ρίχνουμε τίποτα μηνύσεις, Αλέκο;
ΒΟΥΛΗ
Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού του 2016
(VIDEO)

Σάβ, 05/12/2015 - 16:23 - Ενημέρωση: Σάβ, 05/12/2015 - 20:14

Με την ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2016, ο οποίος ενσωματώνει νέα αντιλαϊκά μέτρα ύψους 5,7 δισ. ευρώ.
Πριν τη ψηφοφορία θα πάρουν το λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί.
Ν. Καραθανασόπουλος: Η κυβέρνηση κάνει τη «βρώμικη δουλειά» για το κεφάλαιο
Είστε με την αστική τάξη και τα μονοπώλια και έχετε απέναντι σας την εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, στηλιτεύοντας την προσπάθεια των κυβερνητικών βουλευτών να δείξουν ότι ο προϋπολογισμός του 2016 είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους:
«Είστε με την αστική τάξη και τα μονοπώλια και έχετε απέναντι σας την εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, στηλιτεύοντας την προσπάθεια των κυβερνητικών βουλευτών να δείξουν ότι ο προϋπολογισμός του 2016 είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους.
Παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, κατέδειξε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή και τα μέτρα του κρατικού προϋπολογισμού θα επιμεριστούν αποκλειστικά στο λαό.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι η συγκυβέρνηση κάνει τη «βρώμικη δουλειά», παίρνοντας τα πιο δύσκολα μέτρα και προσπαθώντας να αφοπλίσει το λαϊκό παράγοντα. Πρόσθεσε ότι ο υπουργός Οικονομικών έφτασε πλέον στο σημείο να χρησιμοποιεί την ίδια φρασεολογία με τον διοικητή της ΤτΕ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η κριτική των άλλων αστικών κομμάτων είναι βολική γιατί θέτουν το δίλημμα «υφεσιακά ή αναπτυξιακά μέτρα» που σημαίνει ότι τα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στη Σκύλα και στη Χάρυβδη. Όπως εξήγησε, τα «υφεσιακά» μέτρα σημαίνουν ότι θα αυξηθεί η φορολογία για τα λαϊκά στρώματα, ενώ τα «αναπτυξιακά» μέτρα σημαίνουν μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων που θα καλυφθεί από την περικοπή των κρατικών δαπανών.
Καταλήγοντας, κάλεσε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους για να έρθουν σε ρήξη και απειθαρχία με αυτή την πολιτική.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επιχείρησε να απαντήσει στην επισήμανση του Νίκου Καραθανασόπουλου ότι υιοθετεί όσα λέει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, καταφεύγοντας σε ειρωνείες. «Είμαι έτοιμος να παραδεχθώ ότι μερικά πράγματα είναι αλήθεια ακόμα κι αν τα πει ο Γ. Στουρνάρας. Είμαι έτοιμος να παραδεχθώ για παράδειγμα αν πει ότι οι ομάδες της Βορείου Ελλάδας αδικούνται από τη διαιτησία ή ότι ο άνθρωπος χρειάζεται οξυγόνο για να ζήσει» είπε.
Ωστόσο, αμέσως μετά φρόντισε να υιοθετήσει τα επιχειρήματα των εκπροσώπων του κεφαλαίου, λέγοντας πως «χωρίς επενδύσεις δεν έχει ανάπτυξη». Πρόσθεσε, πως «για το πραγματικό αναπτυξιακό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ και για το πού διαφέρει από αυτά που πιστεύει ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τον Μάρτη του 2016», παραπέμποντας στην ημερομηνία που η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει στο «κουαρτέτο» το «αναπτυξιακό» της σχέδιο, για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος του απάντησε πως οι «αλήθειες» της κυβέρνησης αφορούν την ικανοποίηση του κεφαλαίου και όχι του λαού.
Θ. Παφίλης: Ο λαός να βγάλει συμπεράσματα από αυτή την «υψηλού επιπέδου αντιπαράθεση»
«Όσοι δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα ή όσοι δεν έχουν στρατηγικές και άλλου είδους διαφωνίες επιλέγουν τον ονομαζόμενο κιτρινισμό» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, σχολιάζοντας τις αποπροσανατολιστικές κοκορομαχίες στη Βουλή.
Επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν θα τους ακολουθήσει αλλά θα κάνει πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση. Επίσης, κάλεσε το λαό να βγάλει συμπεράσματα από αυτή την «υψηλού επιπέδου αντιπαράθεση» των άλλων κομμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.