Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Λωρίδα της Γάζας ➽ 131 μέρες γενοκτονίας ➽ 28.473 σκοτωμένοι Παλαιστίνιοι (12.300 παιδιά και περίπου 8.400 γυναίκες) ➽ Οι ιουδαιοναζί συνεχίζουν και με την ανοχή της πολιτισμένης ΕΕ ➽ Ετοιμάζουν το μακελειό στη Ράφα ➽ ΟΗΕ: Θα είναι σφαγή ➽ Κι η Βασίλω πρώτη: Με Έλληνα διοικητή και στρατηγείο την Λάρισα συστάθηκε η επιχείρηση της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα ➽ VIDEO - Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Στους 28.473 τα θύματα του κράτους-δολοφόνου με πάνω από 12.300 νεκρά παιδιά

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επίθεση από τις 7 Οκτώβρη έχει αυξηθεί σε 28.473, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 12.300 παιδιά και περίπου 8.400 γυναίκες.

Τουλάχιστον 68.146 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων 8.663 παιδιά και 6.327 γυναίκες.

Περισσότεροι από 11.000 από αυτούς χρειάζονται μεταφορά για νοσηλεία, ανέφερε το υπουργείο.

(Πηγή: «Al Jazeera»)

902, Τρίτη 13/02/2024 - 14:21

*

Το Ισραήλ ετοιμάζει την εισβολή στη Ράφα - Θα είναι «σφαγή» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Πηγή: Associated Press

Τα επόμενα βήματα για μια γενικευμένη επίθεση στη Ράφα της νότιας Λωρίδας της Γάζας σχεδιάζει το Ισραήλ, κλιμακώνοντας τους βομβαρδισμούς σε βόρεια προάστια της πόλης, στην οποία έχουν καταφύγει πάνω από 1,4 εκατομμύρια εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα «μπορεί να οδηγήσουν σε σφαγή στη Γάζα», προειδοποίησε σήμερα, για μία ακόμη φορά, ο επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) Μάρτιν Γκρίφιθς καλώντας το Ισραήλ να «μη συνεχίσει να αγνοεί» τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας.

«Περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού της Γάζας -πολύ περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι- συνωστίζονται στη Ράφα, βλέποντας τον θάνατο να έρχεται: Έχουν ελάχιστο φαγητό, ουσιαστικά δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, δεν έχουν πουθενά να κοιμηθούν, κανένα ασφαλές μέρος», σχολίασε σε ανακοίνωση, περιγράφοντας μια «επίθεση αδιανόητη ως προς την ένταση, τη βαρβαρότητα και την κλίμακα».

Πηγή: Associated Press

«Σημαίνω συναγερμό για άλλη μια φορά: Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σφαγή στη Γάζα. Θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν στην άβυσσο τις ήδη εύθραυστες ανθρωπιστικές επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

«Δεν έχουμε ούτε τις εγγυήσεις ασφαλείας, ούτε τις προμήθειες για εφοδιασμό, ούτε το προσωπικό που είναι απαραίτητο για να συνεχίσουμε αυτές τις επιχειρήσεις».

«Η διεθνής κοινότητα έχει προειδοποιήσει για τις επικίνδυνες συνέπειες οποιασδήποτε χερσαίας εισβολής στη Ράφα. Η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν μπορεί να συνεχίσει να αγνοεί αυτές τις εκκλήσεις», τόνισε. «Η ιστορία δεν θα είναι επιεικής. Ο πόλεμος αυτός πρέπει να σταματήσει».

Πάνω από το ήμισυ των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων της Γάζας έχουν καταφύγει στη Ράφα, πολλοί από τους οποίους είναι εγκλωβισμένοι στα σύνορα με την Αίγυπτο και ζουν σε αυτοσχέδιες σκηνές.

Την ίδια ώρα, στο Κάιρο συνεχίζονται τα παζάρια για μια ενδεχόμενη εκεχειρία, μεταξύ του διευθυντή της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, και των επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Αιγύπτου, Κατάρ και Ισραήλ.

«Ελπίζω ειλικρινά οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων και κάποια μορφή παύσης των εχθροπραξιών θα είναι επιτυχείς, για να αποτραπεί μια ευρείας κλίμακας επίθεση στη Ράφα», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. «Αυτό θα είχε καταστροφικές συνέπειες», τόνισε. Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι στη διάρκεια της νύχτας η ισραηλινή αντιπροσωπεία επέστρεψε στο Ισραήλ.

Από την πλευρά της η Χαμάς είναι «ανοικτή στην ιδέα να συζητηθεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία για να τερματιστεί η επίθεση και ο πόλεμος», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχός της, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Η Χαμάς και τα άλλα παλαιστινιακά κινήματα αναμένουν τα αποτελέσματα των συνομιλιών του Καΐρου», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

902, Τετάρτη 14/02/2024 - 09:30

*

Ο ισραηλινός κατοχικός στρατός προετοιμάζει την κλιμάκωση του μακελειού στη Ράφα

Ο ισραηλινός κατοχικός στρατός προετοιμάζει την κλιμάκωση του μακελειού κατά του Παλαιστινιακού λαού, δρομολογώντας γενικευμένη επίθεση στη Ράφα, στην πόλη της νότιας Λωρίδας της Γάζας όπου έχουν καταφύγει πάνω από 1,3 εκατομμύρια εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, βιώνοντας άθλιες συνθήκες μαζί με τους 200.000 κατοίκους της.

Η «πρόβα» στην κλιμάκωση των ισραηλινών επιθέσεων με όλα τα μέσα στη Ράφα άρχισε χτες πριν από τα ξημερώματα, με αφορμή την επιχείρηση απελευθέρωσης δύο Ισραηλινών ομήρων από κομάντος της υπηρεσίας ασφαλείας Shin Bet.

Με πρόσχημα την κάλυψη της επιχείρησης, ο κατοχικός στρατός βομβάρδισε σφοδρά για αρκετή ώρα την περιοχή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 67 Παλαιστίνιοι άμαχοι, ανάμεσά τους και αρκετά παιδάκια, και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.

Η προοπτική της επίθεσης του ισραηλινού στρατού στη Ράφα προκαλεί «ανατριχίλα» στις ανθρωπιστικές οργανώσεις αναφορικά με τις συνέπειες που θα έχει. Η προοπτική είναι «τρομακτική», τόνισε χθες Δευτέρα ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. «Με δεδομένη την αιματοχυσία που έχει υποστεί μέχρι τώρα η Γάζα, μπορούμε να φανταστούμε πλήρως τι θα γίνει στη Ράφα», προειδοποίησε ο Φόλκερ Τουρκ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στη Γενεύη.

«Ενδεχόμενη αληθινή στρατιωτική εισβολή στη Ράφα —όπου έχουν στοιβαχτεί κάπου 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι έχοντας πίσω τους τα σύνορα με την Αίγυπτο και χωρίς καμιά τοποθεσία στην οποία θα μπορούσαν να διαφύγουν— είναι τρομακτική», εξήγησε. Η επαπειλούμενη επίθεση θα είχε αποτέλεσμα «εξαιρετικά υψηλός αριθμός αμάχων, για ακόμη μια φορά κυρίως γυναίκες και παιδιά, πιθανόν να σκοτωθούν και να τραυματιστούν».

Από την άλλη, το κράτος-δολοφόνος επιχειρεί να προκαλέσει τον μαζικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων και από το νότο. η Η κυβέρνηση Νετανιάχου «πρότεινε» ο πληθυσμός της πόλης και οι πάνω από ένα εκατ. εσωτερικά εκτοπισμένοι που κατέφυγαν εκεί για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς να μεταφερθούν σε καταυλισμούς πάνω στα σύνορα με την Αίγυπτο, ανέφερε χθες η εφημερίδα Wall Street Journal.

«Δεν θα γίνουμε μέρος στον εξαναγκαστικό εκτοπισμό» των Παλαιστινίων, είπε χθες στη Νέα Υόρκη ο Στεφάν Ντουζαρίκ, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, προσθέτοντας πως «ως έχουν τα πράγματα, δεν υπάρχει καμιά τοποθεσία που να είναι επί του παρόντος ασφαλής» στον παλαιστινιακό θύλακο.

Παράλληλα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για συμφωνία για νέα ανακωχή ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, η οποία θα επιτρέψει να απελευθερωθούν κι άλλοι όμηροι. Ο διευθυντής της CIA, Ρίτσαρντ Μπερνς, αναμένεται εντός της ημέρας στο Κάιρο, για νέες διαπραγματεύσεις με μεσολάβηση του Κατάρ.

902, Τρίτη 13/02/2024 - 08:55

*

ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

Με Έλληνα διοικητή και στρατηγείο την Λάρισα συστάθηκε η επιχείρηση της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα

Με Έλληνα διοικητή και στρατηγείο στη Λάρισα, συστάθηκε επισήμως από την ΕΕ, η «EUNAVFOR ASPIDES» η ευρωπαϊκή στρατιωτική επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εφοπλιστών και των ομίλων της διαμετακόμισης, σε μια περιοχή - σταυροδρόμι ισχυρών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων Ενέργειας και εμπορίου, τις αγορές και τις σφαίρες επιρροής, περιοχή που φλέγεται μετά και το μακελειό του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο της «EUNAVFOR ASPIDES», που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ στις 12 Φλεβάρη, Διοικητής της επιχείρησης διορίζεται ο Έλληνας Αρχιπλοίαρχος, Βασίλειος Γρυπάρης και το Επιχειρησιακό Στρατηγείο της EUNAVFOR ASPIDES βρίσκεται στη Λάρισα. Η περιοχή δράσης της επιχείρησης περιλαμβάνει τα στενά του Μπαμπ ελ Μαντάμπ και το Στενό του Ορμούζ, καθώς και τα διεθνή ύδατα στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν, την Αραβική Θάλασσα, τον Κόλπο του Ομάν και τον Περσικό Κόλπο.

Η επιχείρηση θα είναι η μεγαλύτερη που έχει οργανώσει ποτέ η ΕΕ, ενώ η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει εγκληματικές ευθύνες για αυτή την επιχείρηση. 

Σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο, η EUNAVFOR ASPIDES θα εργαστεί σε στενό συντονισμό με τη στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ «EUNAVFOR ATALANTA» η οποία συστάθηκε το 2008, για να συμβάλει στην ασφάλεια στη θάλασσα στο Δυτικό Ινδικό Ωκεανό και στην Ερυθρά Θάλασσα. Θα συνεργαστεί, επίσης, με την υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επιχείρηση «Prosperity Guardian».

Η αρχική εντολή της EUNAVFOR ASPIDES είναι 12 μήνες από την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας της, με δυνατότητα επανεξέτασης πριν τη λήξη της ισχύος της. Το ποσό δημοσιονομικής αναφοράς για τις κοινές δαπάνες είναι 8 εκατομμύρια ευρώ. Η έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης θα πρέπει να αποφασιστεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της 19ης Φλεβάρη.

902, Τρίτη 13/02/2024 - 19:55

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.