Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 124 μέρες σφαγή αμάχων ➽ Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις στην νότια Γάζα ➽ Οι ιουδαιοναζί μακελεύουν τον λαο της Παλαιστίνης με τις πλάτες ΗΠΑ, ΕΕ και συμμάχων τους ➽ Στο στόχαστρο του κράτους δολοφόνου η Χαν Γιουνίς και η Ράφα ➽ Τουλάχιστον 107 νεκροί το τελευταίο 24ωρο ➽ VIDEO-Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις στην νότια Γάζα

Τετάρτη 07/02/2024 - 12:28

Με βομβαρδισμούς σπιτιών στην Ράφα της νότιας Λωρίδας της Γάζας, ξημέρωσε η 124η ημέρα της ισραηλινής επίθεσης κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Στο επίκεντρο των ισραηλινών επιθέσεων βρίσκεται σταθερά η νότια πόλη Χαν Γιούνις, αλλά και η Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, η οποία προπολεμικά ήταν πόλη 270.000 κατοίκων και τώρα έχει κατακλυστεί από εκτοπισμένους αμάχους, φτάνοντας τα 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους, πάνω από το μισό όλων των κατοίκων της Γάζας.

Από τα ξημερώματα ακούγονται εκρήξεις στην Ράφα, καθώς ισραηλινές κανονιοφόροι πυροβολούν στον κεντρικό παραλιακό δρόμο στα δυτικά της πόλης, ενώ σημειώθηκε και αεροπορική επιδρομή. Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι άνθρωποι που φθάνουν στη Ράφα έχουν μόλις 1,5 ως 2 λίτρα νερό τη μέρα για να πιουν, να μαγειρέψουν και να πλυθούν και τα κρούσματα διάρροιας μεταξύ των παιδιών αυξάνονται ραγδαία. Αυτά ενώ οι ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και υπηρεσίες Υγείας και στέγασης είναι τεράστιες...

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν φθάνει στο Ισραήλ για να συζητήσει την αντίδραση της Χαμάς στην προτεινόμενη συμφωνία εκεχειρίας, μετά από επισκέψεις στην Αίγυπτο και το Κατάρ.

Στο τραπέζι η πρόταση της Χαμάς για εκεχειρία και ανταλλαγή αιχμαλώτων και ομήρων

Η Χαμάς πρότεινε ένα σχέδιο κατάπαυσης του πυρός σε τρία στάδια ως απάντηση στην πρόταση του Κατάρ και της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Al Jazeera», η πρόταση προβλέπει ότι: Κατά την πρώτη φάση, η Χαμάς θα απελευθερώσει Ισραηλινούς κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών, ηλικιωμένων και ασθενών, με αντάλλαγμα 1.500 κρατούμενους. Τουλάχιστον 500 φορτηγά βοήθειας και καυσίμων θα μεταφέρονται καθημερινά σε όλες τις περιοχές της Λωρίδας της Γάζας. Όλοι οι εκτοπισμένοι θα επιστρέψουν στους τόπους διαμονής τους και θα υπάρχει εγγύηση της ελεύθερης κυκλοφορίας μεταξύ βορά και νότου της Λωρίδας και το άνοιγμα των διελεύσεων. Θα επιτραπεί η κατασκευή τουλάχιστον 60.000 προσωρινών κατοικιών και 200.000 σκηνών στη Λωρίδα κατά την πρώτη φάση. Θα απαιτηθούν πρόσθετες εγκρίσεις για ένα σχέδιο ανακατασκευής κατοικιών, οικονομικών εγκαταστάσεων και δημόσιων εγκαταστάσεων που καταστράφηκαν εντός τριών ετών. Η Χαμάς προτείνει το Κατάρ, την Αίγυπτο, την Τουρκία, την Ρωσία και τον ΟΗΕ ως εγγυητές της συμφωνίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Χαμάς, οι συγκεκριμένοι όροι της συμφωνίας είναι αδιαπραγμάτευτοι. Η πρόταση έχει φτάσει, μέσω Κατάρ στο Τελ Αβίβ και μελετάται από την ισραηλινή πλευρά.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera»)

902

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Τουλάχιστον 107 νεκροί το τελευταίο 24ωρο από αδιάκοπους βομβαρδισμούς στη Γάζα

Τρίτη 06/02/2024 - 17:02

Διαδοχικούς βομβαρδισμούς σε περιοχές της βόρειας, κεντρικής και νότιας Γάζας πραγματοποιούν σήμερα, για 123η μέρα, δυνάμεις του ισραηλινού στρατού πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών. Ως χτες οι νεκροί μέσα σε τέσσερις μήνες βομβαρδισμών ξεπέρασαν τους 27.365 και οι τραυματίες τους 66.630, ενώ το μεσημέρι της Τρίτης το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι τουλάχιστον 107 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα τις τελευταίες 24 ώρες.

Με ιδιαίτερη δριμύτητα πλήττονται η κεντρική πόλη Ντέιρ αλ Μπάλαχ και η νότια πόλη Χαν Γιούνις, όπου δεκάδες πολίτες έχασαν τη ζωή τους από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Στο νοσοκομείο Αμάλ της Χαν Γιουνίς, εκατοντάδες εκτοπισμένες οικογένειες, που είχαν καταφύγει εκεί, αναγκάστηκαν χτες να το εγκαταλείψουν, μετά από πολιορκία του στρατού άνω των 15 ημερών, στη διάρκεια των οποίων έζησαν ανείπωτο τρόμο και πανικό από τον καταιγισμό των ισραηλινών πυρών.

Στο νοσοκομείο Νάσερ, της ίδιας πόλης, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να πολιορκεί το νοσοκομείο ενώ στοχεύει επίσης περιοχές γύρω από το ξενοδοχείο, σύμφωνα με δήλωση του διευθυντή του χειρουργικού τμήματος στο Al Jazeera.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ ετοιμάζει την επίθεσή του στη Ράφα, πόλη στη νότια Γάζα, όπου έχουν καταφύγει περίπου 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι, μετά από εντολή των Ισραηλινών δυνάμεων, οι οποίες προηγουμένως περιέγραφαν την περιοχή ως «ασφαλή ζώνη».

«Οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας θα εκκενωθούν από τη Ράφα προτού ξεκινήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις εκεί», ανέφερε το ισραηλινό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο KAN επικαλούμενο «πολιτικές πηγές».

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant επανέλαβε ότι ο «επόμενος στόχος» του στρατού στη Γάζα θα είναι η Ράφα, ισχυριζόμενος ότι είναι το τελευταίο εναπομείναν προπύργιο της Χαμάς.

Ο ΟΗΕ λέει ότι πρέπει να γίνει «ό,τι είναι δυνατό» για να αποφευχθεί μια ισραηλινή επίθεση η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε «μεγάλης κλίμακας» απώλεια ζωών.

«Μπλόκο» Ισραηλινών στην ανθρωπιστική βοήθεια

Την ίδια ώρα, Ισραηλινοί μπλόκαραν σήμερα φορτηγά στη Γάζα, ισχυριζόμενοι ότι δεν θα πρέπει να παραδίδεται ανθρωπιστική βοήθεια στους άμαχους, πριν απελευθερωθούν όλοι οι αιχμάλωτοι της Χαμάς.

Το κανάλι 12 του Ισραήλ αναφέρει ότι 132 φορτηγά με βοήθεια έχουν κολλήσει στο πέρασμα Καρέμ Αμπού Σασλέμ (Κερέμ Σαλόμ)) και δεν μπορούν να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας λόγω των συγκεντρωμένων. Το μέσο ενημέρωσης ανέφερε επίσης ότι 70 φορτηγά κατάφεραν να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας πριν ξεκινήσει ο αποκλεισμός.

Ισραηλινές ακροδεξιές οργανώσεις έχουν διοργανώσει αρκετές παρόμοιες διαδηλώσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Χιλιάδες κρατούμενοι

Παράλληλα, συνεχίζεται η καταστολή και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν 1.236 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων 30 γυναίκες και 73 παιδιά, τον περασμένο μήνα. Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των κρατουμένων στα κατεχόμενα από τις 7 Οκτωβρίου σε 6.870, αναφέρει η Κοινωνία Παλαιστινίων Κρατουμένων.

Οι συλληφθέντες και οι οικογένειές τους δέχθηκαν επιθέσεις που περιελάμβαναν σφοδρούς ξυλοδαρμούς και χρήση συγγενών ως ομήρων για να πιέσουν έναν καταζητούμενο να παραδοθεί, ανέφερε η οργάνωση.

Νέοι παράνομοι οικισμοί

Εξάλλου, η ισραηλινή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Peace Now κατήγγειλε ότι οι αρχές του Ισραήλ ενέκριναν κονδύλια για τον παραπέρα εποικισμό των κατεχόμενων της Δυτικής Όχθης, με αγροτικούς οικισμούς.

«Αν και αυξάνεται η πίεση στο Ισραήλ για να αποτρέψει τη βία από τους εποίκους και υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης ενός τρίτου μετώπου στη Δυτική Όχθη, η κυβέρνηση θεωρεί σκόπιμο να επιμείνει στην υποστήριξη των οικισμών, από τους οποίους εξαπολύονται πολλές βίαιες επιθέσεις των εποίκων εναντίον των Παλαιστινίων», είπε η Peace Now.

Στις 19 Νοεμβρίου 2021, η προηγούμενη κυβέρνηση Μπέντζαμιν Νετανιάχου διέθεσε 20 εκατομμύρια σέκελ (5,5 εκατομμύρια δολάρια) ετησίως για το 2022, το 2023 και το 2024 για να υποστηρίξει «εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται σε αγροτικούς οικισμούς που ασχολούνται με σημαντική γεωργική δραστηριότητα σε τομείς εθνικής προτεραιότητας».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.