Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 123 μέρες σφαγή αμάχων ➽ Στο στόχαστρο του κράτους δολοφόνου η Ράφα ➽ Οι ιουδαιοναζί συνεχίζουν το μακέλεμα του λαού της Παλαιστίνης με τις πλάτες των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους ➽ 27.478 νεκροί στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά ➽ Πάνω από 8.000 αγνοούμενοι θαμμένοι κάτω από ερείπια ➽ 66.835 τραυματίες από τις 7 Οκτώβρη ➽ VIDEO -Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Τουλάχιστον 27.478 οι νεκροί - Στο στόχαστρο του κράτους δολοφόνου η Ράφα

Φωτο αρχείου

Δευτέρα 05/02/2024 - 22:43

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 27.478 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες, παιδιά και έφηβοι, έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ.

Το υπουργείο επίσης ανέφερε ότι συνολικά 66.835 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στην Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα.

Το βράδυ της Δευτέρας, ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν μια κατοικία κοντά στο νοσοκομείο Νάσερ στην πόλη Χαν Γιουνίς της Γάζας.

Η ανησυχία εντείνεται ενόψει της αναμενόμενης επίθεσης του ισραηλινού στρατού στην πόλη της Ράφα όπου έχουν στηθεί αχανείς καταυλισμοί προσφύγων, πάνω στα (κλειστά) σύνορα με την Αίγυπτο, όπου η ανθρωπιστική κατάσταση είναι ήδη καταστροφική, όπως τονίζουν ΜΚΟ.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαιώνει πως ο στρατός του κατέστρεψε τα περισσότερα «τάγματα» της Χαμάς. «Τα περισσότερα από όσα απομένουν βρίσκονται στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και στη Ράφα και θα ασχοληθούμε μαζί τους», πρόσθεσε.

«Η πίεση στη Χαμάς έχει αποτέλεσμα», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησής του Γιοάβ Γκάλαντ, ο οποίος διεμήνυσε την περασμένη εβδομάδα πως η Ράφα θα είναι ο επόμενος στόχος των δυνάμεών του.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός μέλους του, εν μέσω των σφοδρών μαχών. Ο αριθμός των απωλειών του, με βάση στοιχεία που έχει ανακοινώσει ο ίδιος, ανέρχεται σε 225 νεκρούς από τα τέλη Οκτωβρίου, όταν άρχισε χερσαίες επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακα, αρχικά στο βόρειο τμήμα του.

Μερίδα του ισραηλινού Τύπου θεωρεί υποτιμημένο τον επίσημο απολογισμό.

Στο διπλωματικό μέτωπο, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για να κηρυχθεί δεύτερη εκεχειρία, μεγαλύτερης διάρκειας από αυτήν μιας εβδομάδας στα τέλη Νοεμβρίου, που επέτρεψε την απελευθέρωση εκατό και πλέον ομήρων που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων από το Ισραήλ.

Την 7η Οκτωβρίου απήχθησαν κάπου 250 άνθρωποι. Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, στον θύλακα εξακολουθούν να βρίσκονται 132 όμηροι, οι 28 από τους οποίους όμως πιστεύεται ότι είναι νεκροί.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.