Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

➽ 144 μέρες και η σφαγή συνεχίζεται με συνένοχο την Ευρώπη των εκμηδενισμένων λαών ➽ Ανελέητες ισραηλινές επιδρομές ενώ πληθαίνουν οι αναφορές για κατάπαυση του πυρός ➽ Αγγίζουν τις 30.000 οι νεκροί στη Γάζα ➽ 70.043 τραυματίες ➽ Έτοιμο να εισβάλει στη Ράφα το κράτος-δολοφόνος ➽ Επεκτείνει τους βομβαρδισμούς και στον ανατολικό Λίβανο ➽ VIDEO - Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Ανελέητες ισραηλινές επιδρομές ενώ πληθαίνουν οι αναφορές για κατάπαυση του πυρός (VIDEO)

Πηγή φωτό: Associated Press

*

Αγγίζουν τις 30.000 οι νεκροί στη Γάζα - Έτοιμο να εισβάλει στη Ράφα το κράτος-δολοφόνος

*

Το Ισραήλ επεκτείνει τους βομβαρδισμούς και στον ανατολικό Λίβανο

*

Τρίτη 27/02/2024 - 10:25

Με βομβαρδισμούς και επιθέσεις σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, με την πείνα και τις επιδημίες να θεριεύουν ακόμα περισσότερο εξαιτίας του εντεινόμενου μπλοκαρίσματος ακόμα κι αυτής της ελάχιστης ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στον παλαιστινιακό θύλακα, και με συστηματικές επιθέσεις σε όσα νοσοκομεία και υγειονομικούς έχουν απομείνει, το Ισραήλ συνεχίζει το μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Το βράδυ της Δευτέρας ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν ένα κτίριο κατοικιών κοντά στο Νοσοκομείο του Κουβέιτ στη Ράφα.

Ο απολογισμός κάνει λόγο για 8 θανάτους ως αποτέλεσμα της επιδρομής στο σπίτι της οικογένειας Ζάτμα.

Το μακελειό συμπληρώνεται από τον εγκληματικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, οδηγώντας τον Παλαιστινιακό λαό στον λιμό.

Η Υπηρεσία Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του Φλεβάρη εισέρχονται κατά μέσο όρο στη Λωρίδα της Γάζας μόλις 98 φορτηγά τη μέρα με ανθρωπιστική βοήθεια, γεγονός που συνιστά μείωση κατά 50% σε σχέση με την ποσότητα της βοήθειας που έμπαινε στη Γάζα τον Γενάρη - που κι αυτή βέβαια ήταν ανεπαρκέστατη σε σχέση με τις ανάγκες του Παλαιστινιακού λαού, σε συνθήκες που πάνω από 1,7 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και έχουν καταστραφεί όλες οι βασικές υποδομές για τα πιο στοιχειώδη αγαθά...

Οι ιορδανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι προχώρησαν σε σειρά ρίψεων ανθρωπιστικής βοήθειας, τροφίμων και άλλων προμηθειών «απευθείας στον πληθυσμό» στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, με τη συμμετοχή μεταγωγικού της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας.

Η επιχείρηση είχε σκοπό να «διανεμηθεί βοήθεια απευθείας στον πληθυσμό και να ριφθεί κατά μήκος των ακτών της Λωρίδας της Γάζας, από τον βορρά ως τον νότο», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα το Ισραήλ κλιμακώνει την επίθεση εναντίον των Παλαιστινίων και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με συνεχιζόμενες αιματηρές επιδρομές σε πόλεις, χωριά και προσφυγικούς καταυλισμούς και με μπαράζ συλλήψεων.

Ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε και σκότωσε τρεις Παλαιστίνιους άνδρες σε επιδρομές στην πόλη Τούμπας και στον κοντινό καταυλισμό Φαρά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Πληθαίνουν οι αναφορές για κατάπαυση πυρός

Την ίδια ώρα πάντως πληθαίνουν οι αναφορές για επικείμενη κατάπαυση πυρός, μετά από συμφωνία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι ελπίζει πως «θα έχουμε κατάπαυση του πυρός» μέχρι τη Δευτέρα στη Γάζα, επικαλούμενος πληροφορίες που του έδωσε ο σύμβουλός του για την εθνική ασφάλεια.

Επίσης, η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στον ΟΗΕ προωθεί σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας που εκφράζει την υποστήριξη στις διπλωματικές προσπάθειες για «επείγουσα» επίτευξη συμφωνίας «προσωρινής κατάπαυσης του πυρός».

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, εξάλλου, ότι αντιπροσωπεία από το Ισραήλ έφτασε τη Δευτέρα στην Ντόχα του Κατάρ για συνομιλίες για τη Γάζα. Μάλιστα αναφέρουν λεπτομερώς το πλαίσιο για μια πιθανή συμφωνία μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την ανταλλαγή 400 Παλαιστίνιων κρατουμένων με 40 Ισραηλινούς αιχμαλώτους και συγκεκριμένα γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους και πάσχοντες από ιατρικές παθήσεις.

Από την άλλη, ο ισραηλινός στρατός θα αναδιαταχθεί για να επιτραπεί σε περισσότερους ανθρώπους να μετακινούνται ελεύθερα στη Λωρίδα της Γάζας. Ακόμη θα διακόψει την εναέρια επιτήρηση για έως και οκτώ ώρες την ημέρα και θα επιτρέψει μεγαλύτερη βοήθεια στους αμάχους.

(Πηγή: «Al Jazeera», Wafa, «Quds News Network»)

«Τρέχουν» οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

Παράλληλα τρέχουν και οι διαπραγματεύσεις για μία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Σύμφωνα με τον Γκίντεον Σάαρ, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης του Ισραήλ μια συμφωνία-πλαίσιο που συμφώνησε το Ισραήλ στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα και εστάλη στη Χαμάς για εξέταση εντάσσεται στις «κόκκινες γραμμές» που περιγράφει το Τελ Αβίβ.

«Απ' ό,τι καταλαβαίνω, αυτό που παρουσιάστηκε στο Παρίσι ταιριάζει στις κόκκινες γραμμές μας, αλλά πρέπει να υπάρχει ανταπόκριση», είπε στο δημόσιο ραδιόφωνο Kan.

Είπε ότι το Ισραήλ δεν έχει ακούσει ακόμη εάν «η Χαμάς έχει δώσει θετική απάντηση στο πλαίσιο». Ισραηλινή αντιπροσωπεία συναντήθηκε με αξιωματούχους του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ στη γαλλική πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ στο Ισραήλ, η συμφωνία θα έβλεπε μια παύση έξι εβδομάδων στις μάχες με αντάλλαγμα περίπου 40 Ισραηλινούς αιχμαλώτους που κρατούνται στη Γάζα και την απελευθέρωση εκατοντάδων Παλαιστινίων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.