Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Νίκος Καραθανασόπουλος: Κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου ‒ Συνθήκες ζούγκλας με θέσεις εργασίας αναλώσιμες, πολύ φτηνές, χωρίς δικαιώματα ‒ Εξελίξεις αντιδημοκρατικές με πανευρωπαϊκό κι όχι μόνο ελληνικό πρόσημο (VIDEO)

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ «ΣΚΑΪ»
Προμήνυμα για τις εργασιακές ανατροπές η εισήγηση του εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
(VIDEO)
Παρασκευή 10/06/2016 - 14:40
Ως προμήνυμα για τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις που προετοιμάζονται, χαρακτήρισε την εισήγηση του εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής στον «ΣΚΑΪ».
Σημείωσε επίσης ότι μια σχετική απόφαση του Δικαστηρίου θα λύσει τα χέρια της κυβέρνησης.
Αναφερόμενος στον «αναπτυξιακό νόμο», είπε ότι θα διαμορφώσει συνθήκες ακόμα μεγαλύτερης επιδείνωσης της θέσης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ενώ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να επενδύσει επικοινωνιακά σε αυτόν. Όπως είπε, νέα αντιλαϊκά μέτρα θα υπάρχουν με κάθε αξιολόγηση.
Για τον εκλογικό νόμο και την αναθεώρηση του Συντάγματος, τόνισε ότι η όλη συζήτηση εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος. Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Φίλη περί αντισυνταγματικότητας των συγκεντρώσεων του κινήματος «Παραιτηθείτε», είπε ότι δεν αποκλείεται να αποτελεί προμήνυμα για το συνδικαλιστικό νόμο που θα είναι στην κατεύθυνση περιορισμού του δικαιώματος της απεργίας και των κινητοποιήσεων. Τόνισε επίσης την ανάγκη να ανασυγκροτηθεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα για να παρέμβει αποφασιστικά στις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.