Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: «Παρούσες» στις επεμβάσεις της ΕΕ για λογαριασμό των μονοπωλίων (VIDEO) ‒ Συμμετοχή στην επιχείρηση της Αφρικής για ουράνιο, πετρέλαιο, διαμάντια και αίμα ‒ 23ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ διήμερο ΚΝΕ: Κορύφωση με την ομιλία (VIDEO) του Δημήτρη Κουτσούμπα (Ανανεωμένο με 2 VIDEO + 17 ΦΩΤΟ)

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
«Παρούσες» όπου απαιτεί το συμφέρον των μονοπωλίων


Άσκηση «Καμπέρος 2014»

Αποκαλυπτική των στοχεύσεων της ελληνικής αστικής τάξης η ομιλία του υπουργού Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλου, μετά την ολοκλήρωση της άσκησης.


 Τη ματαίωση της άσκησης «Καμπέρος 2014» και το κλείσιμο του Πεδίου Βολής Κρανέας ζήτησαν κάτοικοι της Ελασσόνας και της Δεσκάτης, βάσει και των καταγγελιών για χρήση ραδιενεργών βλημάτων σε προηγούμενες αντίστοιχες ασκήσεις στην ίδια περιοχή
Ολοκληρώθηκε χτες η άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας «Καμπέρος 2014», με χρήση πραγματικών πυρών, στο Πεδίο Βολής Κρανέας Ελασσόνας, παρά τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής.


Με την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 23ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ

Δημοσίευση: Σάβ, 05/07/2014 - 08:26
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 05/07/2014 - 22:56
Ο Δ. Κουτσούμπας ξεναγείται στο Μουσείο της περιόδου 1940-1949

Με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στη  μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το βράδυ του Σαββάτου, στο χώρο της κατασκήνωσης στο Στόμιο, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 23ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ. Η συγκέντρωση ξεκίνησε με τον ύμνο της ΚΝΕ και χιλιάδες νεανικές γροθιές υψωμένες στο άκουσμά του. Χιλιάδες κοκκινες σημαίες ανέμισαν και το σύνθημα που ακούστηκε πολλές φορές στη διάρκεια των εκδηλώσεων του διημέρου έστειλε το μήνυμα: 

«Η νεολαία δεn σκύβει το κεφάλι, με το ΚΚΕ επίθεση και πάλη»
902

   
Η άσκηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου, καθώς και των αρχηγών των 3 Οπλων, περιλάμβανε την εκτέλεση όλων των αεροπορικών αποστολών από το σύνολο των Πολεμικών Μοιρών της Πολεμικής Αεροπορίας, με τη συμμετοχή και επιθετικών ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς.
Σημειωτέον, η προηγούμενη παρόμοια άσκηση είχε πραγματοποιηθεί δώδεκα χρόνια πριν.
Η επανάληψή της έρχεται σε μια περίοδο που εντείνονται οι ΝΑΤΟικές ασκήσεις και «συνεκπαιδεύσεις» με το βλέμμα στη Ρωσία, με την Πολεμική Αεροπορία να συμμετέχει με πρόσθετες μονάδες σε αυτές.
Στρατηγείο της Λάρισας: Ο Γάλλος επιχειρησιακός διοικητής και ο Έλληνας επιτελάρχης συζητούν με αξιωματικούς
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε μετά το πέρας της άσκησης ο υπουργός Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, για μία ακόμα φορά προπαγάνδισε ανοιχτά τον προσανατολισμό που δίνεται στις Ενοπλες Δυνάμεις, με την ενεργό εμπλοκή τους στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης που επιθυμεί μέσω της «στρατιωτικής διπλωματίας» να αναβαθμίσει - στο βαθμό των δυνατοτήτων της - τη θέση της στην ευρύτερη περιοχή.
Αφού εξήρε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών τους, υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι είναι αυτό που επιτρέπει
  • «σε όλους εμάς που εκπροσωπούμε τη χώρα έξω από τα σύνορά της, να ισχυριζόμαστε πειστικά ότι διαθέτουμε ένα από τα πιο αξιόπιστα και ισχυρά αμυντικά συστήματα της Ευρώπης». Στο ίδιο πλαίσιο πρόσθεσε: «Ο σκοπός τον οποίο καλούνται να εκπληρώσουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις είναι να διασφαλίζουν την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας, να είναι παρούσες όπου το Διεθνές Δίκαιο τις καλεί».
Ο Δ. Αβραμόπουλος συσκοτίζει φυσικά ότι κάτω από αυτήν ακριβώς την «ομπρέλα» τού - κομμένου και ραμμένου στα μέτρα των καπιταλιστών - «Διεθνούς Δικαίου», εξαπολύονται όλες οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που αιματοκυλούν τους λαούς για κέρδη των μονοπωλίων.
Άσκηση «Ταλώς–13»
Η αξιολόγηση του σχηματισμού HΕLBROC,
του Battlegroup της ΕΕ (Κιλκίς, Οκτ. 2013).
Αντιδράσεις και καταγγελίες από κατοίκους και φορείς
Σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό κομμάτι τις άσκησης, αυτή περιλάμβανε μεταξύ άλλων αναγνώριση πεδίου μάχης με χρήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους «ΠΗΓΑΣΟΣ», προστασία και προσβολή στόχου υψηλής αξίας, εικονική εμπλοκή μαχητικών, εικονική προσβολή στόχων από σχηματισμούς μαχητικών αεροσκαφών, προσβολή στόχων με χρήση πραγματικών, κατευθυνόμενων και μη όπλων, από σχηματισμούς αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων «APACHE-64D», με άφεση πυραύλων αέρος - εδάφους «Hellfire», εικονικές εμπλοκές αεροσκαφών από το αντιαεροπορικό σύστημα «Βέλος».
Να θυμίσουμε ότι φορείς και κάτοικοι της περιοχής απαίτησαν τη ματαίωση της άσκησης και το κλείσιμο του Πεδίου Βολής Κρανιάς, καταγγέλλοντας τη χρήση ραδιενεργών υλικών σε παρόμοιες ασκήσεις στην περιοχή στο παρελθόν.
Στα πλαίσια αυτά πραγματοποίησαν κινητοποίηση κοντά στο χώρο της άσκησης, δίχως να τους επιτραπεί να πλησιάσουν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο χώρο.
«Ταλώς–13»
Τελικά, τριμελής αντιπροσωπεία μετέβη στο Πεδίο Βολής και συναντήθηκε με τον υπουργό Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλο, στον οποίο και επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες τους για ενδεχόμενη χρήση επικίνδυνων υλικών κατά τη διάρκεια της άσκησης, βάσει και της σειράς καταγγελιών από την περίοδο που πραγματοποιούνταν η άσκηση στην περιοχή.
  • Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το 1984 στο πλαίσιο στρατιωτικής επίδειξης πυροβόλου όπλου που είχε ως προορισμό τα αεροσκάφη «Κορσέρ Α7», χιλιάδες βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου έπεσαν στο πεδίο βολής Κρανιάς από μαχητικά της 111 Πτέρυγας Μάχης.
  • Επίσης, το 1995, στο πλαίσιο και πάλι της άσκησης «ΚΑΜΠΕΡΟΣ», αναφέρθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν ραδιενεργά βλήματα, ενώ ανάλογες καταγγελίες έγιναν και για την κοινή άσκηση Ελλάδας - Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε το 2011, καθώς και για την άσκηση «Γυπαετός» το 2013, με άγνωστες ακόμα συνέπειες για το οικοσύστημα και την υγεία των κατοίκων της περιοχής.
  • Παλιότερα, επίσης, έχασαν τη ζωή τους δύο κτηνοτρόφοι από άσκαστα βλήματα και σημειώθηκαν «αστοχίες» καθώς βόμβες εξερράγησαν πολύ κοντά στην Κρανιά.


Επιχείρηση Πεταλούδα
ΑΦΡΙΚΗ

Ελληνική συμμετοχή στις επεμβάσεις της ΕΕ για λογαριασμό των μονοπωλίων
Σε εξέλιξη βρίσκεται μια συντονισμένη προσπάθεια συμμετοχής ελληνικών μονοπωλίων στη διείσδυση της ΕΕ στην Αφρική, ειδικά στην υποσαχάρια ζώνη της, όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα σε καύσιμο και ορυκτά.
Η επιχείρηση αυτή γενικότερα ευρωενωσιακών επιχειρηματικών ομίλων, συνδυάζεται και με δράση στρατιωτικών δυνάμεων κρατών - μελών της ΕΕ, στην αντιπαράθεση με κεφάλαια άλλων ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και κέντρων που βλέπουν την Αφρική ως ζώνη «ευκαιριών».
  • Στις κόντρες αυτές συμμετέχουν ενεργά και οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις καθ' υπόδειξη των ελληνικών κυβερνήσεων και προς αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή.
Ενδεικτικά, οι τέτοιοι στόχοι των ελληνικών μονοπωλίων αποτυπώθηκαν ανάγλυφα σε ημερίδα του υπουργείου Εξωτερικών και του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου, που έγινε τον Απρίλη, με θέμα
  • «Προοπτικές για την Ελληνική Επιχειρηματικότητα στην Υποσαχάρια Αφρική».
Όπως ειπώθηκε, η ημερίδα ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ (στο α' εξάμηνο 2014) για ανάπτυξη των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων ΕΕ - Αφρικής.
Ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ Παναγιώτης Μίχαλος δήλωνε χαρακτηριστικά: «Η περιοχή αναπτύσσεται γοργά (...) Εχουμε εντάξει την Υποσαχάρια Αφρική στις ζώνες προτεραιότητάς μας και σχεδιάζουμε συγκεκριμένες δράσεις, για την προώθηση των εξωστρεφών επιχειρήσεων (...) η Υποσαχάρια Αφρική, στην οποία θα εντείνουμε τις δράσεις μας, αναδείχθηκε ως προτεραιότητα».
Την ίδια περίοδο, ακριβώς με στόχο τη διείσδυση ευρωενωσιακών μονοπωλίων στην αφρικανική ήπειρο, έγινε στις Βρυξέλλες Σύνοδος ΕΕ - Αφρικής.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, δήλωνε στη βελγική πρωτεύουσα ότι
  • «Η Αφρική είναι αναπτυξιακά η ήπειρος του μέλλοντος. Η Ελλάδα είναι μία χώρα αποδεκτή από όλες τις αφρικανικές χώρες (...) έχουμε τεράστιες οικονομικές δυνατότητες».
Εξ ου και για να προωθήσει «την επιχειρηματική παρουσία, τις ελληνικές εξαγωγές», είχε διμερείς επαφές με κυβερνητικά στελέχη από Τυνησία, Γουινέα, Αγκόλα, Αλγερία, Κογκό, Κένυα, Γκάνα, Αιθιοπία και Νιγηρία.
Λίγες μέρες αργότερα, περιγράφοντας στην Αθήνα τις εμπειρίες του από τη Σύνοδο, τους οξύτατους ενδομονοπωλιακούς ανταγωνισμούς έλεγε ότι η Αφρική «είναι το πεδίο του ανταγωνισμού μεταξύ Ευρώπης και Κίνας σε πάρα πολλά θέματα».
Θ. Μπ.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 5/7/2014

Για τη συνέχεια του άρθρου:
Η «Εξωτερική Δράση» της ΕΕ και η ελληνική συμμετοχή
βλέπε από Μποτίλια, 26/6/2014, με φωτό και συνδέσμους.


Από Μποτίλια:
Μπανγκί (24 τίτλοι)
23 ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ 2014 (3 τίτλοι)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.