Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Τσίπρας: Την ΑΥΓΗ ναι, το γιόμα... μη-λόγια ‒ Ρένα Δούρου: Η ανάπτυξη δεν περνά μέσα από επιστρατεύσεις (Ναι περνά μέσα από την ΕΕ) ‒ Π. Σκουρλέτης για την επιστράτευση: Ο κυβερνητικός αυταρχισμός χτυπάει την ίδια τη δημοκρατία (Και η υποκρισία μας κόκκινο!) ‒ Σοφιανός-Κατσώτης: Η λύση (2 VIDEO)

Ερώτηση κρίσεως: Και καλά το "καθεαυτό δημοψήφισμα". Με το καθεαυτό πλαίσιο, τι χαμπάρια μάστορα;


Ο Νίκος Σοφιανός στον «ΣΚΑΙ» για τη ΔΕΗ

*

 Ρένα Δούρου: Η ανάπτυξη δεν περνά μέσα από επιστρατεύσεις
Η ΑΥΓΗ

"Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, με την προσφυγή στη μη-λύση της επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ, για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει τον αδιέξοδο για τη χώρα και καταστροφικό για την οικονομία και την κοινωνία, χαρακτήρα των πολιτικών της" υπογραμμίζει η Ρένα Δούρου, εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής.
Και ποια είναι η λύση, αρσακειάδα μου;
Η αρσακειάδα της ανέραστης Βουλής και της επικοινωνίας
"Η προσφυγή αυτή αποτελεί μη-λύση του προβλήματος της ΔΕΗ, μη-λύση του ενεργειακού προβλήματος της χώρας, μη-λύση της ενεργειακής φτώχειας των ευπαθέστερων κοινωνικά ομάδων που όλο και αυξάνονται εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας, μη-λύση στο ζητούμενο της ανάπτυξης της χώρας" σημειώνει η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής.
"Γιατί είναι βέβαιο ότι η ανάπτυξη δεν περνά μέσα από επιστρατεύσεις και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αλλά από πολιτικές ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη" (υπάρχει και αυτό το είδος στον καπιταλισμό;) καταλήγει η Ρένα Δούρου.

***

Ο Χρήστος Κατσώτης σε συζήτηση στον «Σκάι» για τη ΔΕΗ 

*

Π. Σκουρλέτης για την επιστράτευση: Ο κυβερνητικός αυταρχισμός χτυπάει την ίδια τη δημοκρατία 
Η ΑΥΓΗ

"Ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ για μια δημόσια και ενιαία επιχείρηση, που θα εξασφαλίζει φθηνό ρεύμα στους πολίτες και θα ανταποκρίνεται στον αναπτυξιακό - κοινωνικό ρόλο της, έχει την συμπαράσταση ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου της ελληνικής κοινωνίας". Αυτό τονίζει σε δήλωσή του για την επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης. 

"Είναι φανερό πως οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τη μικρή-ιδιωτική ΔΕΗ εξυπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα (ποων και οδηγούν σε ολιγοπωλιακές καταστάσεις, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας" σημειώνει. 

"Ο αυταρχισμός με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ μέσω της επιστράτευσής τους, επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση Σαμαρά μαζί με την ακραία αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζει χτυπάει και την ίδια τη δημοκρατία. Ταυτόχρονα, η κυβερνητική απόρριψη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ αποκαλύπτει και το φόβο της απέναντι στονελληνικό λαό και στη δυνατότητά του να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του" καταλήγει ο Π. Σκουρλέτης. 


_______
Βλέπε: 

Περισσότερα: ΔΕΗ (15)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.