Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

➽ Η Νότια Αφρική ενάντια στο κράτος «δολοφόνο» ➽ Αντιμέτωπο με κατηγορίες για γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα θα βρεθεί το Ισραήλ ➽ Η προσφυγή εκδικάζεται στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICJ) στη Χάγη ➽ Ισραηλινές δυνάμεις αποσύρονται από την Τζενίν μετά από ολονύχτιες μάχες ➽ Σφοδρή επίθεση από ένοπλους των «Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς» και της ένοπλης πτέρυγας της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ ➽ Συνάντηση Αμπάς-Μπλίνκεν στη σκιά της κλιμάκωσης της ισραηλινής επιθετικότητας ➽ VIDEO - Tweet

Πηγή φωτό: Associated Press

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Πηγή φωτό: Associated Press 

Ξεκινά η εκδίκαση της προσφυγής της Ν. Αφρικής κατά του Ισραήλ για γενοκτονία των Παλαιστινίων

Τετάρτη 10/01/2024 - 21:37

Αντιμέτωπο με κατηγορίες για γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα θα βρεθεί το Ισραήλ, καθώς αύριο και μεθαύριο θα εκδικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICJ) στη Χάγη, η σχετική προσφυγή της Νότιας Αφρικής ενάντια στο κράτος «δολοφόνο».

Στην 84 σελίδων νομική της προσφυγή η Ν. Αφρική κατηγορεί το Ισραήλ ότι από τις 7 Οκτωβρίου ενήργησε με τρόπο που «προορίζεται να προκαλέσει την καταστροφή σημαντικού μέρους της Παλαιστινιακής εθνική και φυλετική ομάδα», σκοτώνοντας, τραυματίζοντας και εκτοπίζοντας Παλαιστίνιους αμάχους, στερώντας τους φαγητό, νερό και άλλα βασικά είδη.

Το δικαστήριο αποτελείται από 15 δικαστές, οι οποίοι θα ακούσουν προφορικά επιχειρήματα από δικηγόρους που εκπροσωπούν τη Νότια Αφρική και το Ισραήλ.

Οι αποφάσεις του ICJ είναι δεσμευτικές σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τόσο το Ισραήλ όσο και η Νότια Αφρική είναι συμβαλλόμενα μέρη στις αποφάσεις του, ωστόσο το δικαστήριο δεν έχει εξουσία να επιβάλει τις αποφάσεις του.

Φυσικά οι ετυμηγορίες του αξιοποιούνται για τις αντιθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων και για την επίδραση στην κοινή γνώμη.

902

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ισραηλινές δυνάμεις αποσύρονται από την Τζενίν μετά από ολονύχτιες μάχες (VIDEO)

Πηγή: Associated Press

Πέμπτη 11/01/2024 - 09:16

Για αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων που εισέβαλλαν χθες το βράδυ στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, μετά από ολονύχτιες μάχες, κάνει λόγο το «Al Jazeera».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το «Al Jazeera Arabic» και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι κατοχικές δυνάμεις που εισέβαλλαν την νύχτα στην Τζενίν, δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από ένοπλους των «Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς» και της ένοπλης πτέρυγας της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ.

Οι κατοχικές δυνάμεις, είχαν ήδη ξεκινήσει προγκρόμ συλλήψεων και την κατεδάφιση σπιτιών, πριν δεχτούν βροχή ρουκετών και πυροβολισμών αυτομάτων όπλων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι ισραηλινές δυνάμεις, αποχώρησαν, έχοντας αφήσει πίσω τους κατεστραμμένα οχήματα και μπουλντόζες.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera»)

902

*

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Συνάντηση Αμπάς-Μπλίνκεν στη σκιά της κλιμάκωσης της ισραηλινής επιθετικότητας

Πηγή: Associated Press

Τετάρτη 10/01/2024 - 20:41

Στη σκιά της κλιμάκωσης της ισραηλινής επιθετικότητας σε βάρος των Παλαιστινίων, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς συναντήθηκε σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε από το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων WAFA, ο Αμπάς είπε στον Μπλίνκεν πως η Γάζα είναι κρίσιμης σημασίας για τις ελπίδες των Παλαιστινίων να αποκτήσουν κράτος και πως δεν θα πρέπει να αποκοπεί ως αποτέλεσμα του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης πως ο Αμπάς είπε πως οι Παλαιστίνιοι δεν πρέπει να εκτοπιστούν από τη Γάζα ή από την κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη.

Ο Αμπάς έκανε επίσης έκκληση για «σύγκληση διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης προκειμένου να τεθεί τέλος στην ισραηλινή κατοχή της γης του Κράτους της Παλαιστίνης, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του, που επιτυγχάνει την ειρήνη και την ασφάλεια για όλους», σύμφωνα με το WAFA.

Μπλίνκεν και Αμπάς συζήτησαν «για τις προσπάθειες των ΗΠΑ να αντιμετωπιστεί η εξτρεμιστική βία στη Δυτική Όχθη και να ελαχιστοποιηθεί το κακό για τους αμάχους στη Γάζα» κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, ανέφερε από την πλευρά του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης «διοικητικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες, εφόσον εφαρμοστούν, θα είναι επωφελείς για τον παλαιστινιακό λαό», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.