Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

➽ Οι ναζί δηλαδή τι χειρότερο κάνανε; ➽ Λωρίδα της Γάζας: Δίχως τέλος η σφαγή για 95η μέρα ➽ Πάνω από 120 νεκροί σήμερα (9/1) από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ➽ VIDEO - Tweet

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

Επιθέσεις της «Χεζμπολλάχ» σε στρατιωτικές δομές στο Ισραήλ

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Δίχως τέλος η σφαγή - Πάνω από 120 νεκροί σήμερα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς (VIDEO)

Τρίτη 09/01/2024 - 20:01

Τη σφαγή δίχως τέλος εναντίον των Παλαιστινίων συνεχίζει για 95η μέρα σήμερα ο ισραηλινός κατοχικός στρατός, με επιθέσεις σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας αλλά και στη Δυτική Όχθη, ενώ την ίδια ώρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα αναφέρει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν διαπράξει σήμερα τουλάχιστον δώδεκα επιθέσεις σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 126 Παλαιστίνιοι και άλλοι 241 να τραυματιστούν.

Το υπουργείο ανέφερε ότι πολλά θύματα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια και στους δρόμους, ενώ τα ασθενοφόρα και τα πληρώματα της πολιτικής άμυνας δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν.

Τις τελευταίες ώρες, οι ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις έχουν ενταθεί στην πόλη Χαν Γιουνίς, προκαλώντας τουλάχιστον 11 νεκρούς, ενώ ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων στο νοσοκομείο Νάσερ στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Άλλοι 27 Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μαχών στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε ο στρατός.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός έδειξαν ότι 519 στρατιώτες είχαν σκοτωθεί και άλλοι 2.465 τραυματίστηκαν από το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο στρατός είχε ανακοινώσει τη δολοφονία εννέα στρατιωτών στη Γάζα.

Και ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τη σφαγή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στην περιοχή κάλεσε το Ισραήλ να αποφύγει να προκαλέσει «περισσότερο κακό» στους αμάχους.

Ο Μπλίνκεν «επανέλαβε την ανάγκη να διασφαλιστεί μια μόνιμη, διαρκής ειρήνη για το Ισραήλ και την περιοχή, περιλαμβανομένης της υλοποίησης ενός παλαιστινιακού κράτους», σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

Πηγή: Associated Press

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει πως ο Μπλίνκεν επανέλαβε την υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στο δικαίωμα του Ισραήλ να αποτρέψει μια επανάληψη των επιθέσεων αλλά τόνισε «τη σημασία να αποφευχθεί η πρόκληση περισσότερου κακού στους αμάχους και να προστατευθούν οι μη στρατιωτικές υποδομές στη Γάζα».

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον παραδέχθηκε εμμέσως τις θηριωδίες του Ισραήλ. «Ανησυχώ ότι το Ισραήλ έχει λάβει μέτρα που ενδέχεται να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο στη Γάζα, επειδή οι συγκεκριμένοι χώροι έχουν βομβαρδιστεί ή οτιδήποτε άλλο; Ναι, φυσικά», δήλωσε την Τρίτη ο Κάμερον, πρώην πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι η συμμόρφωση του Ισραήλ με το διεθνές δίκαιο σε «πολλές περιπτώσεις» είναι υπό αμφισβήτηση.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.