Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

➽ Χωρίς τέλος τα εγκλήματα των ιουδαιοναζί ➽ 22.185 νεκροί ➽ Το 70% γυναίκες και παιδιά ➽ 57.035 τραυματίες ➽ Πάνω από 200 σκοτωμένοι το τελευταίο 24ωρο ➽ ΟΗΕ: Ενδείξεις για εγκλήματα πολέμου και πιθανόν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ➽ Στις φλόγες η Μέση Ανατολή ➽ Στο πλευρό του αεροπλανοφόρου «G. R. Fοrd» η φρεγάτα «Ναβαρίνον» ➽ Υποψήφιες 6 φρεγάτες ακόμη ➽ Ισραηλινή δολοφονική επίθεση κατά ανώτατου στελέχους της Χαμάς στη Βηρυτό

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και εδώ

*

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Στους 22.185 οι νεκροί - Πάνω από 200 το τελευταίο 24ωρο

Φωτο αρχείου - Πηγή: Associated Press

Τρίτη 02/01/2024 - 15:12

Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα πως οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν προκαλέσει τον θάνατο 22.185 ανθρώπων από τις 7 Οκτωβρίου.

Ο απολογισμός περιλαμβάνει 207 ανθρώπους που σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, διευκρίνισε η πηγή αυτή, που έκανε επίσης λόγο για 57.035 τραυματίες από τις 7 Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για εγκλήματα πολέμου και πιθανόν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στον πόλεμο στη Γάζα.

Ο Τουρκ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Αν κοιτάξετε πώς αντέδρασε το Ισραήλ, έχω σοβαρές ανησυχίες για τη συμμόρφωσή του με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», δήλωσε ο Τουρκ από τη Γενεύη. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το 70% όσων επλήγησαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον της Λωρίδας της Γάζας είναι γυναίκες και παιδιά. «Η συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων αποτελεί έγκλημα πολέμου. Φυσικά, τελικά τα δικαστήρια πρέπει να κρίνουν ποιος έχει διαπράξει ποιο αδίκημα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ύπατο Αρμοστή, υπάρχουν ενδείξεις ότι πιθανόν να έχουν διαπραχθεί εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. «Με δεδομένους τους πολύ ισχυρούς βομβαρδισμούς χωρίς διακρίσεις σε συνδυασμό με την έλλειψη αποτελεσματικής ανθρωπιστικής βοήθειας, υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες που πρέπει να εξεταστούν πιο προσεκτικά», εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Al Jazeera

902

*

Η φωτιά του πολέμου εξαπλώνεται σε όλη την περιοχή - Συνεχίζεται η σφαγή των Παλαιστινίων

Η φρεγάτα «Ναβαρίνον»

Τετάρτη 03/01/2024 - 10:02

Ραγδαίες εξελίξεις τα τελευταία 24ωρα σε Υεμένη, Λίβανο, Συρία και Ιράν, ενώ συνεχίζεται ανελέητα η σφαγή των Παλαιστινίων σε Γάζα και Δυτική Όχθη. Την ίδια ώρα εντείνεται η επικίνδυνη ελληνική εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Στο πλευρό του αεροπλανοφόρου «G. R. Fοrd» η φρεγάτα «Ναβαρίνον»

Σε πλου με την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου «USS Gerald R. Ford» και την ομάδα του πλοίου αποβατικών επιχειρήσεων «USS Bataan» εντάχθηκε η φρεγάτα «Ναβαρίνον», ενισχύοντας τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις στην Ανατολική Μεσόγειο που κάνουν πλάτες στη συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, ενώ ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου που πλέον απλώνεται και προς την Ερυθρά Θάλασσα.

Το μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, μήκους 337 μέτρων και εκτοπίσματος περίπου 100.000 τόνων, άραξε προηγουμένως στη Σούδα, για ξεκούραση και «αναψυχή» του πληρώματος (περίπου 6.000 άτομα), ενώ αναχωρεί πλέον από τη Μεσόγειο και τη ζώνη ευθύνης του 6ου αμερικανικού Στόλου, επιστρέφοντας στην έδρα του, μετά από ανάπτυξη 8 και πλέον μηνών.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες της αποστολής φρεγάτας στο «στόμα του λύκου», στην Ερυθρά Θάλασσα.

Θυμίζουμε ότι ήδη από την προηγούμενη βδομάδα, κατόπιν συνεννοήσεων με τους Αμερικανούς, αποφασίστηκε η αποστολή πλοίου για τη συγκρότηση της νέας πολυεθνικής ναυτικής δύναμης όπου πρωτοστατούν οι ΗΠΑ, με το πρόσχημα της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και της προστασίας των εμπορικών πλοίων από επιθέσεις των Χούθι. Αλλη μια αποστολή που δεν έχει καμία σχέση με την άμυνα της χώρας και την προστασία των συνόρων της αλλά με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα, στην κυβέρνηση και τα αρμόδια επιτελεία αναμένουν ενημέρωση από τους Αμερικανούς για τη «φύση» της αποστολής και τι ακριβώς θα ζητηθεί από την ελληνική πλευρά. Π.χ. αν θα ζητηθεί να παρέχεται συνοδεία σε εμπορικά που από τη Μεσόγειο διασχίζουν το Σουέζ, προκειμένου κατόπιν να τα «παραλάβουν» πολεμικά άλλων κρατών. `Η αν ζητηθεί η φρεγάτα να ενταχθεί σε ομάδα συνοδείας αμερικανικού αεροπλανοφόρου. Είτε αν ζητηθεί η φρεγάτα να αναπτυχθεί νοτιότερα ακόμα, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Υποψήφια για ανάπτυξη είναι 6 πλοία, οι φρεγάτες τύπου ΜΕΚΟ («ΥΔΡΑ», «ΣΠΕΤΣΑΙ», «ΨΑΡΑ», «ΣΑΛΑΜΙΣ») και δύο τύπου S («ΕΛΛΗ» και «ΛΗΜΝΟΣ»). Για το τυπικό, πριν από την αναχώρηση, θα υπάρξει απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Στο ενδιάμεσο, στη συλλογή και ανάλυση πληροφοριών «ασφαλείας» και στις διαδικασίες «εκτίμησης κινδύνου» για τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή μετέχουν στελέχη, όπως επιτελής που έχει αποσπαστεί στην Αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (US Central Command) στην Τάμπα της Φλόριντα, παίρνοντας μέρος στην επιχείρηση «Enduring Freedom», η θαλάσσια περιοχή ευθύνης της οποίας είναι ακριβώς η Ερυθρά και η Αραβική Θάλασσα, ο Περσικός Κόλπος και ο Ινδικός Ωκεανός. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Ραγδαίες εξελίξεις

Με το «καλημέρα» του 2024 το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και οι χώρες του ΝΑΤΟ με κινήσεις τους κλιμακώνουν την ένταση σε όλη την περιοχή και απειλούν να σπρώξουν στη φωτιά του πολέμου όλη τη Μέση Ανατολή.

Μέσα στα τελευταία 24ωρα καταγράφονται μεταξύ άλλων: Επίθεση των ΗΠΑ σε σκάφη των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, με δέκα νεκρούς. Αποκάλυψη των σχεδίων ΗΠΑ, Βρετανίας κ.ά. για γενικευμένη επίθεση στην Υεμένη. Επιθέσεις του Ισραήλ στις πρωτεύουσες του Λιβάνου (Βηρυτό) και της Συρίας (Δαμασκό). Σχέδια του ισραηλινού στρατού για πλήρη πολεμική κλιμάκωση εναντίον του Λιβάνου. Και αποστολή πολεμικού πλοίου του Ιράν στην Ερυθρά Θάλασσα, στην ίδια περιοχή όπου ετοιμάζεται να αναπτυχθεί η ναυτική αποστολή «Φρουρός Ευημερίας» των ΗΠΑ και συμμάχων τους, με συμμετοχή και της Ελλάδας...

Όπως φαίνεται από δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Times», ΗΠΑ και Βρετανία φέρονται να ετοιμάζουν σχέδια για ανοικτή στρατιωτική επέμβαση κατά των Χούθι στην Υεμένη , σύμφωνα με , την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση σε μια από τις πιο νευραλγικές περιοχές της διεθνούς ναυτιλίας.

Το βρετανικό HMS Diamond

Το Ιράν έστειλε πολεμικό πλοίο στην περιοχή

Την ίδια ώρα, το πολεμικό πλοίο Alborz του Ιράν εισήλθε στην Ερυθρά Θάλασσα, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, σε μια περίοδο κλιμακούμενης έντασης σε αυτή την βασική ναυτιλιακή οδό, μία μέρα μετά τον θάνατο 10 ενόπλων Χούθι της Υεμένης από πυρά του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή.

Το πολεμικό πλοίο Alborz εισήλθε στην Ερυθρά Θάλασσα μέσω του στενού Μπαμπ ελ-Μαντέμπ τόνισε το Tasnim, χωρίς να αναφέρει το πότε. Ανεπιβεβαίωτες αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισαν ότι το πλοίο εισήλθε στα ύδατα αυτά αργά το Σάββατο.

Νέες εκρήξεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Για εκρήξεις κοντά σε πλοίο μεταφοράς εμπορευμάτων στο στενό στρατηγικής σημασίας Μπαμπ ελ Μάντεμπ, που χωρίζει την αραβική χερσόνησο από την Αφρική, έκανε λόγο χθες Τρίτη, η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφαλείας (UKMTO).

Ακούστηκαν ως και τρεις εκρήξεις «1 ως 5 ναυτικά μίλια» από το πλοίο, που βρισκόταν ανάμεσα στα παράλια της Ερυθραίας και της Υεμένης, εξήγησε η υπηρεσία σε λακωνικό μήνυμά της μέσω X (του πρώην Twitter), διευκρινίζοντας πως το σκάφος δεν υπέστη ζημιά και το πλήρωμα είναι «σώο».

Πηγή: Associated Press

Αμερικανική επίθεση σε σκάφη των Χούθι, απειλές για αντίποινα

Με φόντο τους σφοδρούς ανταγωνισμούς γύρω από τον έλεγχο της Ερυθράς Θάλασσας, μίας από τις πιο νευραλγικές οδούς της διεθνούς ναυτιλίας, οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους προετοιμάζουν σχέδια επικίνδυνης στρατιωτικής κλιμάκωσης.

Την Κυριακή ελικόπτερα του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού βύθισαν 3 σκάφη των Υεμενιτών Χούθι τα οποία, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, επιχειρούσαν να καταλάβουν το εμπορικό σκάφος «Maersk Hangzhou». Κατά την κεντρική διοίκηση του αμερικανικού στρατού (CENTCOM), τα ελικόπτερα «απάντησαν σε κατάσταση νόμιμης άμυνας βυθίζοντας 3 από τα 4 μικρά πλοία και σκοτώνοντας τα πληρώματα». Από την αμερικανική επίθεση σκοτώθηκαν 10 μαχητές Χούθι και τραυματίστηκαν άλλοι 2.

Ισραηλινή δολοφονική επίθεση κατά ανώτατου στελέχους της Χαμάς στη Βηρυτό

Από την επίθεση - Πηγή: Associated Press

Ισραηλινή δολοφονική επίθεση στη Βηρυτό, κατά του δεύτερου τη τάξει στελέχους του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Σάλαχ αλ Αρούρι, εξαπολύθηκε χτες το απόγευμα.

Η ισραηλινή επίθεση - πιθανά με πυραύλους που εκτόξευσε ισραηλινό drone - προκάλεσε ισχυρή έκρηξη σε γραφεία της Χαμάς σε νότια συνοικία της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Πέρα από τον θάνατο του αναπληρωτή γραμματέα του ΠΓ της Χαμάς, αλ Αρούρι, η έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο δύο διοικητών των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ (του στρατιωτικού βραχίονα της παλαιστινιακής οργάνωσης), άλλων τριών ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 11.

Αντιδράσεις από τον Λίβανο και το Ιράν

Ο Λιβανέζος υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ν. Μικάτι, καταδίκασε την επίθεση λέγοντας πως πρόκειται για ένα «νέο ισραηλινό έγκλημα» και «προσπάθεια να συρθεί ο Λίβανος στον πόλεμο». Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση «σε όλες τις χώρες που ενδιαφέρονται, να πιέσουν το Ισραήλ να σταματήσει τη στοχοποίηση». Συνέστησε επίσης στην ισραηλινή πολιτική καθεστηκυία τάξη «να μην εξάγει τις αποτυχίες της στη Γάζα» προς τα βόρεια σύνορά του για να δημιουργήσει «νέα γεγονότα και κανόνες εμπλοκής».

Εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών σχολίασε πως η δολοφονία του υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Χαμάς θα πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο την αντίσταση κατά του Ισραήλ.

Συνέχιση εχθροπραξιών Ισραήλ - Χεζμπολάχ

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε νέες επιδρομές και βολές πυροβολικού στον νότιο Λίβανο στα περίχωρα των πόλεων Χφαρσούμπα, Ντάιρα, Ταΐρ Χάρφα και Νακούρα.

Παράλληλα, ισραηλινά αεροπλάνα χτύπησαν χτες την περιοχή Μαρούν αλ Ρας στον νότιο Λίβανο σε υποδομές της Χεζμπολάχ. Επίσης, ισραηλινό drone έπληξε με 2 πυραύλους νεκροταφείο της πόλης Γιαρούν του Λιβάνου και η Χεζμπολάχ από τη μεριά της απάντησε βάλλοντας με ρουκέτες κατά θέσης του ισραηλινού στρατού στην περιοχή Ζάριτ.

Τη Δευτέρα, 5 Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από πυραύλους της Χεζμπολάχ στη Δυτική Γαλιλαία.

Στους 22.185 οι νεκροί

Τέλος, το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα πως οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν προκαλέσει τον θάνατο 22.185 ανθρώπων από τις 7 Οκτωβρίου (βλ. πάνω).

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.