Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Τουρκία - Συρία: Εκατόμβες νεκρών, εκατομμύρια άστεγοι, αλλά και συγκλονιστικό κύμα λαϊκής αλληλεγγύης

Σεισμός Τουρκία - Συρία

Χιλιάδες νεκρούς θρηνούν οι λαοί της Τουρκίας και της Συρίας, μετά το συντριπτικό πλήγμα που επέφεραν οι δύο  καταστροφικοί σεισμοί με επίκεντρο στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία τα ξημερώματα τη  Δευτέρα 6 Φλεβάρη. Ακόμα περισσότεροι είναι οι αγνοούμενοι και οι εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια ισοπεδωμένων πόλεων και συνοικιών, ενώ διασωθέντες και εγκλωβισμένοι είναι επιπλέον αντιμέτωποι με τον σφοδρό χιονιά...

Σε μια περιοχή με δεκάδες πόλεις, όπου κατοικούν πάνω 13 εκατομμύρια άνθρωποι, η καταστροφή μεγεθύνθηκε από την απουσία των αναγκαίων αντισεισμικών προδιαγραφών στα κτίρια. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από την καταστροφή κομβικών δημόσιων κτιρίων και υποδομών, όπως νοσοκομείων, αεροδρομίων κ.ά., που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την αναγκαία παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους.

Η μάχη που δίνεται και στις δύο χώρες για τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό επιζώντων από τα ερείπια είναι άνιση. Ο χρόνος κυλάει αμείλικτα, τα ισοπεδωμένα κτίρια είναι πολλές χιλιάδες, σε πολλές περιοχές δεν έχουν φτάσει ακόμα ενισχύσεις και εφόδια, ενώ ειδικά στη Συρία την τραγωδία μεγαλώνει το απαράδεκτο ευρωατλαντικό εμπάργκο...

To KKE από την πρώτη στιγμή κάλεσε τον ελληνικό λαό να εκφράσει με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη του στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που δοκιμάζονται από το φονικό σεισμό, τονίζοντας ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών.

Ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης από εκατοντάδες εργατικά συνδικάτα και άλλους φορείς σε όλη την Ελλάδα, σηκώθηκε μετά και το κάλεσμα που από την πρώτη στιγμή απηύθυνε το ΠΑΜΕ για συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΜΕ λίγες ώρες μετά τον πρώτο σεισμό επικοινώνησε με συνδικάτα της Τουρκίας, της Συρίας και των άλλων περιοχών που επλήγησαν, στέλνοντας μήνυμα αδελφοσύνης και αλληλεγγύης. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι: Κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, οροί, γάζες, επίδεσμοι, είδη ατομικής υγιεινής.

Αυτή η προσπάθεια των εργατικών συνδικάτων και των άλλων μαζικών φορέων γίνεται κόντρα και στα εγκλήματα διαρκείας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, αφού αυτά στέκονται εμπόδιο ακόμα και στην έκφραση αλληλεγγύης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δολοφονικό εμπάργκο που βιώνει ο λαός της Συρίας -το οποίο συμπληρώνει την πολύχρονη ιμπεριαλιστική επέμβαση- συνεχίζεται παρά τον καταστροφικό σεισμό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.