Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

ΕΕΔΔΑ: Κάλεσμα αλληλεγγύης στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας - Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) εκφράζει την οδύνη της για τις χιλιάδες νεκρών, τραυματιών και εγκλωβισμένων κάτω από τα γκρεμισμένα οικοδομήματα, που προκάλεσε ο πρόσφατος καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και στη γειτονική της Συρία.

*

Σεισμός Τουρκία - Συρία

*

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)

Μενάνδρου 54,  10431 Αθήνα

Τηλ.: 210 3813052   E-mail: eeddaathens@gmail.com Web: www.eedda.gr

*

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑΣ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) εκφράζει την οδύνη της για τις χιλιάδες νεκρών, τραυματιών και εγκλωβισμένων κάτω από τα γκρεμισμένα οικοδομήματα, που προκάλεσε ο πρόσφατος καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και στη γειτονική της Συρία.

Όσο αδύναμος και απροστάτευτος κι αν αισθάνεται κανείς μπροστά σε τέτοιας έντασης και έκτασης φυσικά φαινόμενα, δεν μπορεί να μην επισημάνει ότι τα θύματά τους είναι παντού και πάντα οι φτωχοί, οι απόκληροι, αυτοί που ζουν σε κακοφτιαγμένες κατασκευές, ανεγερμένες χωρίς καμία αντισεισμική θωράκιση, χτισμένες βιαστικά, ίσα-ίσα για να στεγάσουν όσους μοιάζουν να είναι απλοί αριθμοί για τους κυβερνώντες, εκείνους που τα όνειρα και οι ελπίδες δεν μετρούν παρά μόνο για τους ίδιους.

Αυτή την ώρα της απόγνωσης των δυο λαών, το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να εκφράσει την αλληλεγγύη του, να σταθεί με όποιον τρόπο μπορεί στο πλευρό τους, να δώσει από το υστέρημά του ό,τι μπορεί για να ανακουφίσει έστω και στο ελάχιστο, έστω και προσωρινά, τις ανάγκες τους. 

Όταν, όμως, καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός και αυτού του σεισμού, όλοι μαζί οι λαοί θα πρέπει να σταθούμε με αποφασιστικότητα απέναντι στον καπιταλισμό που αντιμετωπίζει τους λαούς σαν ένα βάρος ικανό μόνο να παράγει με τη δουλειά του πλούτο, που ο ίδιος δεν καρπώνεται παρά μόνο ένα ελάχιστο μέρος του, ίσα-ίσα για να επιβιώνει, για να πουλάει κάθε μέρα την εργατική του δύναμη στα αφεντικά, ντόπια και ξένα.

Θα πρέπει να κάνουμε καθαρό ότι δεν θέλουμε πια, στις πατρίδες μας ή σε ξένους τόπους, άνεργοι ή εργαζόμενοι, να ζούμε μισή ζωή, με επιδόματα ή μεροκάματα και μισθούς που εξανεμίζονται πριν τελειώσει ο μήνας, σε κτίσματα που δεν διασφαλίζουν την ασφάλειά μας, με εξαθλιωμένη δημόσια υγεία και υποβαθμισμένη δημόσια παιδεία, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς ελπίδα για το αύριο, την ώρα που δίπλα μας υπάρχει αμύθητος πλούτος και χλιδάτη ζωή, δημιουργία της δικής μας δουλειάς.

Η ΕΕΔΔΑ καλεί τα μέλη και τους φίλους της να δείξουν και αυτή τη φορά την αλληλεγγύη και φιλία τους προς το δοκιμαζόμενο τουρκικό και συριακό λαό παραδίνοντας είδη πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, ορούς, γάζες, χανζαπλάστ, είδη ατομικής υγιεινής, στα γραφεία του ΠΑΜΕ, Αγίας Φιλοθέης 5β, τηλ. 210-3833786 (Δευτέρα - Παρασκευή 9 π.μ. .- 7 μ.μ., Σάββατο 9 π.μ. - 1 μ.μ.) ή στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος, τηλ. 210 3827122 (Δευτέρα - Παρασκευή 9 π.μ. - 1 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.).                                                                                              

Αθήνα, 7 Φλεβάρη 2023

GREEK COMMITTEE FOR  INTERNATIONAL DEMOCRATIC SOLIDARITY (EEDDA)

54 Menandrou Str.,  10431 Athens, Greece

Tel.: +30 210 3813052   E-mail: eeddaathens@gmail.comWeb: www.eedda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.