Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Κυρκυριάκος: Υπουργέ μου σε πλήρη ετοιμότητα ο στρατός σας! — «Την πρωτιά της Ελλάδας» για την εμπλοκή στην Ουκρανία χαιρέτησε ο Αμερικανός υπουργός — Θα συναντηθεί με Νίκο Δένδια και Αλέξη Τσίπρα (ολέ!) — Τη «Σούδα του Βορρά» επιθεώρησε η υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ — Στο επίκεντρο η «αξία της “Σούδας του Βορρά” για το NATO» έγραψε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος — ΚΝΕ: Διαμαρτυρία την Τρίτη στην πρεσβεία των ΗΠΑ για την επίσκεψη Μπλίνκεν

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΜΠΛΙΝΚΕΝ

«Την πρωτιά της Ελλάδας» για την εμπλοκή στην Ουκρανία χαιρέτησε ο Αμερικανός υπουργός

Την Τρίτη θα συναντηθεί με Νίκο Δένδια και Αλέξη Τσίπρα

Πηγή: Eurokinissi

Δευτέρα 20/02/2023 - 20:10

«Χαιρετίζω την πρωτιά της Ελλάδας σε έναν μεγάλο αριθμό μετώπων όπου επέδειξε την αλληλεγγύη της στην Ουκρανία» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν στο διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μπροστά στις κάμερες κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Δευτέρας. Με τα λόγια αυτά έδειξε την ικανοποίηση της Ουάσιγκτον για την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που γίνεται μεταξύ ΝΑΤΟικών και Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας.

Ανέφερε ακόμα πως «χτίζουμε πολύ σημαντικές συμμαχίες, πολύ ισχυρές» και ότι Ελλάδα και ΗΠΑ «έχουμε εμβαθύνει τον στρατηγικό διάλογο μεταξύ των δύο χωρών μας, έχουμε εμβαθύνει την εταιρική μας σχέση διμερώς αλλά και αυτά τα οποία κάνουμε μαζί στην περιοχή αυτή και τον κόσμο». Θύμισε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και στην ομιλία του στο Κογκρέσο, αναφέροντας πως «προσβλέπω στο να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μεταξύ των λαών μας, μεταξύ των ανθρώπων μας, όπως είπατε όταν δώσατε τον ιστορικό σας λόγο στο Κογκρέσο».

Τα λόγια του Αντ. Μπλίνκεν δείχνουν το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για την αξιοποίηση των αμερικανονατοικών βάσεων και για τον 4ο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ - Ελλάδας που ξεκίνησε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και υλοποιείται επί κυβέρνησης ΝΔ. Έδειξε πως αποτελούν προτεραιότητες για τις ΗΠΑ στον ανταγωνισμό της με τη Ρωσία και την Κίνα. Προτεραιότητες είναι και για την Αθήνα, όπου τα αστικά κόμματα ομονοούν στην βαθύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτό εξέφρασε και ο Κ. Μητσοτάκης που, ενώπιον του Α. Μπλίνκεν, είπε πως «ξέρετε ότι η Ελλάδα έχει υποστηρίξει πλήρως την Ουκρανία και με στρατιωτική βοήθεια κι έχουμε στείλει υπό κάθε δυνατή μορφή» και για ότι «έχουμε εμβαθύνει τις διμερείς μας σχέσεις με τις ΗΠΑ, πράγμα το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα κι αυτό έχει γίνει σε όλα τα μέτωπα, και στο στρατιωτικό, αλλά και στο ενεργειακό»

Ο πρωθυπουργός είπε στον Αμερικανό καλεσμένο του πως «ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να περιορίσουμε την εξάρτησή μας από το ρωσικό φυσικό αέριο» και να ανοίξει την αγορά στο πανάκριβο αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Αναφέρθηκε στην Τουρκία και τον καταστροφικό σεισμό δείχνοντας την πρόθεση για αξιοποίηση του για επικίνδυνες διευθετήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ευελπιστώ ότι θα μπορέσουμε να χτίσουμε πάνω σ' αυτό το ψυχολογικό δέσιμο και να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας κάτι που θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών μας, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου».

Την Τρίτη ο Αντ. Μπίνκεν θα συναντηθεί με τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

Στην Ελλάδα είναι και η υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Σελέστ Γουαλάντερ που πήγε στην Αλεξανδρούπολη για να επιθεωρήσει τη νέα αμερικανική βάση που αποκαλείται «η Σούδα του Βορρά».

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει η ΚΝΕ την Τρίτη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και στο αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη. 

«Δυναμώνουμε τον αγώνα μας: Για τερματισμό της συμμετοχής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στα εδάφη της Ουκρανίας. Για την απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Για να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα. Κανένας φαντάρος ή στέλεχος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έξω από τα σύνορα. Για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, ΝΑΤΟ - ΕΕ, με τον ελληνικό λαό πραγματικά στην εξουσία. Δυναμώνουμε τη συμπόρευση με το ΚΚΕ στους καθημερινούς αγώνες, στους μαζικούς φορείς, στις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος», τονίζει σε ανακοίνωση.

902

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Τη «Σούδα του Βορρά»... επιθεώρησε η υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)

Στο επίκεντρο η «αξία της “Σούδας του Βορρά” για το NATO» έγραψε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε σήμερα η υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδια για θέματα διεθνούς ασφαλείας, Σελέστ Γουαλάντερ για να επιβλέψει την μετατροπή του λιμανιού, και της πόλης γενικότερα, σε πολεμικό ορμητήριο και κόμβο μεταφοράς στρατευμάτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όπως προβλέπεται από την ελληνοαμερικανική συμφωνία που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και επικαιροποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, η Σ. Γουαλάντερ επισκέφθηκε την έδρα της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «Έβρος») και το λιμάνι της πόλης.

 

Μάλιστα σύμφωνα με ανάρτηση του Κ. Φλώρου στο twitter, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η «αξία της “Σούδας του Βορρά” για το NATO», ο ρόλος της πόλης και του λιμανιού στην «υποστήριξη στην Ουκρανία», μέσα από τη μεταφορά μεγάλου όγκου στρατιωτικού υλικού στην κυβέρνηση του Κιέβου και η «αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, που επιβεβαιώνει ότι μεθοδεύεται βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ενδεικτικό άλλωστε για τους σχεδιασμούς αναφορικά με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι το γεγονός πως πριν λίγες μέρες, στις 16/2, ο Κέβιν Κίλοραν,  αντιπρόεδρος της ARC, του μεγαλύτερου μεταφορέα βαρέων οχημάτων και ελικοπτέρων της αμερικανικής κυβέρνησης, είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών...

Να σημειωθεί τέλος, πως στο πλαίσιο της παραμονής της στην Ελλάδα, η Γουαλάντερ, θα επισκεφθεί την αμερικανική βάση drone στη Λάρισα και θα συνοδεύσει τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν στις επαφές που θα έχει στη διάρκεια της επίσκεψή του στην Αθήνα.

902

ΟΠ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Διαμαρτυρία την Τρίτη στην πρεσβεία των ΗΠΑ για την επίσκεψη Μπλίνκεν

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει την Τρίτη 21 Φλεβάρη, στην πρεσβεία των ΗΠΑ, η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, με αφορμή την επίσκεψη του υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, κι ενώ συμπληρώνεται ένας χρόνος ακριβώς από την έναρξη του πολέμου. 

Το σημείο συνάντησης είναι το Πάρκο Ελευθερίας στις 7 μ.μ.

«Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού έρχεται για να συναντηθεί τόσο με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη όσο και με τον πρώην πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η ενίσχυση της εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, με την αποστολή όπλων και τη χρησιμοποίηση των βάσεων που βρίσκονται στη χώρα μας. Ετσι "εγκαινιάζεται" ο 4ος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ - Ελλάδας που ξεκίνησε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και υλοποιείται επί ΝΔ!», σημειώνει στην ανακοίνωση - κάλεσμα η ΚΝΕ.

«Δυναμώνουμε τον αγώνα μας: Για τερματισμό της συμμετοχής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στα εδάφη της Ουκρανίας. Για την απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Για να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα. Κανένας φαντάρος ή στέλεχος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έξω από τα σύνορα. Για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, ΝΑΤΟ - ΕΕ, με τον ελληνικό λαό πραγματικά στην εξουσία. Δυναμώνουμε τη συμπόρευση με το ΚΚΕ στους καθημερινούς αγώνες, στους μαζικούς φορείς, στις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.