Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Χωρίς τέλος η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού ‒ 1.654 νεκροί, πάνω από 8.000 οι τραυματίες ‒ Περισσότεροι από 250.000 (15% του παλαιστινιακού θύλακα) ξεσπιτωμένοι ‒ Έλλειψη πόσιμου νερού ‒ Στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης ο πληθυσμός της Γάζας ‒ Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών (2 VIDEO - ΦΩΤΟ)


Χωρίς τέλος η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού
Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών

Δεν έχει τέρμα η εκατόμβη των νεκρών και των τραυματιών Παλαιστινίων, κυρίως αμάχων, από την ισραηλινή θηριωδία η οποία ενισχύεται και από την στάση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ βομβάρδιζε στη διάρκεια της νύχτας τη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας δεκάδες Παλαιστίνιους, ενώ ισραηλινά στρατεύματα συνεχίζουν τις ευρείες επιχειρήσεις τους στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα αναζητώντας έναν αγνοούμενο στρατιώτη.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο στρατιώτης αυτός ενδέχεται να είναι αιχμάλωτος της Χαμάς, αν και η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης υπογράμμισε ότι δεν τον κρατά και ότι είναι πιθανό να είναι νεκρός.



Οι κάτοικοι της Ράφας στη νότια Γάζα, όπου σημειώθηκε το συμβάν 

κατά το οποίο φέρεται να αιχμαλωτίστηκε ο ισραηλινός στρατιώτης, λένε ότι η περιοχή τους έχει αποκοπεί από τον υπόλοιπο παλαιστινιακό θύλακα, ενώ κάποιοι επεσήμαναν ότι ο ισραηλινός στρατός τους προειδοποίησε να μην φύγουν από την περιοχή.

Ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει περισσότερα από 200 πλήγματα εναντίον της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες. Ένα από αυτά είχε στόχο το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο, στο οποίο το Ισραήλ καταγγέλλει ότι στεγάζεται ένα «κέντρο ανάπτυξης όπλων».

Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν ανακοινώσει ότι έχουν καταστρέψει «τις περισσότερες» από τις σήραγγες της Χαμάς στη Γάζα, κάποιες από τις οποίες φτάνουν ως το Ισραήλ.

Μέχρι στιγμής ο απολογισμός των νεκρών Παλαιστινίων στη Γάζα μετά την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στις 8 Ιουλίου φτάνει τους 1.654 νεκρούς, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 8.000.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας επεσήμανε ότι η πλειονότητα των νεκρών είναι άμαχοι, ενώ εκατοντάδες είναι οι γυναίκες και τα παιδιά.

Οι νεκροί αυξήθηκαν κατά σχεδόν 200 τις τελευταίες 24 ώρες, περιλαμβανομένων των σορών που εντοπίστηκαν στα συντρίμμια των σπιτιών.



Από την πλευρά του Ισραήλ 63 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, καθώς και δύο ισραηλινοί πολίτες και ένας ταϊλανδός εργάτης.

Οι οργανώσεις αρωγής προειδοποιούν για την έλλειψη πόσιμου νερού και προειδοποιούν ότι ο πληθυσμός της Γάζας είναι στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης.

 
Περισσότεροι από 250.000 Παλαιστίνιοι, δηλαδή σχεδόν το 15% του πληθυσμού του παλαιστινιακού θύλακα, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Σχεδόν η μισή Λωρίδα της Γάζας κρίνεται μη ασφαλής για τους πολίτες εξαιτίας των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ.


Στο μεταξύ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα στους Παλαιστίνιους που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην πόλη Μπέιτ Λαχίγια στη βόρεια Γάζα ότι μπορούν να επιστρέψουν σε αυτά, ένα σημάδι ότι οι επιχειρήσεις στην περιοχή μειώνονται.

«Συνιστάται στους κατοίκους να προσέχουν για εκρηκτικούς μηχανισμούς που έχει διασπείρει η Χαμάς στην περιοχή», ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού προς τους 70.000 κατοίκους της Μπέιτ Λαχίγια.

Ο 
πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειώντης Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Παρασκευή ότι θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας μετά τους φόνους δύο ισραηλινών στρατιωτών και την αιχμαλώτιση ενός ακόμη.

Ωστόσο ενδεικτικό της υποκρισίας αλλά και της απροκάλυπτης στήριξης των Αμερικανών στους Ισραηλινούς είναι το γεγονός ότι το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε ομόφωνα την παροχή επιπλέον 225 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 167 εκατ. ευρώ) για την ενίσχυση του συστήματος αντιπυραυλικής Άμυνας του Ισραήλ, του «Σιδηρού Θόλου».

Στη Χεβρώνα 5.000 Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν με κεντρικό σύνθημα «σταματήστε τη γενοκτονία στη Γάζα» και για να ζητήσουν «ένα διεθνές ποινικό δικαστήριο» να δικάσει «το Ισραήλ», σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.


902 και NOOZ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.