Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Οι κλέφτες της Βαγδάτης: Αίτημα του Ιράκ για αεροπορικές επιδρομές ‒ Ξεκίνησε η αντεπίθεση του στρατού ‒ Ο Λευκός Οίκος καθησυχάζει για τον εφοδιασμό πετρελαίου

Η σημαία του ISIL
Προ των πυλών της Βαγδάτης οι τζιχαντιστές

Τετάρτη 18 Ιούνιος, 11:54 

Σε εμφυλιοπολεμικό χάος βυθίζεται πλέον το Ιράκ, που βρίσκεται στο έλεος των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ΙΚΙΛ), οι οποίοι προελαύνουν στη χώρα, κρατώντας ομήρους, προχωρώντας σε μαζικές δολοφονίες και καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.

Οι τζιχαντιστές βρίσκονται πλέον λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Βαγδάτη και τρομοκρατούν τις ΗΠΑ, οι οποίες δηλώνουν διατεθειμένες να συνεργαστούν ακόμα και με το Ιράν!

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Αμερικανοί βλέπουν ως «εποικοδομητική» μια επαναπροσέγγιση με το Ιράν, ενώ οι Βρετανοί (στενοί σύμμαχοι των ΗΠΑ) ξανανοίγουν την πρεσβεία τους στην Τεχεράνη.

Προς το παρόν, οι ΗΠΑ στρέφονται προς τη λύση των αεροπορικών επιδρομών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ θα στείλει 275 στρατιώτες -για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων το 2011- για την παροχή υποστήριξης και ασφάλειας στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη.
Καθησυχάζει ο Λευκός Οίκος για τον εφοδιασμό πετρελαίου στο Ιράκ
Η προέλαση των τζιχαντιστών στο Ιράκ δεν έχει προκαλέσει ουσιαστικά προβλήματα όσον αφορά τον εφοδιασμό πετρελαίου σε αυτήν την χώρα, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.
"Σε αυτό το σημείο δεν έχουμε δει (να προκαλούνται) σημαντικά προβλήματα στον εφοδιασμό πετρελαίου στο Ιράκ", δήλωσε ο Κάρνεϊ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Ένα διυλιστήριο το οποίο έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τζιχαντιστές στο Ιράκ παρήγαγε πετρέλαιο για εσωτερική κατανάλωση και αυτό είχε σταματήσει τις τελευταίες ημέρες την παραγωγή του, πρόσθεσε.
Ο Κάρνεϊ αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με το αν η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει την πιθανότητα να αντλήσει από το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου των ΗΠΑ με στόχο την σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου.
"Ετοιμοπόλεμοι 2 εκατ. Ιρακινοί"
Ο Γιάχια Μπάκερ αλ Νασίρι, κυβερνήτης της κυρίως σιιτικής νότιας ιρακινής επαρχίας Ντι Καρ, δήλωσε ότι η περιοχή του έχει αποστείλει 5.000 εθελοντές για να σταματήσουν την προέλαση σουνιτών τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Σύμφωνα με τον ιρακινό υπουργό Ενέργειας, Χουσεΐν αλ-Σαχριστανί, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Ιρακινοί έχουν προσφερθεί να πολεμήσουν εθελοντικά εναντίον των ανταρτών του ΙΚΙΛ.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Νούρι αλ-Μαλίκι, καθαίρεσε τέσσερις από τους ανώτατους αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ, κατηγορώντας τους για παράβαση του «επαγγελματικού και στρατιωτικού τους καθήκοντος», μία μόλις εβδομάδα αφότου οι σουνίτες μαχητές πήραν τον έλεγχο της Μοσούλης.
Στο μεταξύ, η Τουρκία εκκένωσε την Τρίτη το προξενείο της στη Βασόρα.
"Εμφύλιος πόλεμος στο Ιράκ"
Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών πρίγκιπας Σαούντ αλ-Φαϊζάλ δήλωσε ότι η επιδεινούμενη κατάσταση ασφαλείας στο Ιράκ έχει χαρακτηριστικά "εμφυλίου πολέμου".
Αυτή η σοβαρή κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ φέρει χαρακτηριστικά ενός εμφυλίου πολέμου του οποίου τις επιπτώσεις για την περιοχή δεν μπορούμε να αντιληφθούμε", είπε ο ίδιος σε συγκέντρωση Αράβων και Μουσουλμάνων ηγετών στην Τζέντα.

Ισλαμιστές εκτελούν Ιρακινούς στρατιώτες

, 22:48


Ιράκ: Η κυβέρνηση ζήτησε επίσημα από τις ΗΠΑ να ξεκινήσουν αεροπορικές επιδρομές
Ο Ιρακινός πρωθυπουγός Μούρι αλ Μαλίκι (φωτό: ΑΡ)
Δημοσίευση: Τετ, 18/06/2014 - 22:03
Οι σφοδρές μάχες με στόχο την ανακοπή της επίθεσης των ισλαμιστών ενόπλων του «Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Λεβάντε» (ΙΚΙΛ) στη Βαγδάτη και οι έντονες διεργασίες σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο συνθέτουν το σκηνικό των εξελίξεων στο Ιράκ.
Η ιρακινή κυβέρνηση ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ, οι οποίες όμως δεν προτίθενται -όπως φαίνεται- να αναλάβουν άμεσα δράση.

Την ίδια στιγμή, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατηγορούν την κυβέρνηση του Ιράκ ότι ευθύνεται για το ξέσπασμα της βίας.
Αίτημα για αεροπορικές επιδρομές
Στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ με αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών ζήτησε επίσημα η ιρακινή κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ.
«Το Ιράκ ζήτησε επισήμως τη βοήθεια της Ουάσιγκτον με βάση τη συμφωνία ασφαλείας (σ.σ. με τις ΗΠΑ) για την εκτέλεση αεροπορικών επιδρομών εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων». δήλωσε ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Χοσιγιάρ Ζεμπαρί στους δημοσιογράφους από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.
Ο Μάρτιν Ντέμπσεϊ, ανώτατος διοικητής των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, επιβεβαίωσε το ιρακινό αίτημα, μιλώντας σε υποεπιτροπή της Γερουσίας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει τις επιλογές των Ηνωμένων Πολιτειών έχοντας καλέσει σε συνάντηση στο Λευκό Οίκο τους επικεφαλής Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο.
Ξεκίνησε η αντεπίθεση του στρατού
Νωρίτερα ο Ιρακινός πρωθυπουργός Μούρι αλ Μαλίκι είχε δεσμευθεί να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, διαβεβαιώνοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας δεν έχουν υποστεί ήττα από τους ισλαμιστές.
«Θα αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και θα οδηγήσουμε τη συνωμοσία σε αποτυχία», υπογράμμισε ο Μάλικι στη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος.

Παράλληλα ο Ιρακινός πρωθυπουργός επέκρινε τα μέσα ενημέρωσης του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας που χαρακτήρισαν «επαναστάτες» τους μαχητές του ΙΚΙΛ.
Εξάλλου, εκπρόσωπος των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε ότι ο στρατός θα «απελευθερώσει» τις επόμενες ώρες τη στρατηγικής σημασίας σιιτική πόλη Ταλ Άφαρ, στο Βορειοδυτικό Ιράκ, ενώ θα κατευθυνθούν στη συνέχεια προς τη Μοσούλη.

Πάντως, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν σήμερα έπειτα από σφοδρές μάχες, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 20 πολίτες, τα χωριά Άλμπου Χάσαν, Μπιρουάζλι και Μπαστάμλι στην επαρχία Σαλαχεντίν, διευκρίνισε ο Σάλαλ Άμπντουλ Μπάμπαν.
Κατηγορίες από Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ
Την ίδια στιγμή, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεχίζουν να κατηγορούν την κυβέρνηση του Ιράκ ότι είναι εκείνη που με την πολιτική του αποκλεισμού των σουνιτών ευθύνεται για το ξέσπασμα της βίας.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών πρίγκιπας Σαούντ αλ-Φαϊζάλ δήλωσε σήμερα ότι η επιδεινούμενη κατάσταση ασφαλείας στο Ιράκ έχει χαρακτηριστικά «εμφυλίου πολέμου», ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, ανακαλώντας τον πρεσβευτή τους στη Βαγδάτη για «διαβουλεύσεις».

Ταυτόχρονα κατήγγειλαν την πολιτική που ακολουθεί ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι, την οποία χαρακτηρίζουν «σεχταριστική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.