ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ηχηρό μήνυμα του λαού: Εδώ δεν είναι τόπος αναψυχής για τους φονιάδες των Παλαιστινίων
Πέμπτη 14/08/2025 - 11:03
Ηχηρό μήνυμα του λαού της Αθήνας και του Πειραιά προς το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ ότι οι στρατιώτες του που δολοφονούν τον Παλαιστινιακό λαό, παιδιά και άμαχους, είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα μας, έστειλαν εργαζόμενοι και νεολαία με τη δυναμική μαζική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, με αφορμή τον ελλιμενισμό του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου.
«Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά»: Με συνθήματα, σημαίες της Παλαιστίνης και πανό στα χρώματα της, συνδικάτα και φορείς συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, απαιτώντας να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού και η «στρατηγική συνεργασία» της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
"Βία, κατοχή, γενοκτονία, το κράτος του Ισραήλ ασκεί τρομοκρατία", κατήγγειλαν οι διαδηλωτές καταδικάζοντας την εμπλοκή της Ελλάδας στο "σφαγείο" του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστών συμμάχων του, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.
Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία προς το λιμεναρχείο με το πανό του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην κεφαλή ενώ πριν την έναρξη της πορείας, οι διαδηλωτές άναψαν καπνογόνα στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας προκειμένου να καταγγείλουν την αστυνομοκρατία και την καταστολή από την κυβέρνηση προς υπεράσπιση της «στρατηγικής σχέσης» με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ.
Παρά τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων που έκλεισαν πριν από τα ξημερώματα δρόμους και απέκλεισαν ολόκληρες περιοχές με στόχο να εμποδίσουν την κινητοποίηση και την έκφραση της αλληλεγγύης, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από από πύλη Ε12, ενώ αντιπροσωπεία συνδικάτων άνοιξε πανό με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και μέσα στο λιμάνι.
Καταγγέλλοντας την απόφαση της κυβέρνησης να ζώσει με πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις το λιμάνι, τη στιγμή μάλιστα που ο λαός σε μια σειρά περιοχές της χώρας παλεύει να σώσει το βίος του από τις καταστροφικές πυρκαγιές, οι διαδηλωτές παρέδωσαν στους αστυνομικούς τρεις πυροσβεστήρες. "Να πάνε να δώσουν τη μάχη εκεί", τόνισαν στέλνοντας μήνυμα πως η αστυνομία δεν έχει κανέναν λόγο να αποκλείει το λιμάνι.
Συμβολικά αντιπροσωπεία των σωματείων παρέδωσε στις αστυνομικές δυνάμεις - μέσα σε συνθήματα - δύο πυροσβεστήρες «θυμίζοντας» που θα έπρεπε να βρίσκεται σήμερα ο κρατικός μηχανισμός, στα μέτωπα της φωτιάς και όχι στις διαδηλώσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος για την καταστολή του.
Μάλιστα για το θέμα, τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του ΚΚΕ για τις πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, οι οποίες από τα ξημερώματα έχουν ζώσει το λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να εμποδίσουν τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς, με αφορμή την άφιξη του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου “Crown Iris” που μεταφέρει ισραηλινούς στρατιώτες στον Πειραιά.
Με κόκκινη μπογιά τα σωματεία έγραψαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» μπροστά από την πύλη Ε12 που είναι παρατεταγμένα ΜΑΤ.
Η μπογιά που χύθηκε στο δρόμο συμβολίσει το αίμα των Παλαιστινίων με το οποίο είναι βαμμένα τα χέρια και της ελληνικής κυβέρνησης.
Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και ν’ αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 και πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ, απαίτησε στο χαιρετισμό του ο Γιώργος Στεφανάκης πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής, μιλώντας στη συγκέντρωση σωματείων και φορέων στο λιμάνι του Πειραιά.
Επισήμανε ότι οι στρατιώτες του Ισραήλ είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα μας και ο ελληνικός λαός «δεν θα γίνει υπηρέτης των δολοφόνων του παλαιστινιακού λαού».
Κατήγγειλε την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα που έχουν στηρίξει τη δολοφονική δράση του Ισραήλ, έχουν ψηφίσει την αύξηση των δαπανών για την πολεμική οικονομία και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει κάθε οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος δολοφόνο.
«Ο αγώνας στην Ελλάδα δεν είναι μόνο δικός μας, είναι και άλλων λαών της Ευρώπης που κινητοποιούνται καθημερινά ενάντια στην ισραηλινή κατοχή» επισήμανε.
Στον χαιρετισμό του κατήγγειλε το κράτος του Ισραήλ που συνεχίζει να διαπράττει τα πιο φριχτά εγκλήματα στη Γάζα και τη Δυτική Οχθη και αναρωτήθηκε πόσους υγειονομικούς, πόσους δημοσιογράφους, πόσους αμάχους και παιδιά έχουν δολοφονήσει ορισμένοι από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που τώρα κάνουν «τουρισμό» στην Ελλάδα. «Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για να σταματήσει η γενοκτονία», σημείωσε και ευχαρίστησε το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα, τους φορείς, τους αγωνιστές σε όλο τον κόσμο που παλεύουν και ενώνουν τη φωνή τους και παλεύουν για να σταματήσει το έγκλημα.
Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς το λιμεναρχείο, μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα.
Οταν οι διαδηλωτές έφθασαν στο Λιμεναρχείο, το «στόλισαν» με κεσεδάκια γεμάτα τζατζίκι καλώντας την κυβέρνηση να κεράσει με αυτά τους προσκεκλημένους της ισραηλινούς στρατιώτες που μακελεύουν τον λαό της Παλαιστίνης.
«Έχουμε δώσει ξεκάθαρο μήνυμα πως είναι ανεπιθύμητοι οι ισραηλινοί φονιάδες», τόνισε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Δίπλα στην κυβέρνηση κατήγγειλε τη στάση του λιμεναρχείου για τον ρόλο του στον ελλιμενισμό του κρουαζιερόπλοιου. «Ο λαός δεν ξεπλένει τους εγκληματίες», διαβεβαίωσε.
Με γιγαντοπανό σε πεζογέφυρα του Πειραιά και με τρικάκια που πέταξαν την ώρα που μεταφέρονταν το κομβόι με τα πούλμαν που μεταφέρουν και «τουρίστες» - δολοφόνους των IDF τα Εργατικά Σωματεία και το ΠΑΜΕ με κάθε τρόπο δείχνουν πως η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα ανάπαυσης για εγκληματίες πολέμου που εκτελούν παιδιά.
Ο Ελληνικός λαός είναι στην σωστή πλευρά της Ιστορίας, δίπλα στον ήρωα λαό της Παλαιστίνης που παλεύει για την ελευθερία του.
Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συμμετοχή της νεολαίας στη συγκέντρωση και πορεία των σωματείων και φορέων, αποδεικνύοντας πως η νέα γενιά δεν συμβιβάζεται με την βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού, στέκεται στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης της χώρας μας, που αγωνίζεται για τα δίκια του Παλαιστινιακού λαού, για το δικαίωμά του σε μια ανεξάρτητη κι ελεύθερη πατρίδα...
Ο αγώνας του ελληνικού λαού για να σταματήσει η γενοκτονία του Λαού της Παλαιστίνης συνεχίζεται με νέα κινητοποίηση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αθήνα την Κυριακή 24 Αυγούστου, στο Σύνταγμα στις 8 το βράδυ. Ανάλογες κινητοποιήσεις την ίδια μέρα, θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.