Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Τα ΜΑΤ των θεοδωρικάκων απαντάνε στα αιτήματα των φοιτητών (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Κινητοποίηση φοιτητών συλλόγων για αναβάθμιση σπουδών - ΜΑΤ έστειλε η κυβέρνηση

Τετάρτη 14/12/2022 - 15:08

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, έξω από τη Σύνοδο Πρυτάνεων στη Νέα Ερυθραία μετά από πρόταση των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων διεκδικώντας ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους. Η κυβέρνηση απάντησε με τα ΜΑΤ στα αιτήματα των φοιτητών για αναβάθμιση των σπουδών τους. 

Οι φοιτητικοί Σύλλογοι διεκδικούν:

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες μας. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, μετακινήσεις, βιβλία, αναλώσιμα, φοιτητικό internet. Μηνιαίο φοιτητικό επίδομα 300€ για όσους νοικιάζουν.
  • Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας. Πρόσληψη καθηγητών. Αναβάθμιση υποδομών, βιβλιοθηκών και εργαστηρίων.
  • Αναβάθμισή των εστιών,αξιοποίηση αδιάθετων διαμερισμάτων και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση όσων έχουν ανάγκη. Ούτε σκέψη για νοίκια στις εστίες.
  • Κατάργηση κάθε είδους διδάκτρων.
  • Μέτρα στήριξης και όχι εμπόδια στις εξεταστικές μας!


Στο αίτημα των Φοιτητικών Συλλόγων, να μπει μια πενταμελής αντιπροσωπεία στη Σύνοδο για να μεταφέρει τα αιτήματα των Συλλόγων η κυβέρνηση επέλεξε να στείλει τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους φοιτητές.

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης, μέσω της αστυνομοκρατίας, των γκλομπ και των χημικών, να διαλύσει την συγκέντρωση, τα μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων, παρέμειναν στις θέσεις τους και συνέχισαν την κινητοποίησή τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις αποφάσεις τους για την κινητοποίηση, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ανέφεραν ότι «Για ακόμη μια φορά η Σύνοδος διεξάγεται κεκλεισμένων των θηρών με παρουσία αστυνομίας σε όλη τη γύρω περιοχή, μακριά από τους φοιτητές, τους Συλλόγους μας, τις διεκδικήσεις και τις ανάγκες μας. Συζητούν για το μέλλον και τις σπουδές μας, για εμάς, χωρίς εμάς!

Δε θα μπορούσε βέβαια να είναι διαφορετικά, αφού θέματα της Συνόδου είναι η ένταση της επιχειρηματικής λειτουργίας των Πανεπιστημίων, η εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νέου νόμου-πλαισίου, η περαιτέρω εμπορευματοποίηση της φοιτητικής μέριμνας! Ο νόμος-πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα στο κατακαλόκαιρο συνεχίζοντας τα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει καταδικαστεί και απορριφθεί από την πλειοψηφία των φοιτητών και φοιτητριών και τους συλλόγους τους!

Αυτά είναι που αφορούν σήμερα κάθε φοιτητή και θα έπρεπε να απασχολεί πρυτανείες και υπουργείο η ουσιαστική επίλυσή τους. Διαχρονικά όμως απέναντι στα αιτήματα και τις ανάγκες μας σφυρίζουν αδιάφορα. Φοβούνται τον οργανωμένο αγώνα, τη διεκδίκηση για αυτό εντείνουν την τρομοκρατία, για αυτό εκπαιδεύουν τις δυνάμεις καταστολής ενάντια στον «εχθρό λαό»!

Η κυβέρνηση θέλει να ξεμπερδεύει με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και τις διεκδικήσεις τους! Για αυτό βάζει μπροστά ως «λαγούς» μία σειρά Πρυτανικές αρχές για την εφαρμογή της διάταξης του νόμου-πλαισίου που προβλέπει τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών εκλογών με ενιαία ψηφοδέλτια για την εκλογή εκπροσώπων στα όργανα διοίκησης! Σαν τον κλέφτη, μέσα στην περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών, τρέχουν να υλοποιήσουν το νόμο-έκτρωμα! Αν μπορούσαν θα έκαναν τις εκλογές ανήμερα την Πρωτοχρονιά!

"Καίγονται" να υλοποιήσουν τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους που οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έχουμε μπλοκάρει και για να το πετύχουν θέλουν να ξεμπερδεύουν με τη φωνή, τους αγώνες, τους Συλλόγους μας! Με "συμβούλια φοιτητών"-παπαγαλάκια των κυβερνήσεων και των διοικήσεων νομίζουν ότι θα περάσουν πιο εύκολα τη γενίκευση των διδάκτρων, τα πτυχία χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, την πλήρη εξίσωση με τα 3ετή ιδιωτικά κολέγια, τα νοίκια στις εστίες, τις περικοπές στη σίτιση, την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία!».

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού, στο συλλαλητήριο που οργανώνουν Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα το Σάββατο 17 Δεκέμβρη για να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της κρατικής καταστολής. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.