Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Δημήτρης Κουτσούμπας: Σάπιοι και διεφθαρμένοι ως το μεδούλι είστε! — Το έκτρωμα ψηφίστηκε αλλά έχει απορριφθεί από την πλειοψηφία του λαού μας — Οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ: Παπαρήγα, Λαμπρούλης, Δελής, Συντυχάκης, Κομηνάκα, Κανέλλη, Παφίλης (9 VIDEO)

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Το έκτρωμα έχει απορριφθεί από την πλειοψηφία του λαού μας - Οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ (VIDEO)

Το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που βαθαίνει περαιτέρω την εμπορευματοποίηση της Υγείας ψηφίστηκε σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που βαθαίνει περαιτέρω την εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 297 ψηφισάντων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας έλαβε 156 θετικές ψήφους και 141 αρνητικές.

Το νομοσχέδιο καταψήφισαν επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

  • Κανένα όμως από αυτά τα κόμματα δεν αμφισβήτησε τη στρατηγική της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση της Υγείας, για τη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, καθώς και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Το επαίσχυντο σχέδιο νόμου έχει ήδη απορριφθεί από την πλειοψηφία του λαού μας, τους υγειονομικούς, σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος που διοργάνωσαν συλλαλητήρια στην Αθήνα (Video-ομιλίες) και σε όλη την Ελλάδα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας.

Με τις παρεμβάσεις τόσο του ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, όσο και των υπολοίπων βουλευτών του, το ΚΚΕ έχει αναδείξει τον αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, το οποίο στέλνει τους ασθενείς στα «κοράκια» της ιδιωτικής Υγείας και χειροτερεύει δραστικά τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών. 

O ΣΥΡΙΖΑ,  το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα μπορεί να τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου, ωστόσο ούτε μια στιγμή δεν αμφισβήτησαν την πολιτική της ΕΕ που εμπορευματοποιεί και μετατρέπει την Υγεία του λαού σε χρυσοφόρο πεδίο δράσης για να αλωνίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Γι' αυτό και το κάθε αστικό κόμμα κατέθεσε τις δικές του αντιδραστικές προτάσεις, που στην ουσία τους ήταν παραλλαγή των όσων προωθεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ.

«Πάρτε πίσω τώρα το έκτρωμα»

«Πάρτε πίσω τώρα» το νομοσχέδιο-έκτρωμα, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας πως το νομοσχέδιο έχει ήδη απορριφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και από σύσσωμο τον ιατρικό και υγειονομικό κόσμο.

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε πως το σχέδιο νόμου αποτελεί αντιδραστική συνέχεια και ταυτόχρονα αντιδραστική τομή, που συνδιαμορφώθηκε από τα κοράκια της Υγείας και τους κλινικάρχες, προειδοποιώντας ότι θα κάνει αναγκαστικό μονόδρομο για τους ασθενείς τον ιδιωτικό τομέα.

Από το βήμα της Βουλής εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στους απεργούς γιατρούς και υγειονομικούς που διαδήλωναν έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου, ενώ κάλεσε σε ανυποχώρητο αγώνα για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

Το εργατικό κίνημα να βάλει στόχο να πεταχτεί το σχέδιο νόμου στα σκουπίδια

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να βάλει στόχο να πεταχτεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη στα σκουπίδια, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ ενώνει τη φωνή του με τους υγειονομικούς

Το ΚΚΕ ενώνει τη φωνή του με τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους και ζητά ξανά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που έχει ήδη βαφτιστεί «έκτρωμα», τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης.

Μόνο ελεύθερη επιλογή δεν υπάρχει, όταν κάποιος πρέπει να επιλέξει με κριτήριο την τιμή

«Για όλα τα αστικά κόμματα στη χώρα μας, όπως και στην ΕΕ, το ύψιστο αγαθό της Υγείας, δεν είναι παρά ένα εμπόρευμα που πουλιέται στα ράφια των ιδιωτικών ομίλων και μάλιστα πανάκριβα» επισήμανε στην ομιλία του ο Γιάννης Δελής.

Πλιάτσικο σε ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα Υγείας

Μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι το νομοσχέδιο είναι τομή στην Υγεία, αλλά οι υγειονομικοί χθες διατράνωσαν ότι πρόκειται για το πλιάτσικο του αιώνα σε ό,τι έχει απομείνει από το σμπαραλιασμένο, υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, τόνισε ο Μανώλης Συντυχάκης.

Ο λαός να στοχεύσει τον μολυσματικό ιό της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία

Την ανάγκη οι υγειονομικοί και ο λαός να ακυρώσουν με την πάλη τους το νόμο-έκτρωμα, αλλά και «να στοχεύσουν τον μολυσματικό ιό της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία», εξέφρασε η Μαρία Κομνηνάκα.

Η επίθεση σε γιατρούς και ασθενείς βαφτίζεται «ελεύθερη επιλογή»

Σύστημα υγείας όμοιο με αμερικάνικο σήριαλ, όπου διεξάγεται μάχη των ασθενών να εξασφαλίσουν χρήματα για τη νοσηλεία τους και μάχη των γιατρών να εξασφαλίσουν χορηγούς για να λειτουργούν τα νοσοκομεία, επιδιώκει να φτιάξει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που συζητείται, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Αυτές είναι οι «ευρωπαϊκές αξίες» του «κόστους - οφέλους» που εφαρμόζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

«Πληρώνεις ακόμη περισσότερα ΕΣΥ για να κερδίσουν οι μεγάλοι κλινικάρχες και τα μεγαθήριά της: Αυτό τον τίτλο να βάλετε» στο σχέδιο νόμου, τόνισε σκωπτικά ο Θανάσης Παφίλης.

Υψώνονται νέα, μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση του λαού στην Υγεία

Το νομοσχέδιο δεν είναι ούτε ανεπαρκές, ούτε ιδεοληπτικό, όπως ανέφεραν στην κριτική τους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, κινείται στο πλαίσιο της ΕΕ για την Υγεία, με το οποίο συμφωνούν όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, το οποίο θέτει ως προϋπόθεση την εμπορευματοποίηση της Υγείας, είπε ο Γιώργος Λαμπρούλης, κλείνοντας τον κύκλο των τοποθετήσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.